• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

• Starter tematu Starter tematu anetas
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
witam wieczorowo

ja na szpilkach bo zaraz pojawi sie gosc w domu :happy2:

wiecie co?? niech zyje owieczka!!!!
moje dziecie juz normalnie chodzi spac i to w swoim lozeczku :-):-)
super :-)

reklama
Wisienka i wybrałaś coś ciekawego z katalogu? Fajne u was są te katalogi, szkoda ze u nas czegoś takiego nie ma

jagoda jeszcze nie, narazie ogladam, kurcze fajne sa te rzeczy, ale cena tez fajna :sorry2:
np podoba mi sie bluzka z satyny to 75 funtow kosztuje :szok:
ale juz zalatwilam sobie kase na dziecko to moj powiedzial ze jest dla mnie na moje potrzeby wiec cos sobie na pewno wybiore :))))

sugar moj jak sie tak zachowuje to zazwyczaj daje do odbicia a jak to nie pomaga to daje go np. na 5-10 min tatusiowi by go czyms zajal i potem znow przykladam do tej samej piersi i jest OK. Karmie z dwoch, przy czym jedno karmienie tylko z jednej piersi :tak:

lilka powodzenia z tesciowa:tak:
a co do kaski to super, ale lepiej niech twoj sprawdzi skad to, bo mysly mieli podobna sytuacje na poczatku grudnia i co sie okazalo bank sie pomylil i po paru dniach zabral spowrotem :dry:a mysmy juz to prawie zdarzyli wydac i potem wyszlo ze prawie debet sobie narobilismy :baffled:
a owieczka super ze sie sprawdza chyba poprosze siostre zeby mi kupila a przy okazji oddam je kase:tak:
niby jest 85 zl to nie malo, ale uwazam ze przespane noce sa bezcenne :-)

mam 2 pytania :
czy wasze dzieci spia spokojnie tzn cicho bez wydawania dzwiekow
i czy jak sciagacie pokarm laktatorem raz to czy do tej samej butelki mozna dodac pokarm siagniety pozniej tzn zmieszac starszy z nowym ale z tego samego dnia :baffled:

Inga teraz już śpi spokojnie, ale jeszcze dwa tygodnie temu wydawała z siebie cały repertuar dźwięków:-)

bira sama do porodu autkiem ?? :szok: ....:-D:-D:-D -szalona :-)
bira ta niania jesli kladziesz dziecko w pokoju od strony gdzie jestes na dworze to na bank zadziala :-)

moje dziecie ma coraz rzadziej koleczki a jak sa to coraz slabiej i krocej :-) No i poranek mam super, bo chichra sie od samego rana moj szkrabik... a jak gada :-D
Mój mąż stwierdził, że mi już kompletnie odbiło i dlatego zawiózł nas mój brat, bo jakoś taksówką nie chciałam do porodu jechać;-)

Pati, ja wybrała bym drewniane łóżeczko, bo te turystyczne są jak dla mnie trochę za miękkie. Moja Inga śpi w drewnianym, ale ma też turystyczne ( ŁÓŻECZKO CHICCO + TORBA ,REGULACJA WYSOKOŚCI (296459749) - Aukcje internetowe Allegro ) , jak na razie miała okazję spać trzy nocki w nim, ale myślę, że na dłuższą metę by się nie sprawdziło.

Witaj Pusia:-) Gratuluję synka:-) Fajne robisz rzeczy:-)
A wiecie że Blanka dzisiaj ze mną śpiewała-szok. Tak samo otwierała buzię i robiła razem ze mną lalala oczywiście bez dźwięku. Normalnie naśladowała mnie:-D Świetnie to wygladało!

Gratulacje chórzystki:-):-)
ja mam pytanko a propos karmienia jeszcze
czy karmicie tylko z jednej piersi? czy z dwoch?
moja mala jeszcze robi czasami dziwne cyrki- je spokojnie a potem nagle zaczyna sie wiercic krecic i plakac
czasami uda sie ja uspokoic i je ok a czasami jedzenia koniec
biore ja do gory jak radzilyscie zeby jej sie odbilo i mimo tego sa potem cyrki :baffled:
troche sie denerwuje
przy butli tak nie ma

Sugar, moja też tak wariuje czasami. Ae wtedy jej na chwilę odpuszczam karmienie. Pospaceruję z nią po mieszkaniu i po jaiejś chwili znowu ją rzystawiam i jest ok. Zawsze dostaje tylko jednego cycka, to jej wystarcza.

Lilka owodzenia z teściową

Byłam dzisiaj z Ingą znowu u lekarza:baffled: Na szczęście jest ok. Ale dała taki popis, że myślałam, że spłonę... Wymusiła pierwszeństwo w kolejce, bo tak się pruła, że lekarka kazała nam wejść poza kolejką. Mała jak tylko przekroczyła próg zrobiła mega rogala na buźce i cieszyła się do pani doktor do końca wizyty.Kosmicznie to wglądało. Znowu została zważona i waży 5640, a tydzień temu waga pokazywała 5200:szok:

Dziewczyny mam pytanie, czy Wasze maluchy mają w łóżeczkach ochraniacze? Jeżeli maja to czy nie maja roblemów ze spaniem? Moja Inga wariuje i absolutnie odmawia spania jak tyko jej ten ochraniacz zakładam. Rozmawiałam z kilkoma osobami na ten temat i u większości dzieci też tych ochraniaczy nie tolerują... A jak jest u Was?

wisienkaa1 ale słodka ta owieczka :)) ale naszczęście póki co nie jest nam potrzebna :)

bira mój Kacperek raczej śpi spokojnie i nie przeszkadza mu ochraniacz ma go cały czas w wyrku.

Ja daje czasem dwie piersi bo jedna niekiedy bywa za mało :)

Dziękuje za przywitanie i ciesze sie że biżuteria się podoba:)

reklama
Ja od razu dałam ochraniacz bo potem może być problem żeby maluszek sie przyzwyczaił. Kacper zresztą już teraz się obraca :). Ciekawe o której sie obudzi dzis na mleczko. Jego rekord spania w nocy to było 7 godzin ciągłego snu :))

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry