U mojej 4 miesięcznej córeczki od niedawna pojawiły się czerwone plamki na skórze widoczne bardziej w trakcie kąpieli. Po kąpieli bledną i pozostają w ich miejscach suche plamki, co to może być? Ubranka od narodzin prane w tym samym proszku, karmiona jest piersią przez cały czas. Plamek jest kilka jedna na udzie, na ramieniu i rączce, na szyjce, i w obu zgięciach pod kolankami.
reklama
Różamama
Fanka BB :)
Tak wygląda największą z plamek
Mój synek miał identyczne i utrzymywało się to do ok 8 miesięcy. Potem jak ręką odjął . Dermatolog stwierdziła na początku atopowe zapalenie skory potem po kolejnych wizytach wykluczyła. Po prostu może tez tak być u twojego maluszka ze organizm jeszcze dojrzewa.
Używałam maści Elocom - co prawda to sterydy ale pomagal na dłuższa metę ale i tak potem wracało ale jak pisałam wcześniej po 8 miesiącu przeszło samo
I po wizycie u dermatologa, stwierdził że to napewno nie azs. I że z daleka widzi że mała dostała tych plamek po proszku lovela. I faktycznie od początku używamy tego proszku. Mamy smarować pudrodermem i z biodermy atodermem. Zobaczymy co będzie. Mamy jeszcze miesiąc do wizyty u innego dermatologa zobaczymy czy będzie potrzebaMój synek miał identyczne i utrzymywało się to do ok 8 miesięcy. Potem jak ręką odjął . Dermatolog stwierdziła na początku atopowe zapalenie skory potem po kolejnych wizytach wykluczyła. Po prostu może tez tak być u twojego maluszka ze organizm jeszcze dojrzewa.
Używałam maści Elocom - co prawda to sterydy ale pomagal na dłuższa metę ale i tak potem wracało ale jak pisałam wcześniej po 8 miesiącu przeszło samo
Alaina7
Fanka BB :)
Kliknij w post oliwkawawa z 24.02.
Tam są zdjęcia jej dziecka. Porównaj czy to nie to samo.
reklama
Tusia5058
Zaciekawiona BB
Witam, u nas dermatolog, alergolog i 3 pediatrow stwierdziło azs, mimo mojej diety, przeróżnych maści nie znika, ale i się pogorszyloTak wygląda największą z plamek
Załączniki