Hej. Uważaj na tarczyce bo może płatać figle. Ja mam niedoczynność i 2 dni przed transferem TSH miałam 9! Nie wiem czy to leki czy stres, transfer odwołany. Drugie podejście było za 3 miesiące i mój Skarb właśnie zasypia przy cycu. Kontroluj tarczycę. Trzymam kciukiDziewczyny nie wiem czy was pytałam a jeśli tak to nie pamietam . Powiedzcie mi czy stymulacja podnosi hormony tarczycy ? Moja endo się obawia stymulacji bo mam nadczynna tarczyce i uregulowana jest na małej dawce leku i endo chyba się boi ze stymulacja pogorszy moje wyniki ( tsh spadnie )
reklama
Aneczka85_01
Fanka BB :)
Hej. Uważaj na tarczyce bo może płatać figle. Ja mam niedoczynność i 2 dni przed transferem TSH miałam 9! Nie wiem czy to leki czy stres, transfer odwołany. Drugie podejście było za 3 miesiące i mój Skarb właśnie zasypia przy cycu. Kontroluj tarczycę. Trzymam kciuki
Tak jasne ze będę na bieżąco z wynikami . Teraz moje tsh to 1,3 , prawdopodobnie stymulację zacznę od 1-3 stycznia a 7 robię wyniki bo 8 mam endo . I planuje zrobić kolejne wyniki ok 20.1. Ja co 3 tyg robię bo moja endo strasznie boi się całej procedury
Hej. Uważaj na tarczyce bo może płatać figle. Ja mam niedoczynność i 2 dni przed transferem TSH miałam 9! Nie wiem czy to leki czy stres, transfer odwołany. Drugie podejście było za 3 miesiące i mój Skarb właśnie zasypia przy cycu. Kontroluj tarczycę. Trzymam kciuki
[/QUOTE
Dobry lekarz , ze kontrolował to .. mi chcieli transfer robić , gdzie okazało się , ze moje TSH skoczyło do 12! (Dowiedzieliśmy się 3 dni bo odwołanej punkcji / badanie zrobili mi na moja prośbę)„ naszczescie” nie doszło do niego , bo tylko jedno jajeczko nadawało się do pobrania . I tylko przez to odwołali punkcję ..trafiłam do endokrynologa w końcu i powiedział , ze z takim TSH to byłby cud gdyby się udało .. a nawet gdyby - nie dałabym rady jej utrzymać ..
Aneczka85_01
Ja mam hashimoto i przy stymulacji było ok, za to encorton rozjechal mi wyniki i musiałam zwiększyć trzykrotnie dawkę euthyroxu przed transferem.
Refundacja leków do stymulacji:
- ubezpieczenie zdrowotne
- max 3 cykle stymulacji
- amh > 0.7 ng/ml lub fsh w 2-3dc < 15 mlU/ml
- wiek poniżej 40 lat (ale tego warunku nie jestem na 100% pewna)
Jaka dawkę encoetonu brałaś i jak rozjechały się wyniki ? Ja niewiem w jakiej dawce dostanę encorton ale mam go brać chyba od transferu
Dobry lekarz , ze kontrolował to .. mi chcieli transfer robić , gdzie okazało się , ze moje TSH skoczyło do 12! (Dowiedzieliśmy się 3 dni bo odwołanej punkcji / badanie zrobili mi na moja prośbę)„ naszczescie” nie doszło do niego , bo tylko jedno jajeczko nadawało się do pobrania . I tylko przez to odwołali punkcję ..trafiłam do endokrynologa w końcu i powiedział , ze z takim TSH to byłby cud gdyby się udało .. a nawet gdyby - nie dałabym rady jej utrzymać ..Hej. Uważaj na tarczyce bo może płatać figle. Ja mam niedoczynność i 2 dni przed transferem TSH miałam 9! Nie wiem czy to leki czy stres, transfer odwołany. Drugie podejście było za 3 miesiące i mój Skarb właśnie zasypia przy cycu. Kontroluj tarczycę. Trzymam kciuki
Aneczka85_01
Niestety z gravesem w pakiecie[emoji58][emoji58]jak poszubowało mi w tamtym roku dół do 0.005 to 9 miesięcy zajął mi powrót do normalności... Rozjechne wsio. Łącznie z Ft3, ft4, atpo w kosmos, traby. Nic nie mogłam. Ani operacji(bo anestezjolog nie chciał ryzykować przełomu tarczycowego), ani transferu. Dejże spokój.
Także miej mocno pod kontrolą.
Z tym, że mówię. W moim przypadku po stymulacji było ok. Czego i TOBIE życzę [emoji106][emoji8]
Moje atpo to 490 a traby 5,9 i endo lamentuje ze traby takie wysokie. W styczniu w tym roku traby były 0,8 przy normie od 1,75. A teraz nagle 5,9. Gin i endo mówią ze encorton powinien przyblokować przeciwciała ale to tez nie jest powiedziane bo przeciwciał się nie leczy a encorton mam dostać na dodatnie ana. Dla mnie najważniejsze by stymulacja poszła dobrze a sam transfer może poczekać jeśli coś by się zadziało . Przez 3 lata które leczę to cholerstwo nie miałam problemu z unormowaniem wyników i trwało to najwyżej miesiąc . Z tym ze co 3 tyg mam badania i ewentualnie lekko dodane dawki bądź zmniejszone . Tarczyca uregulowana cały czas
Netiaskitchen
Min 2 lata, ale ten parametr można naciagnąćJa w Warszawie miałam 5 tyś dofinansowania i z tego co pamiętam trzeba było mieć zdiagnozowaną niepłodność albo leczyć się chyba 3 lata

Vinszka
Haha zapomniałam o nim, ale na apce nawet nie wiem jak to zrobić, a do komputera nie usiadłam od narodzin [emoji28]Zaktualizuj suwaczek, pokazuje 42 tc.![]()
reklama
Dziewczyny, pytanie. Przystępuje do drugiej.procedury.Pierwsza zakończona niepowodzeniem beta nawet nie drgneła. Od wczoraj po owulacji przyjmuje co drugi dzień gonapeptyl oraz dhea eljot na poprawę komórek jajowych w święta powinien przyjść okres i ruszamy ze stymulacja. Jakie suplementy przyjmujecie oprócz leków czy lepiej nic nie brać?? Będę wdzięczna za informację
Podziel się: