reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2020

Witam wszystkich, przed chwilą zrobiłam test i po prostu nie wierzę [emoji44] ostatnia @ 11 listopada, spóźniała mi już się 3 dni ale i tak gdzieś z tyłu głowy miałam, że to nie ciąża, a tu dwie kreski. Jestem podenerwowana a zarazem cały czas się uśmiecham. To moja pierwsza ciąża [emoji3] z objawów to mam ból piersi i czasami podbrzusze zaboli [emoji6]Zobacz załącznik 1054908
Witamy:) Gratulacje ;)

reklama
W Niemczech też nie. Ale oni myślą że jeśli jestem obcokrajowcem to nie znam przepisów ale pismo mam już napisane i muszę im wysłać. Jeżeli będzie brak reakcji na nie to sąd, mają napisane że według paragrafu 17 o ochronie kobiet w ciąży nie mają prawa zwolnić pracownika podczas trwania ciąży nawet na umowie na czas próbny.

Kochana walcz o swoje i trzymaj sie! Ja jestem na okresie próbnym i bardzo sor stresuje.. Ale wiem, że nie mogą mnie zwolnić. Co by nie było dziecko jest najważniejsze.

Dzień dobry wam wszystkim,
U mnie cały weekend mdłości, wymioty, piersi giganty i bolą jak nie wiem co :frown:Mycie zębów = wymioty. Cokolwiek miętowego, od razu mnie mdli. Do tego mam tak jak Wy- płacze bez powodu. Syn odprawiał w sobotę urodziny dla kolegów, pobeczałam się jak dmuchał świeczki.. Powiedział mi że mam mu wstydu mie robić przy kolegach:cool2:
Nie wiem jak dotrwam do tej wizyty 17.. Mam możliwość udania się jutro z LuxMedu za free i zastanawiam sie czy nie iść upewnić sie że wszystko jest ok.. A potem normalnie do swojek lekarki prywatnie. Jak tak czytam o tych waszych wizytach to nie mogę sie doczekać swojej.

A powiedzcie, też was boli kregoslup? Mnie w krzyżu tak łamie, że nie moge spać. Każda pozycja bolesna..

Kochana walcz o swoje i trzymaj sie! Ja jestem na okresie próbnym i bardzo sor stresuje.. Ale wiem, że nie mogą mnie zwolnić. Co by nie było dziecko jest najważniejsze.

Dzień dobry wam wszystkim,
U mnie cały weekend mdłości, wymioty, piersi giganty i bolą jak nie wiem co :frown:Mycie zębów = wymioty. Cokolwiek miętowego, od razu mnie mdli. Do tego mam tak jak Wy- płacze bez powodu. Syn odprawiał w sobotę urodziny dla kolegów, pobeczałam się jak dmuchał świeczki.. Powiedział mi że mam mu wstydu mie robić przy kolegach:cool2:
Nie wiem jak dotrwam do tej wizyty 17.. Mam możliwość udania się jutro z LuxMedu za free i zastanawiam sie czy nie iść upewnić sie że wszystko jest ok.. A potem normalnie do swojek lekarki prywatnie. Jak tak czytam o tych waszych wizytach to nie mogę sie doczekać swojej.

A powiedzcie, też was boli kregoslup? Mnie w krzyżu tak łamie, że nie moge spać. Każda pozycja bolesna..
Nie wiem czy wiecie ale wchodzą zmiany w prawie i L4 i odnoścnie ciązy też ma sie to tyczyć, że przez pierwsze 3 miesiące pracy nie będzie można iść na L4..znaczy mozna ale będzie niepłate (ZUS szuka pieniędzy )nie wiem dokładnie o co chodzi nie zagłębiałam się aż tak, miałam na szkoleniu w pracy..

Nie wiem czy wiecie ale wchodzą zmiany w prawie i L4 i odnoścnie ciązy też ma sie to tyczyć, że przez pierwsze 3 miesiące pracy nie będzie można iść na L4..znaczy mozna ale będzie niepłate (ZUS szuka pieniędzy )nie wiem dokładnie o co chodzi nie zagłębiałam się aż tak, miałam na szkoleniu w pracy..
Serio??
Pierwsze słyszę. Wiedziałam tylko, że jak ktoś chce iść na zwolnienie w ciągu pierwszych 90 dni od zatrudnienia na etacie to nie dostanie zasiłku (a dla samozatrudnienia 180 dni).

Serio??
Pierwsze słyszę. Wiedziałam tylko, że jak ktoś chce iść na zwolnienie w ciągu pierwszych 90 dni od zatrudnienia na etacie to nie dostanie zasiłku (a dla samozatrudnienia 180 dni).
może u mnie coś pokręcili, ale tak miałam na ala szkoleniu tydzień temu i to ma wejść nie wiem kiedy.. czyli jak 90 dni to 3 miesiace zasiłku nie dostanie czyli tego 80% wynagrodzenia nie dostanie bo to płaci własnie Zus jak jesteśmy na zwolneniu, ale nie wiem nie chce wprowadzać w błąd;) na razie mnie to nie dotyczy więc się nie zagłębiałam w to..

Dziewczyny spokojnie, pracuje w tejże instytucji w zasiłkach.. Póki co to są jakieś projekty nad którymi pracuje rząd, bo szuka kasy na te swoje pomysły z kampanii.. Ja narazie o żadnych zmianach nie wiem, więc tak szybko nie wejdą 😉

Dziewczyny spokojnie, pracuje w tejże instytucji w zasiłkach.. Póki co to są jakieś projekty nad którymi pracuje rząd, bo szuka kasy na te swoje pomysły z kampanii.. Ja narazie o żadnych zmianach nie wiem, więc tak szybko nie wejdą 😉
Ufff, to będziemy mieć info z pierwszej ręki 😁

reklama
Do góry