reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ja poczytalam w jej postach bo mi się tak smutno zrobilo, a nie chcialam jej teraz pytać
@olinka321, popraw mnie jeśli coś zle sprawdziłam amh ok 1.7, endomenda 4stopnia, słabe nasienie. Bardzo trudna sytuacja. A dziewczyna ma niecałe 30 lat...
No i ta kasa. Przecież 3 procedury to fortuna jest. Skąd wziąć kasę na czwartą?
Jedno jest pewne, @Dakita30 słusznie wg mnie mówi, ze trzeba uderzać do Novum. Tylko tam tanio nie jest.
No niestety przyczyna po obu stronach i to dosc spora ;( Nie wiem czy @olinka321 miala dofinansowanie. Mysle ze dobry lekarz powinien jej cos zaproponowac, nowego przy drugiej procedurze, wyciagnąc z pierwszej wnioski. Tak jak moj mi wprowadzil np to plukanie jejaczek bo z pierwszej mialam duzo pecherzykow ale tylko 5 komorek. Zmienil leki, sposob protokolu. Dodatkowe badania nasienia. Nie leci schematem. Wydaje mi sie ze tu najpierw powinna byc przeprowadzona laparoskopia a nawet kolonskopia dlatego ze przy endomendzie sa tez duze problemy z jelitami o zrostach nie wspomne. Jesli bez dofinansowania to cena jednego protokolu nie znacznie sie rozni od cen w Novum. Takze mysle ze zmiana kliniki to tez jakis sposb... Jesli takie slabe nasienie to tez powinni zastosowac IMSI czy jakies bardziej specjalistyczne techniki doboru plemnika. I mysle ze tak pewnie bylo. Co do rejestracji to tez nie mam zastrzezen. a jesli chodzi o info po punkcji to do mnie najpierw zadzwonil sam lekarz a pozniej embriolog i juz wtedy wszystko wiedzialam. Ale doktorek do mnie zadzwonil z dobra wiadomoscia bo z 5 komorek 4 blastki to moze mu sie chcialo ;) Przy takiej endomendzie powinna byc najpierw wyciszona jak nasza @Lola83. Nie ukrywam ze mnie przerazila ta wiadomosc ;( Szkoda mi bardzo dziewczyny ale tez juz mi zasiala w glowie strach ...

reklama
Przepraszam ze tak zareagowalam ale wydaje mi sie ze jak z ciaza jest ok i nic zlego sie nie dzieje to wyciagniecie rak do gory chyba nie jest jakims grzechem. To np przeciagnac sie tez nie mozna ?
Ale ze jak zaregowalas bo nie widzę?:p ze zabawne? Spoko teraz to aż mi wstyd ale jak włączyła wujka google i zaczęła czytać te głupoty to wiesz:p zwatpilam w swój zdrowy rozum;)

Ale ze jak zaregowalas bo nie widzę?:p ze zabawne? Spoko teraz to aż mi wstyd ale jak włączyła wujka google i zaczęła czytać te głupoty to wiesz:p zwatpilam w swój zdrowy rozum;)
Tak ze zabwane ja nigdy nikomu nie daje Grrr a sama ich juz dostalam chyba z 15 😂 😂 😂 😂 😂 😂 Doskonale cie rozumiem ja juz tez watpie we wszystko co bylo dla mnie zrozumiale ;) Najgorsze ze wlasnie w panice czlowiek zaczyna watpic i szalec ;) A co do przeciagania to polecam bez wzgledu czy jestes w ciazy czy nie ale jest baaardzzzo bardzo zdrowe ;)

A jakie pyyychhaaaaa

Załączniki

• 20200306_165038.jpg
    20200306_165038.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry