reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziś rano takie skurcze miałam ...ale co tam przecież nie trwają wiecznie. .. teraz puki co nie boli. ... wzięłam się dziś za porządki w serwetkach do decupage niby mam trochę ale i tak mi mało [emoji14] uwielbiam być gdzieś w gościach i sobie zabrać serwetke aż wstyd się przyznać szczególnie jak nie mam takiej mój stwierdził że to jest choroba i się leczy no ale cóż poradzić jak ja lubię ładne serwetki no i dziś zacznę kończyć husteczniki który zaczęłam uwaga w wakacje ale nie mogłam się zdecydować na serwetek i wreszcie mnie bratowa poratowala i taka fajna w centki do moich kolorów w kuchni dala no i biere się do roboty bo jak tak dalej pójdzie to czasu braknie inka wypita i biorę się do dzieła :) trzymam dziewczyny kciuki Tasza odezwij się jak tam jajcobranie? I za wszystkie kciuki mocne
No kochana to pokaż nam koniecznie efekt końcowy;)
Jak ktoś ma zmysł artystyczny to z niczego zawsze zrobi coś i dla niego nawet chusteczki mogą być piekne. Nie każdy facet zrozumie ;) Ciagle trzymam kciuki;)

Dzień dobry dziewczynki, ja wczoraj wróciłam z kliniki po 21 wiec dopiero dziś nadrabiam zaległości.
Wczoraj pierwszy dzień stymulacji. Menopur 150 codziennie wieczorem a rano gonapeptyl. 8 dnia stymulacji kontrola. Doktor dała niska dawkę menopuru bo wysokie AMH 4,16. Lh 2,2. Estradiol <5 i progesteron 0,09. Takie wyniki z wczoraj. Nie wiem czy są Ok bo pani doktor nic jie mówiła może któraś z was się orientuje. 😉
Na szczęście mąż oddał nasienie do depozytu i było super dobre ! Morfologia 6% fragmentacja dna 7% test hba 89%. Obecie mąż się rozchorował na maxa gorączka 39 od 3 dni wiec nasienie byłoby strasznie kiepskie dlatego jestem przeszczęśliwa ze oddał wcześniej, polecam wszystkim bo oszczędza stresu.
U nas metoda zapłodnienia będzie imsi- msome. Ah i embrioglue dodatkowo.
Nie wiem co jeszcze moglibyśmy zrobić żeby zwiększyć szanse. Im bliżej punkcji i transferu tym bardziej panikuje 😭😭
Mamy podobnie. Ja teraz też mam po 150 Menopuru.Amh ponad 6. 8 dzień stymulacji wypada w piątek i wtedy mam kontrolę Wyniki hormonów masz wg mnie ok😊
I bardzo fajnie z tym depozytem. Macie już przynajmniej jedno zmartwienie z głowy. Ja się martwię o jakość nasienia. Minęły 2 lata, suplementy mąż zjada dopiero od miesiąca, a styl życia, cóż niezbyt aktywny...

Szukają przyczyny 2 nie udanych ivt... ☹ I beta nie drgnęła ani razu😣 brak ewidentnie implementacji... mam nadzieję że to coś wykarze 😊

U mnie też dwa razy beta nie drgnęła, lekarz nic o takim badaniu nie wspominał. Pewnie dlatego, że póki co skupiamy się, żeby było więcej jajek i zarodków (bo mało jajek wyhodowałam za pierwszym razem i do tego kiepskie nasienie), poza tym kazał sprawdzić immunologię

reklama
Ja już po punkcji. Pobrali 8 oocytów. Czuję się słabo póki co. Dr przez wyższy progesteron 1,16 na 2 dni przed ovitrelle sugerowała odroczenie transferu lub ttansfer 1 zarodka a miały być 2. Ponoć robi się to do 1,4 na cyklu naturalnym ale ona woli jak jest bliżej 1. No i zdecydowaliśmy się na 1 zarodek, transfer w piątek 3dniowego. Jeśli nie wyjdzie, to w następnym cyklu ponowna próba. No i jakoś entuzjazm mi opadł, nie wiem czy słusznie.

Do góry