reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Miała krótki protokół. Teraz jej proponują długi? @Pójdźka jak poszło za drugim razem i jakim protokołem szłaś.
Dziewczyny długi protokół jest z TAB. anty. ile czasu się bierze. Trzy miesiące wyciszenie a potem od 1 DC stymulacja?
Ma trzy wyniki AMH, pierwsze 0.3 , drugie 0.6 i trzecie oznaczenie 1.4 . Pierwsze dwa robiła gdzieś u siebie, ostatnie w klinice. Niezłe jaja z tym AMH.
[/QUOTE]
Moze być 3 miechy na antykach. Ake mkze tez byc miesiąc. Ja dwukrotnie mialam tylko miesiąc.

reklama
Dziewczynki ja już po☺☺☺☺ z 7 zapłodnionych do dziś (5-ta doba) przetrwało 5!!!!!
Dwa mam w brzuszku, dwa zamrożone, a trzeci narazie walczy jeszcze bedza dzwonić jtr czy zamrażają go...
Podane dwa zarodki 4BA i 2BB powiedzcie mi czy są one dobre? Bo mi te oznaczenia nic nie mówią 😒
Bardzo ladny wynik :):) a Twoje zarodki sa dobre:) ten 4ba nawet bardzo;) teraz tylko aby nie zwariowac w oczekiwaniu na betę😛

Dziewczynki ja już po☺☺☺☺ z 7 zapłodnionych do dziś (5-ta doba) przetrwało 5!!!!!
Dwa mam w brzuszku, dwa zamrożone, a trzeci narazie walczy jeszcze bedza dzwonić jtr czy zamrażają go...
Podane dwa zarodki 4BA i 2BB powiedzcie mi czy są one dobre? Bo mi te oznaczenia nic nie mówią 😒
Pięknie!!!! ❤️❤️❤️Teraz trzymam ✊✊✊✊żeby się zadomowiły oba😊
Jeszcze doczekasz się tej gromadki😘😘😘

Mam wątpliwości boję się cukrzycy i nadciśnienia w konsekwencji ciąży mnogiej-wiem to durne nie mam takich predyspozycji a żeby to mieć trzeba być najpierw w ciąży. Ale z drugiej strony podobno tak mówią większa jest szansa uzyskania ciąży z 2 niż z jednego a one są trochę słabszej jakości. Sama nie wiem.

Jestem teraz po wizycie oczywiście nic nie widać. Co dalej nie wiadomo trzeba czekać co z tym HCG się stanie. Kiedy będzie można dalej działać to się okaże.
Bo ciazy pozamacicznej nie widac na usg... Co ci lekarz powiedzila? Masz jakies bole? Jesli chodzi o podaanie dwoch zarodkow to juz chyba pisalam czasami jest tak ze dwa sie zadomowia i widdzisz dwa serduszka a pozniej sie koze ze jedno z nich przestaje sie rozwijac i wtedy to drugie musi sie wchlonąć ;( Ja bym chyba sredno dala sobie zz tym rade ;( Czasami dwa daja rade ale moze byc taak ze urodzisz wczesniaki na bardzo wczesnym etapie ciazy zwlaszcza przy podaniu zarodkow na stadium blastocysty. Takie wczesniaki walcza o zycie a ty razem z nimi dlugie miesiace w szpitaalu walczysz o przetwanie ;( Poza tm to jedna szansa mniej. Dziewczyny w blizniaczej ciazy nie czytajcie mnie ja uwazam ze to piekne jak sie ma blizniaki ale akurat ja chyba slabo poradzilam bym sobie z dwoma na raz. W pracy jestem ogarieta ale w domu to Lukasz wzystko ogarnia. On pracuje w domu i boje sie ze nie mogl by sie skupic. I tak ze mna ma trzy swiaty a co dopiero z dwojka malutkich dzieciaczkow ;) Moj D jak i to zaproponowal to malo go nie wysmialam ale on ma ze mna taki dziwny uklad. Ostatnio mi powiedzial ze mnie zabierze do sanatorium i tam mi zrobi dziecko 😂 Inna pewnie jakas wniebowzieta od razu by narobila afery 😂 Jezzzuuu jak to moj Łukasz czyta to mi sie oberwie 😂 czasami mi sie wydaje ze nas podczytuje 😂

