reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Kto po in vitro?

no masz kochana historie nie lada...
ja tez dzis wiem ze nie mozna im lekarzon ufac do konca. Ale czlowiek ma nadzieje ze sie uda... a potem zostaje bez zarodkow i z milionem badan do zrobienia, bez kasy, i wyborem kierunku na wlasna reke... to chore ze zadna madra glowa ktora wysysa z nas tyle kasy nie jest w stanie nam doradzic poza: "kolejne invitro"... tylko trzeba szukac... o wielkie nieba jaki cud ze jest forum... naprawde... wsciekam sie na sama mysl jak widze ile osob podchodzi do zabiegow iui czy ivf zanim zrobia podstawowe badania - a i ja sama tak robilam. Patrzac na to zastanawiam sie jak dziala ta naprotechnologia bo moze oni maja wieksze dowsiwadczenie wlasnie w tym - co zbadac trzeba i jak gleboko - bo jedyna metoda przez nich uznawana jest naturalne zajscie? Jak myslisz? Moze oni maja wiekszy zakres doradzania w tym w ktora strone isc i gdzie szukac?

pytam o ten sport... bo w nadmiarze on szkodzi.. rozregulowuje gospodarke hormonalna. A ja tez cwicze... no zadne przegiecie nie jest dobre... otyla - zle, za duzo sportu - zle...
a na jak dlugie dystanse biegasz?
moze lepiej zamienic na spacery?
Dla mnie naprotechnologia to czysta ideologia i strata cennego czasu.
Po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza, albo chociaż tutaj😊dokladnie zbadać co się da, żeby jak najtrafniej dobrać leczenie i potem już tylko (albo aż) działać. Do bólu, do skutku, modyfikować jak coś nie działa i próbować 😘

reklama
Jejjjkuuuuuu ale zamieszania z ta moja wizyta u Pasniczka :o:o:o😂😂😂😂😂 Dzwonili do mnie z APC ja nie odebralam bo bylam pod prysznicem i oddzwonilam. W miedzyczasie tez nasza @Tasza do nich zadzwonila i powiedzieli jej ze juz jestem w systemie. Ta do mnie dzwoni i prosze pani no takiego zamieszania z jedna wizyta jeszcze nie bylo 😆😆😆 Najpierw dzwoni jedna pani, pisze maile do kierownika, potem rozmawiam z druga pania a potem jeszcze z trzecia i wszystko na jedno nazwisko ;) A ja ze tak to moja siostra - @Netiaskitchen ;););) a ona do mnie prosze pani prosze ze mna rozmawiac jak powazna kobieta, podaja sie panie za siostry, kuzynki a tak naprawde jestescie wcale nie spokrewnione tylko kontaktujecie sie miedzy soba na jaki czatach 😂😂😂 i ona myslala pewnie ze ja bede z nia w jakies dyskusje wchodzic a ja dalej grzecznie slucham i grzecznie jej odpowiadalam to tez juz pozniej innaczej sie rozmowa potoczyla ;) No koniec pozyczylysmy sobie milego dnia ja ja pozdrowilam i okazala sie byc calkiem mila ;) Tkaze dziekuje dziewczyny jestescie WIELKIE KOCHAM WAS bo jakims cudem tylko na tyle pacjentek rezerwowych wpisaly mnie na liste rezerwowych i wizyta ma sie odbyc po 15 maja 👍👍👍 Mi to psuje - tak dlugo juz czekalam ze te dwa tygodnie nie robia roznicy ;) Zpwenila ze napewno beda do mnie dwonic i napewno wizyta sie odbedzie ;) No ale widocznie w naszym przypadku tak trzeba robic gdzie cie wyrzuca przez drzwi to wchodzic oknami ;)
Ładnie nas tu szpiegują ... 😳🤔

no masz kochana historie nie lada...
ja tez dzis wiem ze nie mozna im lekarzon ufac do konca. Ale czlowiek ma nadzieje ze sie uda... a potem zostaje bez zarodkow i z milionem badan do zrobienia, bez kasy, i wyborem kierunku na wlasna reke... to chore ze zadna madra glowa ktora wysysa z nas tyle kasy nie jest w stanie nam doradzic poza: "kolejne invitro"... tylko trzeba szukac... o wielkie nieba jaki cud ze jest forum... naprawde... wsciekam sie na sama mysl jak widze ile osob podchodzi do zabiegow iui czy ivf zanim zrobia podstawowe badania - a i ja sama tak robilam. Patrzac na to zastanawiam sie jak dziala ta naprotechnologia bo moze oni maja wieksze dowsiwadczenie wlasnie w tym - co zbadac trzeba i jak gleboko - bo jedyna metoda przez nich uznawana jest naturalne zajscie? Jak myslisz? Moze oni maja wiekszy zakres doradzania w tym w ktora strone isc i gdzie szukac?

pytam o ten sport... bo w nadmiarze on szkodzi.. rozregulowuje gospodarke hormonalna. A ja tez cwicze... no zadne przegiecie nie jest dobre... otyla - zle, za duzo sportu - zle...
a na jak dlugie dystanse biegasz?
moze lepiej zamienic na spacery?
Wiesz u mnie naprotechnologia nie wchodzi w gre bo mam niedrozne jajowody. I w zasadzie od razu podzeslismy do in vitro. Schodzac z fotela po bardzo bolesnym HSG od razu poszlam rejestracji zapisac sie do profesora na pierwsza wizyte ;) Nie wiem jak oni dzisalaja chyba w Matce Polce z ta naprotechnologia ale patrzac na statystyki to nie sadze zeby pomoglo parom takim jak MY ;( Ja niby bylam latwym przypadkiem bo tylko niedrozne jajowody,z pierwszej stymulki na 5 komorek 4 zarodki wszystkie blastki, nasienie dobre, ierwszy tranfer biochemia wiec wedlug lekarza kolejne mialy byc juz proforma ;) a pozniej sie zaczynalay coraz wieksze schody - szkoda gadac co zrobili w ostatniej procedurze, ja nie mam refundacji wszystko oplacamy z wlasnej kieszeni, do tego cigle wolne w pracy na wizyty, badania, zabiegi itd sama wiesz jak jest ;) Dla mnie sport byl zbawienny na silowni nie przesadzalam chodizlam tam gownie na bieznie i zawsze biegalam po godzince co dawalo okolo 7 km, wczesniej tez sama zrobilam krzywa glukozowo - insulinowa kotra wyszla tragiczie - tez lekarz nie pomyslal zeby mi ja zbadac bo bylam sobie szczupla wiec po co - dodam ze wspominalam ze w rodzinie duzo przypadkow cukrzycy... Sama tez zrobilam badania kardilipinowe kotre tez wtedy wszyly watpliwe przy gornej granicy normy a kiedy juz zaczelam bardziej dbac o siebie tj biegi, dieta, metformina, suplementy - wyniki mialam oszolamiajaco piekne, lekarz nie jeden stwierdzil ze tak ladnych rzadko sie spotyka u pacjentek takze mysle ze dalej pojde ta droga i bede biegac bo zwyczajnie tez mi to na glowe pomaga no i czuje sie lepiej, mialam bardzo duzo energii, ADHD nie do opanowania ;) No i tez jestem bardziej swiadoma swojego ciala. Endometrium tez mam piekne nigdy nie bylo problemow, na wszystkie leki tez odpowiadam bardzo dobrze i nawet doszlo do tego ze podczas antykoncepcji przy niedroznych jajowodach zaszlam w ciaze z rozlanym jajem plodowym!!! Dlugo stosowalam plastry z borowiny, zreszta czego ja juz nie robilam ;) Ahhh powiem ci ze czesto czuje sie bezradna i to mnie przeraza. Ciagle cos i zgrac wszystkie rzeczy w terminie jak badania immuno pozniej wizyta u docenta, koronawirus, gdzies jeszcze musze zrobic histeroskopie ... Dluga droga przede mna ;(

Dla mnie naprotechnologia to czysta ideologia i strata cennego czasu.
Po prostu trzeba trafić na dobrego lekarza, albo chociaż tutaj[emoji4]dokladnie zbadać co się da, żeby jak najtrafniej dobrać leczenie i potem już tylko (albo aż) działać. Do bólu, do skutku, modyfikować jak coś nie działa i próbować [emoji8]
Naprotechnologia to po prostu diagnostyka i to dość ograniczona, nic wicej. To nie metoda leczenia, dlatego może być skuteczna tylko u par z jakimiś małymi problemami.

Mi dzisiaj mama mowila ze u niej w biedrze to regularne zakupy majówkowe 😱😱😱ja zakupy robiłam we wtorek więc dziś plaża 😊znaczy balkon😂
i bardzo dobrze, odradzam dzisiaj zakupy ale mi akurat tak sie zbieglo kilka terminow kotre musialam zalatwic bo przeciez nigdzie nie wychodzilam ;) Ludzie sa tak malo odpowiedzialni i znowu wyjdzie... Jak jak tylko przyjechalam to sie cala zdezynfekowalam ale sa sytuacje kotrych nie unikniesz do banku stalam prawie godzine w kolejce na ulicy i ludzie sie przepychali, normalnie obok ciebie stawali ja sie upominalam zeby zachowali odstep ale to i tak nc nie daje ;( Necia a jakie u nas kolejki do poczty :o :o :o mam nadzieje ze nie bede tam musiala chodzic w najblzszym czasie. A do biedry puscili jakies miesa na grila i dlatego wszyscy tam chodza bo ciagle sie o to pytali. Ja tam miesa nie kupuje bo sie boje ale jak bym musiala no to ok ;) Najbardziej chyba lubie lidla bo w biedronce wszystko jest tak rzucone i nigdy nie wiem gdzie co jest ;) Pojechalam tam bo u nas robia rondo kolo lidla i drogi sa pozamykane to bym pozniej pol godziny w korku mialas stac ;) Wogole to te dziewuszki dzisiaj chodza w sukieneczkach na ramiaczkach na gole nogi ;)

Czesc dziewczyny.Przenioslam sie do Was z innego fora dot.inseminacji ale juz mnie ten temat nie dotyczy.Zaczynam etap invitro.W czwartek mam pierwsza wizyte i plakac mi sie chce z nerwow.Wczoraj odebralam wyniku AMH i jestem zalamana wynik 0,63.Nawet o dofinansowanie nie moge sie starac chociaz to nie jest najwazniejsze.Boje sie czy z takimi niskimi wynikami mam jeszcze szanse.Moj lekarz ktory do tej pory mnie prowadzil mowi ze tak tylko trzeba dzialac szybko.A ja jestem przerazona ze to koniec moich marzen😢
Spróbuj zrobic w innym laboratorium i w pierwszych dwoch dniach cyklu-wychodzi wyższe! Moze wtedy chociaz na refundacje lekow sie zalapiesz bo jest chyba od 0,7.Nie przejmuj sie tak tym AMH,ja tez mam niskie a w stymulacji uzyskalam 5 ladnych blastek.

reklama
Do góry