reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja biore acard juz caly czas, kazal odstawic tylko tydzien przed punkcja ale wtedy mialam clexane, wiec mowil,zeby zasuzo nie bylo i w razie czego nie bylo krwotoku. Do transferow juz caly czas sie bierze.
Acha, czyli mogę włączyć acard 75gr pewnie już teraz czyli 1.5 miesiąca przed criotransferem? Gina mojego będę dopiero 5 dni przed transferem widzieć więc trochę późno :( Widzę że sporo dziewczyn ma ta mutacje więc to nie jest wcale nic odosobnionego ;) Pocieszylyscie mnie. :biggrin2:

Ja biore acard juz caly czas, kazal odstawic tylko tydzien przed punkcja ale wtedy mialam clexane, wiec mowil,zeby zasuzo nie bylo i w razie czego nie bylo krwotoku. Do transferow juz caly czas sie bierze.
Możesz mi proszę powiedzieć w jakim celu ten acard? Jest to lek przeciwzakrzepowy i na czym polega jego działanie po transferze?

Dziewczyny przedstawiam Wam mojego kropusia :happy: dzisiaj po tym brązowym plamieniu udało mi się zarejestrować do lekarza. Wszystko w porządku, jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, teraz czekamy na zarodek i serduszko. Plamienie a raczej taka maź koloru kawy z mlekiem to ponoć luteina no i mam delikatną nadżerkę. Dzisiaj 17 dpt.
Piękne widoki aż się łezka kręci :) oby się zagościł u mamuci i nie było już takich nerwowych sytuacji :*

Miałaś podany zarodek 3 dniowy tak? Kiedy robisz betę?

Tak. Pobranie było we wtorek rano, więc chyba 3 dni się liczy. Dziś byłam tak zestresowana i zmęczona bo spać nie mogłam, że za dużo nie byłam w stanie pytać przed transferem. To że był jeden też swojego rodzaju szok. Że większość komórek się nie nadawała. Ale w zasadzie najważniejsze że jest jeden. Może to mój synek lub córeczka, jest już we mnie życie. Niech tylko zostanie z nami. Bete kazała zrobić dopiero 20.11. Strasznie późno.

Tak. Pobranie było we wtorek rano, więc chyba 3 dni się liczy. Dziś byłam tak zestresowana i zmęczona bo spać nie mogłam, że za dużo nie byłam w stanie pytać przed transferem. To że był jeden też swojego rodzaju szok. Że większość komórek się nie nadawała. Ale w zasadzie najważniejsze że jest jeden. Może to mój synek lub córeczka, jest już we mnie życie. Niech tylko zostanie z nami. Bete kazała zrobić dopiero 20.11. Strasznie późno.
To trzymam kciuki!!!

Opowiedz proszę o tym accofilu, jakie ma działanie, sposób podania i koszt.
Accofil powoduje zwiększenie liczby leukocytów we krwi co w jakiś sposób 'oszukuje organizm' i zastępuje ten brak kirow...
Stosuje się zwykle najpierw jako wlew domaciczny 3-5 dni przed transferem a później zastrzyki podskorne od dnia po transferze. Zalecany jest albo 1/3 dawki codziennie albo cały co 3 dni. Trzeba przy jego stosowaniu kontrolować morfologie. Ja ostatnio płaciłam około 240zl za siedem ampułko-strzykawek.

Witam wszystkie staraczki! Wracam do gry, a w związku z tym mam do Was mnóstwo pytań. Rok temu po kriotransferze poroniłam, przez ten czas zbierałam siły na kolejną próbę. Zmieniłam klinikę, leczę się w Gyncentrum u Mercika, który po obejrzeniu wyników immunofenotypu skierował mnie do Paśnika, ponieważ miałam zbyt wysokie komórki NK. Mam już komplet badań, które zlecił (ANA, FCXM i KIRy), czy mogę Was prosić o interpretację? Zobacz załącznik 1043063Zobacz załącznik 1043064Zobacz załącznik 1043065
Co poradził na wysokie nk?

Możesz mi proszę powiedzieć w jakim celu ten acard? Jest to lek przeciwzakrzepowy i na czym polega jego działanie po transferze?
Jak sie dowiedziałam, że mam trombofilie to od razu mi lekarze kazali brac acard lub polocard. Caly czas. Ma on na celu rozrzedzenie krwi a to z kolei zmiejsza ryzyko zatorów, udarów, miazdzycy.. tak więc biore go codziennie od lutego, bo wtedy się dowiedziałam. Ale.. kiedy zaczynalam drogę ze staraniami prawie 4 lata temu to moja gin juz wtedy kazala mi brac polocard, profilaktycznie, bo kobietom w ciazy gestnieje krew, i chyba,zeby zapobiegac potencjalnym poronieniom. Musisz sobie poczytac o trombofili, wszystko jest w internecie. Jednym z glowynych objawow jest problem z donoszeniem ciazy- na samo zajscie nie ma w ogole wplywu. Jak wyszla mi ta dziadowa to lekarka powiedziała " z zajsciem w ciazy problemu nie bedzie. Potem bedziemy sie martwic aby ja utrzymac". Jak widac, poki co, zajsc sie nie udało.
P.s moj tata mial zatorowosc, dziadek miazdzyce i jak mi wyszla trombka to moja siostra juz w 3mcu ciazy od razu dostala przykaz zrobic pakiet, tez jej wyszla i od razu wlaczyl jej acard. Do porodu nie kazal jej odstawiac natomiast posluchala sie mojego lekarza z kiliniki a nie swojego i profilaktycznue tydzien przed porodem odstawila na wypadek cesarki.

reklama
Dziewczyny jak to jest z tymi plamieniami brązowymi na początku ciąży? Jak idę do toalety to czasem mam na papierze takie lekko różowe a teraz brązowe. Czy mam się martwić?

Do góry