reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - I połowa 2020 roku

Pytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?
Ja dostałam zwolnienie na ostatniej wizycie 7.02 i byl to moj 10t4d ciazy. Dostalam zwolnienie juz ze wzgledu na ciaze blizniacza, ktora z ginekologicznego punktu widzenia jest ciaza o podwyzszonym ryzyku, a ja pracuje w szkole, gdzie jak wiadomo jest mega duze ryzyko zlapania infekcji od dzieciaczkowa moj gin nie chce do tego dopuscic. Ginekolog chce mnie tez widziec na usg co 2-2,5 tygodnia i wszystko monitorowac, tymbardziej ze to moja pierwsza w zyciu ciaza i jak on to mowi mam lezec pachniec i ladnie wygladac 😂

reklama
Pytanie do dziewczyn w ciąży:
Kiedy idziecie na zwolnienie? Pracujecie ile możecie i dopiero? Czy od razu po potwierdzeniu u gina?

Ja w poprzedniej ciąży pracowałam prawie do 7 miesiąca, aż trafiłam na patologie ciąży na 2 tygodnie ze skrócona szyjka. Skończyło się na pessarze i nakazie leżenia do końca ciąży. Jak troszkę pochodzilam nawet po domu to spinanie brzucha, ból jak nie wiem...
z perspektywy czasu zaluje, ze tak długo pracowałam o nie posłuchałam gina, który sugerował zwolnienie wczeniej...

14 dni, wszystko się zgadza :) czyli już naprawdę nie mam co mieć nadziei
Ale zaraz przecież jak możesz teraz coś takiego zakładać, skoro jesteś w połowie fazy lutealnej? Ginekolog też nie mógł Ci przecież stwierdzić czy jesteś w ciąży bo jest za wcześnie. Nawet ja jutro na USG w 5 dniu 5 tygodnia nie będę miała 100% pewności mimo bety. Zaczekaj na termin @. Macica przed terminem @ wygląda tak samo jak macica po zapłodnieniu.

Mówię Ci że ten lekarz się nie zna! Słuchaj nas. Każą z nas ma doktorat z położnictwa i ginekologii [emoji23][emoji23][emoji16] I oprócz tego mamy jeszcze instynkt czarownic [emoji23][emoji16]
nie tylko z położnictwa i ginekologii. nie dodalas ze jestesmy znawczyniami prawa pracy, radcami prawnymi, laborantkami, psychologami, ksiegowymi, ceny beta hcg, progesteronu i tsh kazda ma w jednym paluszku juz niemal z kazdego regionu Polski :D, no a ciazowe diagnozy to my tu szybciej stawiamy niz ginekolog na badaniu :D

nie tylko z położnictwa i ginekologii. nie dodalas ze jestesmy znawczyniami prawa pracy, radcami prawnymi, laborantkami, psychologami, ksiegowymi, ceny beta hcg, progesternu i tsh kazda ma w jednym paluszku juz niemal z kazdego regionu Polski :D, no a ciazowe diagnozy to my tu szybciej stawiamy niz ginekolog na badaniu :D
Ja jeszcze tego endometrium nie czaje, ale jeszcze jeden cykl z Wami i będę wiedzieć [emoji6] obym tą wiedzę nabywala już będąc w ciąży [emoji6]

Nie wiem jak to formalnie wyglada.w przyszlym tygodniu w koncu pojade do koleżanki ktora byla kadrowa u nas ale juz nie pracuje i sie dowiem. Nie powiem wrocilabym bo szkoda mi kierowniczki i kolezanki z pokoju ktora musi sie uzerac z "mobbingujaca"... ale zobaczymy co gin powie i jak to bedzie. Najwazniejsze ze operacja mi wypadnie na macierzynskim jak wszystko bedzie git :)
Bo Ty teraz jesteś na zwolnieniu z powodu nogi prawda? A możesz od razu wziąć zwolnienie od ginekologa, czy nie do końca? Żeby w takim razie nie wracać? Ja się nie orientuje jak to jest dlatego pytam. Bo tak normalnie to jest chyba maksymalnie 6 miesięcy zwolnienia, a w ciąży jeżeli lekarz tak uzna jest 9 miesięcy.

To fakt! Ja napisał ogólnie o wszystkim co związane z ciąża i poloznictwem [emoji1787][emoji23] Ale To prawda każda jest w czymś dobra... ! No i jesteśmy mega dobrymi kucharkami! Tyle że wszystki3 gotują tylko ogórkowa! [emoji23][emoji23][emoji1787]
nie tylko z położnictwa i ginekologii. nie dodalas ze jestesmy znawczyniami prawa pracy, radcami prawnymi, laborantkami, psychologami, ksiegowymi, ceny beta hcg, progesteronu i tsh kazda ma w jednym paluszku juz niemal z kazdego regionu Polski :D, no a ciazowe diagnozy to my tu szybciej stawiamy niz ginekolog na badaniu :D

reklama
Do góry