reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

No przeciez ANA badalam i jest ujemny... Chce Kir zbadac ale to juz wiem ;) A to sie bada w jakims okreslonym cyklu ?
No jak ANA zbadane to jedno mniej. Jak pierwszy raz badasz to IMK i cytokiny najlepiej w drugiej fazie cyklu a KIR obojętnie... jeszcze się bada cross match lub allo-mlr którego mnie akurat Pasnik nie zlecił a jak go wczoraj znów zapytałam to stwierdził że to nie to patrząc na to jak u mnie te ciążę przebiegają i tym bardziej jak już coś znajdzie w tych kilku podstawowych.

reklama
Musicie popytać w centrach, w esotiqu, trimphie itd bo oni często im robia kursy. Ja poszłam do esotiqu wlasnie i mi babka dobrala. Tam są droższe ale fajne staniki. Tylko kupilam trzy jakos w czerwcu potem wyszła IO, schudłam prawie 8kg i teraz staniki za duże w szufladzie [emoji85]
Aaaaa ja myślałam , ze masz kurs zrobiony 🤣🤣🤣🤦🏻‍♀️

Wróciłam z podglądu jajków. I tak..lewy jajnik wogóle nie odpowiedzial na stymulacje 😢 w prawym 13 pęcherzyków.....Punkcja w piątek...się strasznie "stracham" ...i napewno nie będę miala transferu swiezaka bo wyszly mi po tej stymulacji polipy 😢😭😭 i czeka mnie histeroskopia 😢😭😭 do dupy to wszystko 😭😭 czyli transfer pewnie najwczesniejszej za 2 cykle..załamka 😢😭😭 co jeszcze się wydarzy..ciekawe czy będą wogole zarodki..😢 echhh...

Tak wstawie zdjecie moze dzisiaj wieczorkiem bo narazie mam czas tylko na panike i rozklejanie sie ;)
Głowa do góry !! Też pamiętam swoją pierwszą stymulację.. wszystko nowe, niczym się nie przejmowałam. Byłam szczęśliwa, że w końcu będę w ciąży .. taaaa, wyszło jak wyszło. A druga stymulacja to już nie było tak kolorowo. Panikowałam (może nie aż tak jak Ty kochana 😂) ale to nie jest już takie nowe, wiesz co, z czym działa. Że in vitro to nie jest takie hop siup 😑 ale stres w niczym nie pomaga ;(
Znajdź sobie jakieś zajęcie. Nie analizuj wszystkiego, na wiele rzeczy nie masz wpływu ;* trzymaj się 😘

Oho, dziś tu jakaś prawdziwa zbiorowa burza hormonalna jest. Co to za zbiorowa panika? Drogie Panie cycki w górę! Jeszcze tylko kilka dni i @bazylia128 i @anjaa25 będziecie po punkcji, hormony zaczną schodzić i wszystko wróci do normy 😘

@bazylia128 skoro mi się udało, a nie wierzyłam, to Tobie tym bardziej się musi udać, wszystko masz pod kontrolą, wszystko przebadane, wyniki dobre, zacznij myśleć sercem bo Twój przyszły kropek potrzebuje spokoju a nie huśtawki emocjonalnej od początku 😘

@anjaa25 czekanie jest najgorsze, każdy dzień to wieczność, szczególnie jak nie idzie po naszej myśli, ale pamiętaj, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo 😘 Twój organizm i hormony odpoczną od stymulacyjnej gorączki i Kropkowi będzie lepiej się rozgościć w mięciutkim, pięknym, czystyn endometrium bez przeszkód 😘

A Ty @fredka84 wyłaź z tego doła! Tęsknimy! Jesteś nam tu potrzebna! Paśnik wie co robi, a Ty nie jesteś pier...dolnięta tylko dmuchasz na zimne w trosce o siebie i przyszłe maleństwo. Lepiej odpuścić miesiąc niż nabawić się jakiegoś dziadostwa i być zmuszoną do odpuszczenia na dużo dłużej prawda?

Wróciłam z podglądu jajków. I tak..lewy jajnik wogóle nie odpowiedzial na stymulacje [emoji22] w prawym 13 pęcherzyków.....Punkcja w piątek...się strasznie "stracham" ...i napewno nie będę miala transferu swiezaka bo wyszly mi po tej stymulacji polipy [emoji22][emoji24][emoji24] i czeka mnie histeroskopia [emoji22][emoji24][emoji24] do dupy to wszystko [emoji24][emoji24] czyli transfer pewnie najwczesniejszej za 2 cykle..załamka [emoji22][emoji24][emoji24] co jeszcze się wydarzy..ciekawe czy będą wogole zarodki..[emoji22] echhh...
Będą. Pobiorą piekne jaja a z Tobą zrobia porządek. Niech wszystko sprawdza dokladnie i przygotują podłoże. Nie martw się. Szybko zleca te dwa cykle. Teraz najważniejsze żeby wyhodować piekne zarodki. [emoji110][emoji110][emoji110]

Głowa do góry !! Też pamiętam swoją pierwszą stymulację.. wszystko nowe, niczym się nie przejmowałam. Byłam szczęśliwa, że w końcu będę w ciąży .. taaaa, wyszło jak wyszło. A druga stymulacja to już nie było tak kolorowo. Panikowałam (może nie aż tak jak Ty kochana 😂) ale to nie jest już takie nowe, wiesz co, z czym działa. Że in vitro to nie jest takie hop siup 😑 ale stres w niczym nie pomaga ;(
Znajdź sobie jakieś zajęcie. Nie analizuj wszystkiego, na wiele rzeczy nie masz wpływu ;* trzymaj się 😘
Wiem wiem ja do pierwszej stymualcji jak na skrzydlach polecialam ;) Wiesz jak to jest Im wiecej wiesz tym bardziej sobie zdajesz sprawe z tego ILE JESZCZE NIE WIESZ 😂 😂 😂 to chyba na podobnej zasadzie dziala. Juz sie opanowalam bo mi moj D napisal jak mu zaczelam smecic ze chcialam miec ten zespol :laugh2::laugh2::laugh2: zebym juz nie kombinowala bo to bardzo grozna choroba !!! Pewnie mnie zjebki czekaja na nastepnej wizycie :confused2::-) :):-) :) Bede musiala zastosowac swoja tajna bron... Usmiech od samego wejscia do gabinetu ;)

Wiem wiem ja do pierwszej stymualcji jak na skrzydlach polecialam ;) Wiesz jak to jest Im wiecej wiesz tym bardziej sobie zdajesz sprawe z tego ILE JESZCZE NIE WIESZ 😂 😂 😂 to chyba na podobnej zasadzie dziala. Juz sie opanowalam bo mi moj D napisal jak mu zaczelam smecic ze chcialam miec ten zespol :laugh2::laugh2::laugh2: zebym juz nie kombinowala bo to bardzo grozna choroba !!! Pewnie mnie zjebki czekaja na nastepnej wizycie :confused2::-) :):-) :) Bede musiala zastosowac swoja tajna bron... Usmiech od samego wejscia do gabinetu ;)
Wariatka 😂😂 i tak Ci się dostanie 😎

A co do wiedzy to głupi się rodzimy i umieramy ;) „im mniej wiesz tym lepiej śpisz” 😎

reklama
Do góry