reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kochana! Ja Was nigdy nie zostawie!!! Siedze ciagle na telefonie to musze 3 razy dziennie ładować A tylko jedna ładowarka..
Maz moj jechał na trening na 18 i mnie zabrał do siostry i malucha. U niej zalegalam na kanapie... już siedzę i nadrabiam. Jesteście takie szalone wariatki, a takie macie pomysły,ze szok. Ja to jestem taki anty-sex, ze w życiu byście mnie nie zaciągnąły do sexshopu I w życiu bym obcego ciała sobie nie wlozyla fuj.. jedyne co za mną przemawia to te świece;)
@Liliana87 jakos tak ciagle nas zostawiasz ;( Boje sie ze sie powoli wycofujesz z forum :( Nie rob nam tego... Im wiecej masz czasu bo przeciez nie pracujesz tym mniej Cie tu u nas ...

Właśnie siedziałam chwile na FB i patrzę a tu wypowiedz prezydenta pana D - jestem absolutnym przeciwnikiem metody iv to jest sztuczne i niezgodne z kościołem i nie będę jej popierał a pod spodem komentarz - poparł ustawę która miała karać więzieniem za podejście do iv!!!! No kor****** jak tu się nie wkur***** w PL no to jest już skurwy***** . Kurczę ja to był nie życzyła takich przejść jak nasze najgorszemu wrogowi ale w tym wypadku chyba się rozmyślę!!!!!
No i właśnie między innymi dlatego nie chce wracać do Pl, wstyd mi za ten rząd...

Nie no póki co depresji nie ma gotuje krupnik[emoji39] coś jeść trzeba bete zrobię w czwartek. Ja też słyszałam że udrażnianie raczej nie ma sensu bo efekty są wątpliwe a to jednak kolejny zabieg. Musi być dobrze bo w sobotę mamy z mężem iść na bal karnawałowy i mam już sukienkę [emoji39][emoji39]
Tak, mi też dr powiedzial, ze to,ze mam drożne jajowody nie oznacza, ze rzeski dobrze pracują, a skoro mialam ciaze ekstra to raczej nie pracują.

Ja mam na razie twórczą blokadę. Jedyne na co sie dziś zdobyłam to umycie szafek w kuchni i z grubsza ogarnięcie łazienki. Sprzątanie mi jakoś idzie. Może prasowanie jutro mi pójdzie. Szycie musi poczekać na swój czas.

Czesc dziewczyny. Przepraszam, że tak ni z tego ni z owego wpadam na wątek, ale wpisując w wyszukiwarce forum pytania wyskakują mi wasze rozmowy. Jestem po badaniu krzywej cukrowej i insulinowej po obciazeniu. Czy któraś z was coś mi powie o tym, albo naprowadzi o co mam jutro pytać lekarza? Badanie robilam bo staram się od niecalego roku i ogólnie mam stwierdzenie braku owulacji. Pęcherzyki rosna ale wolno a potem nie pekaja. Podaje poniżej wyniki.

Glukoza na czczo 98, insulina na czczo 9.
Po godzinie: glukoza 102,90, insulina 61,5.
Po 2 godzinach: glukoza 53,2, insulina 20,4.

Wskaźnik HOMA rano wychodzi lekko ponad 2. Po godzinie 15!!!!!
Po dwóch znowu lekko ponad dwa.

Czy ten wskaźnik liczy się tylko rano czy po godzinie też. Przeraził mnie ten wynik 15.

Z goooory Wam dziękuję za odpowiedź.
Wyniki sa w normie ;)

Czesc dziewczyny. Przepraszam, że tak ni z tego ni z owego wpadam na wątek, ale wpisując w wyszukiwarce forum pytania wyskakują mi wasze rozmowy. Jestem po badaniu krzywej cukrowej i insulinowej po obciazeniu. Czy któraś z was coś mi powie o tym, albo naprowadzi o co mam jutro pytać lekarza? Badanie robilam bo staram się od niecalego roku i ogólnie mam stwierdzenie braku owulacji. Pęcherzyki rosna ale wolno a potem nie pekaja. Podaje poniżej wyniki.

Glukoza na czczo 98, insulina na czczo 9.
Po godzinie: glukoza 102,90, insulina 61,5.
Po 2 godzinach: glukoza 53,2, insulina 20,4.

Wskaźnik HOMA rano wychodzi lekko ponad 2. Po godzinie 15!!!!!
Po dwóch znowu lekko ponad dwa.

Czy ten wskaźnik liczy się tylko rano czy po godzinie też. Przeraził mnie ten wynik 15.

Z goooory Wam dziękuję za odpowiedź.
Są różne szkoły, niektórzy traktują homair za zły już przy 1,5. Wszystko jest przyzwoite poza parametrami na czczo i tylko wtedy wylicza się ten wskaźnik. Organizm masz cały czas na pewnym "gazie" i dobrze byłoby pownikać w dietę, bo w perspektywie upływu czasu to będzie się pogarszać.

Kochana! Ja Was nigdy nie zostawie!!! Siedze ciagle na telefonie to musze 3 razy dziennie ładować A tylko jedna ładowarka..
Maz moj jechał na trening na 18 i mnie zabrał do siostry i malucha. U niej zalegalam na kanapie... już siedzę i nadrabiam. Jesteście takie szalone wariatki, a takie macie pomysły,ze szok. Ja to jestem taki anty-sex, ze w życiu byście mnie nie zaciągnąły do sexshopu I w życiu bym obcego ciała sobie nie wlozyla fuj.. jedyne co za mną przemawia to te świece;)
Kochana teraz to nie musisz niczego tam wkladac bo sa podobno jakies bezdotykowe ;)

reklama
Są różne szkoły, niektórzy traktują homair za zły już przy 1,5. Wszystko jest przyzwoite poza parametrami na czczo i tylko wtedy wylicza się ten wskaźnik. Organizm masz cały czas na pewnym "gazie" i dobrze byłoby pownikać w dietę, bo w perspektywie upływu czasu to będzie się pogarszać.
a ty to sobie ostatnio pozwalasz chyba na odchylki w diecie cio ? 😅

Do góry