reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki jeśli chodzi o zarobki to te 3 tys to jak na nasze warunki bardzo dobrze bo większość pracodawców proponuje najniższa krajanowi czyli czy 1700 zł. 3 lata temu jak zaczęłam prowadzić swoją firmę zarabiałam po 5-6 tys miesięcznie i szastałam kasa. Jeździliśmy na wakacje, zrobiliśmy wesele na 130 osób remont auto wzięliśmy w leasing i życie stało się bardzo drogie a po drodze pensja malała co rok zamiast rosnąć. Poza tym praca była wykańczające psychicznie i fizycznie i musiałam zrezygnować by walczyć o dzieciątko. Gdybym 3 lata temu wiedziała ze potrzebne będzie nam in vitro to odlozylabym więcej a tak starczyło na badania i jedna procedurę i już zostaliśmy bez oszczędności. Mąż dobrze zarabia ale jak opłacimy kredyty, opłaty za dom i ubezpieczenie prywatne to mało zostaje na życie. Także wreszcie wzięłam się w garść i mam nadzieje ze utrzymam się w tej pracy. Oklamalam szefowa bo zapytała czy mam dzieci i czy planuje w najbliższym czasie wiec twardo stwierdziłam ze nie i nie planuje przynajmniej do 30 roku życia... pewnie nie miałabym szans gdybym się przyznała ze bardzo bardzo się staram o dzieciątko
I bardzo dobrze zrobiłaś. Ona nie może Wogóle ciebie pytać o to czy starasz się o dziecko. To jawna dyskryminacja kobiet

reklama
Zdecydowałaś sama o padaniu 2 teraz? Bo ja też stoję przed taka decyzja mam 2 zamrożone i sama nie wiem czy brać 2 czy 1 ? Oczywiście jeśli oba prawidłowo się rozmroza
Dziewczynki ja już po[emoji3526][emoji3526][emoji3526][emoji3526] z 7 zapłodnionych do dziś (5-ta doba) przetrwało 5!!!!!
Dwa mam w brzuszku, dwa zamrożone, a trzeci narazie walczy jeszcze bedza dzwonić jtr czy zamrażają go...
Podane dwa zarodki 4BA i 2BB powiedzcie mi czy są one dobre? Bo mi te oznaczenia nic nie mówią [emoji19]

Niekoniecznie. Ja mam dziecko, drugie w drodze i to mnie utwierdzilo w decyzji o zostaniu tutaj.
Ale ja warunki mieszkaniowe mam super, dla.mojej corki dom jest tutaj, Polska to dla niej tylko Swieta i Dziadkowie.
No ale koleżanka ma duży dylemat i z tego co pisze chce wracać A Ty chyba bardziej nastawiona jesteś żeby zostać za granicą.I dobrze gorzej jak się nie wie czego się chce

reklama
Do góry