reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Dla mnie czekanie jest najgorsze ... jestem dość niecierpliwą osobą i ta świadomość, że nie będę wiedzieć odrazu mnie dobija...pociesza mnie tyle, że zaczyna się okres przedświąteczny mój ulubiony czas, może trochę zajmie mi głowę a z drugiej strony wiem o ile byłby piękniejszy gdyby wszystko było dobrze ...

Jakbym o sobie mowila.. tez jestem bardzo niecierpliwa i ciezko mi bylo wytrzymac te okropne dni w niepewnosci.. nie moglam sie na niczym skupic ani o niczym innym myslec.. ciagle tylko wybuchalam placzem albo siedzialam na internecie wertujac ciagle te same artykuly i fora internetowe..
Na kiedy masz ustalona amniopunkcje ? Bedziesz doplacala do szybkiego wyniku ?
U nas dzisiaj pada snieg, robi sie tak bialo.. magicznie wrecz swiatecznie... oby te swieta byly szczesliwe dla nas wszystkich !

reklama
Jakbym o sobie mowila.. tez jestem bardzo niecierpliwa i ciezko mi bylo wytrzymac te okropne dni w niepewnosci.. nie moglam sie na niczym skupic ani o niczym innym myslec.. ciagle tylko wybuchalam placzem albo siedzialam na internecie wertujac ciagle te same artykuly i fora internetowe..
Na kiedy masz ustalona amniopunkcje ? Bedziesz doplacala do szybkiego wyniku ?
U nas dzisiaj pada snieg, robi sie tak bialo.. magicznie wrecz swiatecznie... oby te swieta byly szczesliwe dla nas wszystkich !
Amniopunkcję mam wyznaczona na 17.12, dopłacę do szybszego wyniku zdecydowanie, gdyby nie taka możliwość pewnie w między czasie zdecydowałaby się na sanco albo coś w tym stylu, żeby mieć jakąkolwiek wiedzę wcześniej.
Natomiast nawet przyspieszony wynik pewnie nie będzie przed świętami, a bardzo bym chciała w święta już się nie denerwować tylko cieszyć :)

Amniopunkcję mam wyznaczona na 17.12, dopłacę do szybszego wyniku zdecydowanie, gdyby nie taka możliwość pewnie w między czasie zdecydowałaby się na sanco albo coś w tym stylu, żeby mieć jakąkolwiek wiedzę wcześniej.
Natomiast nawet przyspieszony wynik pewnie nie będzie przed świętami, a bardzo bym chciała w święta już się nie denerwować tylko cieszyć :)
Upewnij sie na 100% wszedzie gdzie sie da ze faktycznie zrobia przyspieszone badanie. U mnie mimo tego iz mowilam na kazdym etapie to i tak gdzies zostalo to pominiete i tak sobie czekam na standardowy wynik 😉 moze uda sie przed swietami 😊 powiedzieli ile sie czeka? Wiem ze to zalezy

Upewnij sie na 100% wszedzie gdzie sie da ze faktycznie zrobia przyspieszone badanie. U mnie mimo tego iz mowilam na kazdym etapie to i tak gdzies zostalo to pominiete i tak sobie czekam na standardowy wynik 😉 moze uda sie przed swietami 😊 powiedzieli ile sie czeka? Wiem ze to zalezy
13.12 mam wizytę u genetyka, który ma mi wszystko wyjaśnić. Mój ginekolog użył sformułowania, że kilka dni, mam nadzieje że 3-4 i dostanę piękny prezent na święta

Amniopunkcje bedziesz wykonywala na nfz czy gdzies prywatnie w jakies klinice ? Ja robilam prywatnie i wynik mialam w 48 godzin... na ten calosciowy czekam dalej.. moze akurat dostaniesz po swietach wynik i bedziesz miala spokojnego sylwestra a w swieta bedzie sie duzo dzialo wiec zajmie Ci mysli cos innego :) trzymam kciuki !

