• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2020

Ish jakie leki bierzesz w pierwszym trymestrze na bezsenność ? Ja nie śpię od 7 tc, aktualnie 11tc. Kładę się do łóżka- wyczerpana i zmęczona o godz 21/22 i przewalałam się tylko z boku na bok do rana. Zasypiam różnie- o 7/8 czasem później i śpię raptem 3/4 godziny ( z przerwami na wybudzenia). Od początku ciąży chodzę jak zombie. Zioła ( melisa, waleriana) na mnie nie działają, gin polecił doraźnie hydroksyzynę- ale tez bez efektu. Odchodzę od zmysłów od tego niespania. Nigdy w całym swoim życiu nie miałam problemów ze snem, pojawiły się w ciąży i jestem załamana.
Biorę ketrel, ale raz na ruski rok bo już śpię. Po prostu z czasem zaczęłam być tak zmeczona ze usypiam.

Wczoraj miałam ciezki dzień... Bardzo bolał mnie brzuch ale bez plamień ani niczego. Chciałam się zrelaksować w wannie to bolał jeszcze bardziej... Ale przetrwałam to i dzis juz o wiele lepiej. A co u was?

reklama
Cześć Kobietki. Witam się nieśmiało. Nieśmiało ponieważ drugą ciąże straciłam w październiku zeszłego roku. Bardzo to przeżyłam .
W domu 1,5 roczny Synek Franek .
Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Czułam że chyba jestem w ciąży bo u mnie od razu mega senność się pojawia. Termin według okresu wychodzi mi na 22 grudnia. Ostatni okres miałam 15 marca.
Mam nadzieję że teraz będzie wszystko dobrze.
Proszę o przyjęcie , wsparcie i sama będę się starala mówić mądre rzeczy :)
Wszystkim nam życzę nudnych ciąż.
Chciałabym się nią cieszyć ale będzie długo jedynymi odbiorczyniami moich emocji. Prócz Męża długo nikt nie będzie wiedział.
Witamy[emoji4] gratulacje [emoji1768][emoji1768]i tobie również życzę nudnej i spokojnej ciazy

Witam wszystkie nowe mamusie :* zdrowia :* i gratulacje [emoji3590]

Ja dzisiaj to tragedia. Obudził mnie głód... Ale wszystko co jem śmierdzi i smakuje jak papier. Jest mi tak niedobrze, ze juz wymiękam.. Mega mi dzisiaj źle..
Za godzine mam wizyte u ginekologa. Trzymajcie kciuki :)
Kciuki za ciśnięte i czekamy na zdjęcie fasolki[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Dziewczyny mam do was pytanie. Bo zanim zaszlam w ciaze to tak miesiąc wcześniej glaskalam się po brzuchu i ostatnio znowu zaczęłam się głaskać. I pytanie takie moje brzmi:
Można głaskać ręką po brzuchu w 8tyg(7+0) ciąży?
Czytałam artykuł w necie to tam pisze ze najbardziej niebezpieczne głaskanie brzucha jest w 3 trymestrze ponieważ powoduje skurcze macicy i może dojść do wczesnego porodu. Ale w pierwszym trymestrze i w drugim można normalnie i to nic nie grozi. Także głaskaj ile wlezie[emoji4][emoji4]

Etap wymiotowania uważam za rozpoczęty. Ale przynajmniej mi trochę lepiej jak zwymiotowalam. :)

Tylko teraz sie zastanawiam, ze co jak wzielam tabletke z witaminami a po pol godziny wymiotowałam..

Etap wymiotowania uważam za rozpoczęty. Ale przynajmniej mi trochę lepiej jak zwymiotowalam. :)

Tylko teraz sie zastanawiam, ze co jak wzielam tabletke z witaminami a po pol godziny wymiotowałam..
Hmmm możliwe że część się zdążyła wchlonac...

A ja zre jak prosię, w sumie nie jak prosię jak locha... Już żarcie gotuję bo ciagle głodna jestem 🙄😂

reklama
Uff, to już mnie pocieszylas [emoji4], już się bałam że coś się stanie jak teraz będę głaskać brzusio
Czytałam artykuł w necie to tam pisze ze najbardziej niebezpieczne głaskanie brzucha jest w 3 trymestrze ponieważ powoduje skurcze macicy i może dojść do wczesnego porodu. Ale w pierwszym trymestrze i w drugim można normalnie i to nic nie grozi. Także głaskaj ile wlezie[emoji4][emoji4]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry