reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Buziaczku nie dziwie ci sie!Ja tez swira z tymi lekarzami tutaj dostaje!Mojemu malemu w pl pobierali krew z paluszka,i wiesz co?akurat zasnal nam w aucie i mial pobieranie na spiaco,nawet nie otworzyl oczek..haha

Buziaczku mam pytanko ,to dla kolerzanki,mozesz mi napisac jak tu jest ze slubem w konsulacie?Ile wczesniej trzeba to zalatwiac ,co jest potrzebne,ile kosztuje?
Jesli cos jeszcze jest warzne to tez?

Ja na ten temat nie wiem zbyt wiele ,wiec bylabym wdzieczna:sorry2:

reklama
Czesc!Tak sie sklada,ze dwa tygodnie temu mialam cesarskie ciecie w angielskim szpitalu.Mieszkam od ponad roku w malym miasteczku Leamington Spa.Opieke mialam rewelacyjna,zero stresu,wszystko sie udalo a ja nie potrafie opisac jak bardzo roznil sie moj pierwszy porod ktory odbyl sie w Polsce dwa lata temu

Witam.
Mam pytanko odnosnie porodow w Anglii macie tam platna opieke moja znajoma jest w 7 mies i nastraszyli ja ze bedzie palcic za opieke i porod tam.Prosze napiszcie jak to wyglada w anglielskich szpitalach ja mieszka w Irladnii tu opieka medyczna dla kobiet w ciazy i porod jest bezpaltny a jak to jest u was . a jak opieka podczas porodu i po .Bede wdzieczna za informacje

Dla wszystkich rezydentow krajow czlonkowskich Unii Europejskiej opieka medyczna w Anglii jest bezplatna (NHS). Niestety roznie to bywa z jakoscia tej opieki. Ja, jak rowniez Buziaczek (zobacz powyzej), nie jestem specjalnie zadowolona i chociaz chodze jeszcze do lekarza NHS, jak i prywatnie, na "przeglady" to planuje sie zupelnie przeniesc prywatnie i urodzic dziecko w prywatnym szpitalu- the Portland Hospital (w Londynie) Private hospital, Central London: The Portland Hospital, children's hospital, women's hospital. Niestety chyba zadne mamy an watku tam nie rodzily bo nie dostalam odpowiedzi na moj watek 'Prywatne szpitale w Londynie'. Ale opinia nie-Polskich kolezanek jest rewelacyjna. Warto poczytac roznych info o lokalnych szpitalach zanim sie wybierze odpowiedni- np na Babyfy :: Hospital reviews.

Witam.
Mam pytanko odnosnie porodow w Anglii macie tam platna opieke moja znajoma jest w 7 mies i nastraszyli ja ze bedzie palcic za opieke i porod tam.Prosze napiszcie jak to wyglada w anglielskich szpitalach ja mieszka w Irladnii tu opieka medyczna dla kobiet w ciazy i porod jest bezpaltny a jak to jest u was . a jak opieka podczas porodu i po .Bede wdzieczna za informacje

Dla wszystkich rezydentow krajow czlonkowskich Unii Europejskiej opieka medyczna w Anglii jest bezplatna (NHS). Niestety roznie to bywa z jakoscia tej opieki. Ja, jak rowniez Buziaczek (zobacz powyzej), nie jestem specjalnie zadowolona i chociaz chodze jeszcze do lekarza NHS, jak i prywatnie, na "przeglady" to planuje sie zupelnie przeniesc prywatnie i urodzic dziecko w prywatnym szpitalu- the Portland Hospital (w Londynie) Private hospital, Central London: The Portland Hospital, children's hospital, women's hospital. Niestety chyba zadne mamy an watku tam nie rodzily bo nie dostalam odpowiedzi na moj watek 'Prywatne szpitale w Londynie'. Ale opinia nie-Polskich kolezanek jest rewelacyjna. Warto poczytac roznych info o lokalnych szpitalach zanim sie wybierze odpowiedni- np na Babyfy :: Hospital reviews.