Amniopunkcje bedziesz wykonywala na nfz czy gdzies prywatnie w jakies klinice ? Ja robilam prywatnie i wynik mialam w 48 godzin... na ten calosciowy czekam dalej.. moze akurat dostaniesz po swietach wynik i bedziesz miala spokojnego sylwestra a w swieta bedzie sie duzo dzialo wiec zajmie Ci mysli cos innego :) trzymam kciuki !
Z racji tego, że mam ryzyko wysokie mogę zrobić na NFZ, aczkolwiek jak dzisiaj byłam ustalić termin to mocno żałowałam, empatia lekarzy w szpitalu sięga dna....natomiast mnie przekonał do szpitala mój lekarz prowadzący, który powiedział, że akurat w tym szpitalu się o mnie nie boi i wie, że zrobią to dobrze, więc tam też poszłam. Mam tylko nadzieje, że skoro dopłacam wynik będzie szybko

Dziew, czy możecie mnie trochę wprowadzić w temat bo jestem po amniopunkcji, po tygodniu miałam pojawić się po wynik (ten okazał się prawidłowy) i nie kazano mi już po nic przyjeżdżać. Jednak czytam że na calosciowy wynik czeka się tygodniami... Czy powinnam odebrać jeszcze jakieś wyniki? Dodam, że amniopunkcje robiłam w Warszawie w szpitalu Orłowskiego. U mnie ryzyko wad było niskie ale miałam wysoką biochemię.

Dziew, czy możecie mnie trochę wprowadzić w temat bo jestem po amniopunkcji, po tygodniu miałam pojawić się po wynik (ten okazał się prawidłowy) i nie kazano mi już po nic przyjeżdżać. Jednak czytam że na calosciowy wynik czeka się tygodniami... Czy powinnam odebrać jeszcze jakieś wyniki? Dodam, że amniopunkcje robiłam w Warszawie w szpitalu Orłowskiego. U mnie ryzyko wad było niskie ale miałam wysoką biochemię.
Ja w sumie jestem dopiero przed, ale czytając to forum od deski do deski to wydaje mi się, że napewno musisz odebrać całościowe wyniki. Najlepiej to po prostu zadzwonić i się dopytać.
Gratuluje prawidłowego wyniku :)

Z racji tego, że mam ryzyko wysokie mogę zrobić na NFZ, aczkolwiek jak dzisiaj byłam ustalić termin to mocno żałowałam, empatia lekarzy w szpitalu sięga dna....natomiast mnie przekonał do szpitala mój lekarz prowadzący, który powiedział, że akurat w tym szpitalu się o mnie nie boi i wie, że zrobią to dobrze, więc tam też poszłam. Mam tylko nadzieje, że skoro dopłacam wynik będzie szybko

Jezeli ufasz swojemu lekarzowi prowadzacemu to musisz zaufac jesli chodzi o miejsce skierowania Cie na amniopunkcje.. Wiesz jak to jest zawsze inaczej sie patrza na Ciebie jak jestes prywatnie a inaczej jak idziesz na NFZ, ale mimo wszystko zebys trafila na wyrozumialego lekarza/lekarke ktora bedzie Ci robila pobranie.. Koniecznie napisz jak bylo po ! I dopytaj mniej wiecej kiedy mozesz uzyskac wynik..

reklama
Witam wszystkich,
U mnie historia jest taka. Jestem już po badania prenatalnych (13 t. 4d.) ze względu na wiek (36 lat). Usg wyszło ok NT 1,95, kość nosowa obecna, trochę wysokie tętno, ale w granicach normy. Niestety badanie krwi już kiepsko hCG 6,584 MoM, PAPP-A 0,648 Mom. Ryzylo ZD 1:15. Jutro mam amniopunkcję. Nie wiem skąd taka wysoka beta, przeraża mnie to czekanie i wyniki :(

Do góry