reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majóweczki 2020

Miałam ostatnio ropne zapalenie gardła (nie wiem czy to to samo). Na początku ratowałam się domowymi sposobami, ale doszedł katar który nie dawał mi oddychać nocą i w sobotę gorączka, tak więc w niedzielę wylądowałam na pogotowiu i dostałam antybiotyk
Dokładnie tego się boję 🙈🤦‍♀️

reklama
Ja miałam już dwa razy. Ostatnia zaleczylam w połowie stycznia. W obydwóch przypadkach niestety antybiotyk poszedł w ruch.
Miala któraś z was angine w ciąży? Okropnie boli mnie prawy migdał, mam kaszel i katar goraczki na szczęście brak co świadczy ze to raczej wirusowe, a nie bakteryjna. Nie wiem czy iść do lekarza bo znając jego nie weźmie wymazu tylko zaraz wladuje antybiotyk. A z drugiej strony boję się, że może mi się to rozchulac przez weekend i będzie dramat jak dojdzie goraczka jednak paracetamolem tego nie okielznam...

Ja dziś miałam fatalna noc
Nic nie spalam
Brzuch mnie potwornie bolał i czułam parcie na krok
Trochę byłam spabikowana ale pochodziłam po domu, napiłam się i przeszło powoli
Myślę że młoda się tak ukokosila.. Chyba...
WGL zaczynam od jakiegoś czasu bardzo źle sypiać... Max do 2:00 i później już koczowanie do rana przewalając się z boku na bok.

Nic nie spalam
Brzuch mnie potwornie bolał i czułam parcie na krok
Trochę byłam spabikowana ale pochodziłam po domu, napiłam się i przeszło powoli
Myślę że młoda się tak ukokosila.. Chyba...
WGL zaczynam od jakiegoś czasu bardzo źle sypiać... Max do 2:00 i później już koczowanie do rana przewalając się z boku na bok.

Ja ma tak samo. Długo nir mogę zasnąć, zasypiam na 2-3 godziny i koniec.
I jeszcze tak mnie dziś w nocy swedzialy nogi i pośladki, ze myślałam ze zwariuje [emoji85]

Nic nie spalam
Ja ma tak samo. Długo nir mogę zasnąć, zasypiam na 2-3 godziny i koniec.

ojj współczuje... :( ja się dziś obudziłam o 9.30! spałam chyba 10 godzin
jedyne co mnie w nicy wybudziło to ból kolan ale dałam poduszkę pod nogi i jakoś zasnęłam.

wczoraj na prenatalnych wszystko ok :)
mała nie dała sobie zrobić zdjęcia tym razem.
zarzuciła nogi na głowę i nawet rękami jej nie obrócił jak naciskał na brzuch 😅
najważniejsze ze wszystko jest w porządku wazy 1800 g 😁

ojj współczuje... :( ja się dziś obudziłam o 9.30! spałam chyba 10 godzin
jedyne co mnie w nicy wybudziło to ból kolan ale dałam poduszkę pod nogi i jakoś zasnęłam.

wczoraj na prenatalnych wszystko ok :)
mała nie dała sobie zrobić zdjęcia tym razem.
zarzuciła nogi na głowę i nawet rękami jej nie obrócił jak naciskał na brzuch 😅
najważniejsze ze wszystko jest w porządku wazy 1800 g 😁
Super że wszystko dobrze 🙂 teraz nic nie pozostało tylko czekać na małą ♥️

Są pewne grupy antybiotyków które nie szkodzą maleństwu. A usłyszałam gdzieś ostatnio że długotrwały kaszel też nie jest dobry ponieważ może powodować skurcze. Lepiej oddać się w ręce specjalisty. Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia [emoji110]
No u mnie właśnie tez coś zaczyna brać, kaszel mokry, ale tak aż spod mostka. Nie dość, że bezsenność to kaszel. Ale do lekarza pójdę dopiero w poniedziałek.
Są antybiotyki bezpieczne w ciąży tak jak i niektóre leki, tylko najważniejsze hy brać je po konsultacji z lekarzem, a nie samemu [emoji6]

Właśnie na pocieszenie otrzymałam zdj z sesji. Wrzucę wam maly urywek, może akurat któraś z was się wahala, a teraz się skusi. Niesamowita pamiątka. 20200221_111900.jpg

reklama
Do góry