Cześć, dziś po ponad roku odstawiam Vissane na endomende, w czwartek wizyta, prawdopodobnie wywołanie okresu i następnie długi protokół. Lecze się w Niemczech i tu też miałam robione badania immunologiczne, po badaniach miałam wizytę i lekarka wyjaśniła mniej więcej co i jak, ale teraz jeszcze raz wzięłam w ręce wyniki i trochę zwątpiłam czy na pewno wszystko jest dla mnie takie jasne, szczególnie że niemiecki nie jest dla mnie przeszkodą, ale kiedy co drugi wyraz do coś medycznego, to już nie ogarniam. Chciałabym abyście wy skomentowały wyniki, piszcie śmiało jak krowie na rowie, bo może jest coś oczywistego a ja tego nie wiem. Do transferu zalecone mam: Prednisolon 5mg x 3, Clexane 60mg, Granocyte 13 Mio, Progesteron 100mg 3x2. A oto ważniejsze z moich wyników, te przy których były dłuższe komentarze, bo mam jeszcze pełno innych które też miały odchyły od normy:
1. Kir genotyp AA, C1 pozytywny, C2 negatywny
Negatywne 2DL2, 2DL5A, 2DL5B, 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS. Reszta pozytywna.
2. Nk 12,8 (lekarka mówiła że tu raczej nic nie będziemy robić bo to graniczna wartość)
3. Negatywny Cross match, (tu nie mam zielonego pojęcia o co chodzi)
4.Plasminogen-Aktivator-Inhibitor-Genotyp 4G/5G pod spodem komentarz który zawiera zwrot PAI1
Plasminogen-Aktivator-Inhibitor-Genotyp Genotyp AG
Methylentetrahydrofolatreduktase-GT heterozygota, pod spodem komatarz o genie MTHFR i metafolinie (biorę femibion z dwoma wersjami kwasu foliowego)
5. W badaniach mojego M. w badaniach na MTHFR dwa razy heterozygota. On też powienien coś brać?
Co myślicie?