Witam
I znów tylko deszcz :-(. Wczorj udało nam się jeszcze wyjść, w sumie to musieliśmy, bo byliśmy po prezent dla sąsiada. A wieczorkiem jak Bąbel zasnął poszliśmy na imprezke. Ale się wytańcowałam :-).
A dzisiaj zabawy w domku... Widze że marchewka to tak nie bardzo podchodzi Szkrabom, to tak jak i mojemu, ale ziemniaczek z marcheweczką, lub deserek marchewka z jabłkiem to jak najbardziej :-D, samej za nic nie ruszy, zaciśnie usteczka a ty mama rób co chcesz :-D.
Maxin no prosze, Gwiazdeczka ma już fochy... Dużo cierpliwości życze:tak: . Też strasznie przykro mi się zrobiło na serduszku spowodu Maji,ona teraz ma dobrze i mam nadzieje że i jej rodzice jakoś dojdą do siebie :-(
Dorcia witaj,a gdzieś się podziewała przez tydzień?super że masz rodziców przy sobie :tak::-)
Buziaczku mam nadzieje że nic poważnego się nie dziej Kruszynce, dużego apetytu życze Gwiazdeczce:tak:
Mala-gorzadka to Ty dużą pannice masz, mój ma 7 m-cy a waży 8kg i ma 73cm a Twoja niecałe 5 m-cy i 8kg :shocked2::-)

zmykam, Kolorowych snów życzymy

Hej !

W siatkach centylowych Nastka sie miesci jesli chodzi o wage na jej wiek....wiec chyba nie ma nadwagi...ale za to ze wzrostem duuuuuuzo jest nad siatkami centylowymi :-D .... chyba malo maluszkow jest tak wysokich na jej wiek :-D
Tak wiec pewnie tyle wazy bo taka wysoka...lekarka powiedziala nam ze nie ma nadwagi :-D

Buziaczku - no niestety ale opieka nad dzieckiem jest inna niz w Anglii. Poki jestesmy w Polsce robie wszytsko co mozliwe - krew, bioderka, mierzenie, wazenie, glowka itd Jeszcze dostalismy skierowanie do jakiegos specjalisty w klinice w Bydgoszczy zeby zobaczyl Nastusi takie plamki na nozce co ma od urodzenia. Jesli powie ze cos jest nie tak z tym albo powie ze to wymaga stalej kontroli specjalisty, jak wrocimy do Uk swiat postawie na nogi w GP zeby mi dawali specjaliste na kontrole naczyniakow. Jesli nie to powiem ze podam ich do sadu gdyz lekcewaza problem. Chyba z nimi bedzie trzeba isc na noze ....i poprostu ich straszyc.
A obwodu glowki Blance nie mierzyli ???? W Polsc mierza gdyz moze glowka zbyt szybko lub zbyt wolno rosnac i tez powinno to byc kontrola.
Nastka ma niby asymetrie glowki czego nikt nie wiedzi z calej rodziny i masy znajomych procz lekarza :-p
Ja jak wroce bede sie zapisywac raz w miesiacu do lekarza....na wizyty kontrolne...i sadze ze tego nie moze mi odmowic, powmimo ze to nie jest rutynowe w Anglii. Mam prawo wiedziec czy rozmiar glowki mojego dziecka jest prawidlowy czy nie itd

Buziaczek, Mala-gorzatka - bylam w GP i lekarka na moja prosbe o zmierzenie i zwazenie malej i sprawdzenie tak ogolnie czy wszystko ok powiedziala,ze do tego sa health visitor'zy i sa kliniki do ktorych trzeba sie zarejestrowac i oni tam robia co nam sie wymarzy.wszystkie badania i wszelka pomoc.Ja mam klinike o nazwie Greenforg Green Clinic...Wiec moze spytajcie w GP o cos podobnego w waszej okolicy....:confused:

Katarzyna - wiem ze robia w tych klinikach wazenie, ze sa sesje mamuskowe.... ale powiem ci szczerze ze ja do swojej kliniki mam spory kawalek... musze jechac 3 autobusami i to jest wyprawa w jedna strone jakies 45 min :wściekła/y:totalna beznadzieja ! ale ze tak robia co sobie zazucze to pierwsze slysze :baffled: ale dzieki za info

Katarzyna - wiem ze robia w tych klinikach wazenie, ze sa sesje mamuskowe.... ale powiem ci szczerze ze ja do swojej kliniki mam spory kawalek... musze jechac 3 autobusami i to jest wyprawa w jedna strone jakies 45 min :wściekła/y:totalna beznadzieja ! ale ze tak robia co sobie zazucze to pierwsze slysze :baffled: ale dzieki za info
No ja wlasnie tez nie bylabym taka pewna,ze zrobia to, o co tylko poprosze:dry:Ale lekarka tak twierdzi,ze tak i zbadaja ogolny stan rozwoju i postepow i wszystkie odruchy itp...No to sie okaze,bo zamierzam sie tam wkrotce wybrac:baffled:

reklama
Do góry