reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hej laski

sorki za moje milczenie,jakos checi i czasu na kompa nie mialam.Dzis nadchodzi @ i juz jestem zla,ale coz co miesiac jest lepiej,hehe.Pogoda pod psem,mam pecha co wychodze to mnie zmoczy jak kure:-p.......
Natusia ma sie dobrze,Rosnie pannica i ma juz swoje zachcianki,fochy,zaczela sie obrazac,ale starm sie nie zwracac uwage na jej zachowania,chco czasami sie nieda........spis w nocy bez budzenia nad ranem nas wola,hehe. wciaz to lubie mimo,ze jest taka dluga uwielbia spac w poprzek na gorze poduszki:-D.Spac w ciagu dnia juz nieche.Ogolnie jest bardzo wesola i smieszna.

katarzyna supcio foteczki,bawiliscie sie swietnie w pl.Rosnie wam pannica.:-)

mala-gorzatka nowe smaki,pewnie smakuje wszystko:tak:

maggusia zdrowka dla was i milego plotkowania z mama;-)

maja cichutko ostatnio siedzisz,humorek cos nie tak co???!!!!Glowa do gorych kochana:-)

mamuska u was widze spanko czadowe,mam moze sie wyspac;-)

olcia,milo slyszec takie cieple slowa ,cytas swieta prawda,madre zdanie.Wazne aby wlasnie kochac sie i starc zyc w zgodzie i harmoni;-)a dzieci beda szczesliwe majac takich rodzicow:tak:;-)

Pinka milo,ze piszerz u was z czasem rowniez ciezko,obawiazki hehe i ktos mowi,ze to nie praca,dopiero trzeba sie naglowkowac aby wszytsko pogodzic:-DJak pscola sie chowa?

wogole wiecie przezytalam,niewiem czy pamietacie jak pisalysmy o Maji,ktora walczy z zyciem,miala bardzo rzadka wade serce.Wczoraj po dwoch miesiacach walki po operacji odeszla :zawstydzona/y::-( kurcze tyle o niej myslamlam,£zy od rana mi leca...........zapalmy dla niej swieczke,teraz juz nie cierpi,... jest w dobrych rekach,chco to nie posieszenie dla rodzicow........zycie jest niesprawiedliwe:no::zawstydzona/y::-(

(*) (*) (*)

sorki takim smutnym akcentem koncze

zycze milego dnia

witam kochane
Nie bylo mnie tydzien w domku i moja mala nie opuszcza mnie nawet na chwilke.Postaram sie nadrobic zaleglosci i pisac juz regularnie,ale to pewnie po wtorku bo w srode rano rodzice wyjezdzaja i chce sie nimi jeszcze troszke nacieszyc:-D,a sa u nas od 16 grudnia:-):-D:-). Jesli wczesniej znajde chwilke to napewno tu zajrze:tak:

A u nas wszysko ok ...pozatym dlugo by pisac wiec zostawiam to na nastepny post:tak:

pozdrawiam wszystkie mamusie i ich skarby

maxin-czytalam o maji (*) (*) (*)
Lucy tez w naszym lozku spi w poprzek na poduszkach haha ,a ja prawie spadam:-p

katarzyna_s- nie zapomnialas o mnie:tak::tak::tak:buziaki dla was

mamuska- ale ci fajnie mozesz sie wyspac:-)

oj musze konczyc papa

hej laski wpadne do was jutro po poludniu skrobne troszeczke , :-)
a dzis pozdrawiamy wraz z siostra :tak:;-) wlasnie wroicilismy z kina , a wczoraj bylismy w red hot restauracji (dania swiata) :-)pyszne jedzonko polecam :tak:

u nas ok , oprocz tego ze nadal martwie sie moja kruszynka , jakas chudzina mi sie z niej robi :-( za tydzien jade z nia na badania wszystkie krwi, bioderek na mierzenie calkowite -glowka obwod klatki piersiowej i chce dopytac o tych innych szczepieniach ...i chce znalesc przyczyne chudniecia Blani , ja wiem ze ona gubi wage bo si wicej rusza i jest energiczna wyglada nawet na zdrowa ale jest cos co mnie martwi :-:)-:)sorry2::baffled: hhmmmm musze znalesc to cos ...te podkrazone oczka ...:confused::confused::confused::confused:

pozdrawiam papapa :happy2:

Witam wszystkich serdecznie.jetsem już w UK i bardzo sie ciesze.stwierdziłam że już wiecej nie pojade do PL na tak długo, maksymalnie 2 tyg.Bardzo sie rozleniwilismy , nie wiem od czego zaczac.dzieciakom sie wszystko poprzestawiało.Nawet Natan odzwyczaił sie od wózka bo w Pl jeździł w wózku po Kolinie.troche teraz marudzi co nigdy mu sie nie zdarzało.Ale mam nadzieje że wszystko szybko wróci do normy.Mały robi postępy.Straszny zniego wiecipięta.Ja niestety W PL przestałam go karmić piersią.miałam mało pokarmu a mój synuś coraz mniej przybierał na wadze.On jest taki chudziutki a przecież urodził sie spory.
my też od dwóch tyg wprowadzamy dodatkowe pokarmy.mój maluszek najlepiej lubi jabłko i banana. A marchewka strasznie pluje.ale powoli i mam nadzieje że zasmakuje mu troche wiecej przysmaków.
Małagorzatko jak przeczytałam twojego posta to wierzyc mi sie nie chciało.ja sie bałam dawac kolinowi kiełbaska jak miał półtorej roczkua co dopiero w takim wieku.tylko czy nie bedzie tak jak napisała któraś z dziewczyn że w wieku 25 lat te dzieciatko bedzie miało wrzody lub inne problemy z żołądkiem.
Buziaczku mam nadziej że twojej kruszynce nic poważnego sie nie dziej.Mój Natan też mi sie wydaje za chudy a ja jeszcze porównuje jego wage z wagą kolina w tym samym czasie. no i kolin był w tym samym tyg o kilo wiekszy a urodził sie prawie pół kilo mniejszy.zdrówka życze Blani.
Ja dopiero dzis przeczytałam o Maji i zrobiło mi sie bardzo smutno.
niestety nie odpisze wszystkim ale bardzo cieplutko pozdrawiam i aby nam słonko przyświeciło.no i buziaki dla szkrabików.
papatki

Wczoraj probowalismy pierwsza zupke warzywna.... i bylo krzywienie ze HEJ ! Marchew, pietruszka, ziemniaczek to nie sa takie slodkosci jak jabluszka hehehehehe
Dzis probujemy jeszcze raz... zobaczymy.... malymi kroczkami oby do przodu :-)

Izka - My teraz jestesmy w PL i powiem ci ze moja mala ma takie metlik w swoim harmonogramie SNU ze hej... dzis obudzila sie o 3.30 am iiiiii byla zabawa do 6 rano ! Nigdy cos takiego mi sie nie zdazylo ! Nie wiem jak to bedzie gdy wrocimy do domciu...:-p

Buziaczku - warto zrobic badanie krwi malej, my tez bedziemy robic :) Moja wazy 8150g przy wzroscie 75cm a twoja ???? Nastka pije coraz mniej mleka 120ml to max !.pomalu wprowadzamu solids foods...ale to sa kesy jak na razie :)

OKi teraz lece po malutkie kwiatuszki dla Nastusi by mogla dac babci i dziadkowi

Witam.
Mam pytanko odnosnie porodow w Anglii macie tam platna opieke moja znajoma jest w 7 mies i nastraszyli ja ze bedzie palcic za opieke i porod tam.Prosze napiszcie jak to wyglada w anglielskich szpitalach ja mieszka w Irladnii tu opieka medyczna dla kobiet w ciazy i porod jest bezpaltny a jak to jest u was . a jak opieka podczas porodu i po .Bede wdzieczna za informacje

reklama
Witam
Ja tylko na minutke , pozniej wpadne na dluzej to wklejej kilka zdjec ;-)
Buziaczku - warto zrobic badanie krwi malej, my tez bedziemy robic :) Moja wazy 8150g przy wzroscie 75cm a twoja ???? Nastka pije coraz mniej mleka 120ml to max !.pomalu wprowadzamu solids foods...ale to sa kesy jak na razie :)

OKi teraz lece po malutkie kwiatuszki dla Nastusi by mogla dac babci i dziadkowi
Zrobie jej badanie a jak pobieraja takim maluszkom krew? chyba nie z zyly :baffled::confused::sorry2:
Jestem pod wrazeniem nastka ma dopiero 4 miesiaczki a juz taka wage osiagnela, ale pewnie schudnie jak zacznie sie ruszac wiecej ...Moja Blaneczka wazy 6.68 kg a ma juz pol roczku takze :sorry2:jest roznica tylko tyle ze Blania teraz nie lezy juz wogule ciagle sie wscieka staje na glowie , raczkuje do przodu po podlodze, nie siedzi :no::confused:a wstaje sama jak sie poda jej palca wstaje na nogi :sorry2:i stoooi :shocked2:szok , cale dnie jest w ruchu chyba ze jak spi godzine, to wtedy nie wscieka sie :-D:szok: skad ma tyle tej sily :confused:

hmmm nie wiem .

Dziewczyny wiem ze juz slyszalyscie o opiece w NHS , ale jestem normalnie taka zazenowana ze nie wiem , wogule jakos nie podobaja mi sie tutaj badania dziecka. kurde pojechalam zwazyli mala wazy ok 6.68 i mowia ze jest w srodku normy... ok i czy mam jakies pytnia no cholera jasna a te dzieci w Polsce sa jakos bardziej szczegolnie badane, i maja scany bioderek , i maja mierzenie i wazenie , i obwod glowy i klatki piersiowej i wogule jakos to wszystko inaczej wyglada ...jak czytam o tym co pisza mamy z Pl , jak ich dzieciataka sa badane to jestem w szoku , naprawde . MOja Blania nigdy nie byla tak badana , i badania na sluch tez ostatnio nie przychodza, a o szczepionkach nie wspomne ostatnia dostalam chyba w 4 miesiacu jak sie nie myle a nastepna mam dopiero jak bedzie miala rok :cool::szok::wściekła/y::no: nie wiem juz sama , chyba osiwieje niedlugo ...:dry:

Do góry