Miała krótki protokół. Teraz jej proponują długi? @Pójdźka jak poszło za drugim razem i jakim protokołem szłaś.
Dziewczyny długi protokół jest z TAB. anty. ile czasu się bierze. Trzy miesiące wyciszenie a potem od 1 DC stymulacja?
Ma trzy wyniki AMH, pierwsze 0.3 , drugie 0.6 i trzecie oznaczenie 1.4 . Pierwsze dwa robiła gdzieś u siebie, ostatnie w klinice. Niezłe jaja z tym AMH.
[/QUOTE]
Ja miałam długi protokół 2 razy. Przez około 3-4 tyg (nie pamietam ile dokładnie) brałam Gonapeptyl, a pózniej już stymulacja gonal + Gonapeptyl. Za pierwszym razem (amh 2,13) miałam 13 pęcherzyków, 12 komórek. A za drugim (amh 1,79) 11 pęcherzyków i 10 komórek.

Właśnie siedziałam chwile na FB i patrzę a tu wypowiedz prezydenta pana D - jestem absolutnym przeciwnikiem metody iv to jest sztuczne i niezgodne z kościołem i nie będę jej popierał a pod spodem komentarz - poparł ustawę która miała karać więzieniem za podejście do iv!!!! No kor****** jak tu się nie wkur***** w PL no to jest już skurwy***** . Kurczę ja to był nie życzyła takich przejść jak nasze najgorszemu wrogowi ale w tym wypadku chyba się rozmyślę!!!!!

Dziewczyny jak to jest z emerytami i rencistami oni chyba nie musza sie rozliczac w Urzedzie skarbowym? Ale jak maja dodatkowe zarobki ja ma dwoch taakich panow pracuja na OCHRONIE :D to cos tam sie musza rozliczyc co nie? kazalam mlodej zadzwonic do US to po 15 minutach rozmowy oddala mi sluchawke i stwierdzila ze ona nie wie o czym rozmawia :-D czasami sie zastanawiam czym sie szefo kierowal zatruniajac ja :-D jak myslicie ?
Musza;) czy emeryt, czy rencista to i tak pita z zusu dostanie. Chyba,ze ZUS to rozliczy. Ale jak zarabiają na emeruturce to tym bardziej PIT i z Zusu i od Was.

Właśnie siedziałam chwile na FB i patrzę a tu wypowiedz prezydenta pana D - jestem absolutnym przeciwnikiem metody iv to jest sztuczne i niezgodne z kościołem i nie będę jej popierał a pod spodem komentarz - poparł ustawę która miała karać więzieniem za podejście do iv!!!! No kor****** jak tu się nie wkur***** w PL no to jest już skurwy***** . Kurczę ja to był nie życzyła takich przejść jak nasze najgorszemu wrogowi ale w tym wypadku chyba się rozmyślę!!!!!
Teraz to tylko od nas zależy kto będzie rządzić tym krajem .. proszę nie zmarnujcie tej szansy ✊🏻. A du da jest tylko marionetką kaczy ńskiego ..

reklama
To jest trochę okrutne. Biochemiczne ciaza jest ale jej nie ma i do tego rozwija się nie prawidłowo. I trzeba czekać na krwawy finał. To jest nie fair.
Tak mi przykro;( Ja nie wiem jak to jest przy biochemicznej ciazy. Ja miałam pozamaciczna. Tylko dwa razy wtedy zgadalam bete i rosla dobrze. Byl tez pęcherzyk w macicy co ich zmylilo. Do ostatniej chwili nie wiedzieli,ze to ciaza ektopowa. Tak, to wszystko jest bardzo nie fair.

Do góry