reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniówki 2021

reklama
Ja mam na 13.40
W ogóle wczoraj miałam teleporade w Luxmedzie. Pani doktor przemiła wypisała mi skierowanie na usg 😍 dostałam też receptę na 3 paczki duphaston i L4 ciążowe na miesiąc ☺️
Także wszyscy w pracy już wiedzą o ciąży 😅🙈
Poprzedni lekarz na teleporadzie w poniedziałek nie chciał mi dać skierowania. Mówił, że dopiero za 3 tyg usg 😏
Cieszę się bardzo 😍 terminy wolne były już na dziś, ale nie było fajnych lekarzy tylko tacy z gorszymi opiniami. Więc poczekam sobie cierpliwie na mojego wybranego lekarza, będę odswieżac aplikacje. A póki co mam umówiona wizytę prywatną we wtorek u innego lekarza 😁

Ja mam na 13.40
W ogóle wczoraj miałam teleporade w Luxmedzie. Pani doktor przemiła wypisała mi skierowanie na usg 😍 dostałam też receptę na 3 paczki duphaston i L4 ciążowe na miesiąc ☺
Także wszyscy w pracy już wiedzą o ciąży 😅🙈
Poprzedni lekarz na teleporadzie w poniedziałek nie chciał mi dać skierowania. Mówił, że dopiero za 3 tyg usg 😏
Cieszę się bardzo 😍 terminy wolne były już na dziś, ale nie było fajnych lekarzy tylko tacy z gorszymi opiniami. Więc poczekam sobie cierpliwie na mojego wybranego lekarza, będę odswieżac aplikacje. A póki co mam umówiona wizytę prywatną we wtorek u innego lekarza 😁
Mi wypisal znow na tydz l4 🙄🤔 w poprzedniej ciazy tez mi wypisywal na dwa tyg bo twierdzil ze jak wypisze na miesiac czy dluzej to bede miec kontrole 🤔🙄 wiec jak to jest w koncu 🤔😒 w sumie i tak do niego jezdzilam co dwa tyg na kontrole.. 🙄

A ja wczoraj wypilam sok z kiszonych ogorkow bo pomyslalam ze mi pomoze na mdlosci.. 🤦 i dostalam rozwolnienia ale nie takiego do konca 🤦i teraz mnie tylek szczypie w srodku🤦 a mam problem z hemoroidami 🤦serio mozg mi sie wylaczyl 🤷

Mi wypisal znow na tydz l4 🙄🤔 w poprzedniej ciazy tez mi wypisywal na dwa tyg bo twierdzil ze jak wypisze na miesiac czy dluzej to bede miec kontrole 🤔🙄 wiec jak to jest w koncu 🤔😒 w sumie i tak do niego jezdzilam co dwa tyg na kontrole.. 🙄
Wiesz co jak i tak jeździłaś co 2 tyg to nie ma potrzeby dłuższego L4.
A masz już ciążowe 100% płatne z kodem B czy na razie do potwierdzenia serduszka na co innego?
Ja myślę, że coś w tym może być, że lekarze dłuższych L4 się boją wypisywać. Mojej koleżance też zawsze wypisywał na 2 tygodnie i mówił, że na dłużej nie bo potem zus się czepia ..
Ja nawet nie chciałam na tyle, tylko na tydzień, dwa i w dodatku zwykłe do czasu aż będzie serduszko na 100%. Nie chciałam żeby wiedzieli w pracy tak wcześnie. Boję się, że coś może pójść nie tak 😢
No ale takie mi dała. To nie protestowałam. Bo raz, że wyższa średnia będzie pod macierzyński. A dwa, że i tak nie boję się kontroli Zusu bo cały czas siedzę w domu. No i trzeba być dobrej myśli, że na pewno dzidziuś pięknie się rozwija.

A ja wczoraj wypilam sok z kiszonych ogorkow bo pomyslalam ze mi pomoze na mdlosci.. 🤦 i dostalam rozwolnienia ale nie takiego do konca 🤦i teraz mnie tylek szczypie w srodku🤦 a mam problem z hemoroidami 🤦serio mozg mi sie wylaczyl 🤷
Ojej 🙄 biedulka. Na mdłości podobno pomaga herbata imbirowa albo migdały. Szkoda, że się teraz męczysz 😏

Wiesz co jak i tak jeździłaś co 2 tyg to nie ma potrzeby dłuższego L4.
A masz już ciążowe 100% płatne z kodem B czy na razie do potwierdzenia serduszka na co innego?
Ja myślę, że coś w tym może być, że lekarze dłuższych L4 się boją wypisywać. Mojej koleżance też zawsze wypisywał na 2 tygodnie i mówił, że na dłużej nie bo potem zus się czepia ..
Ja nawet nie chciałam na tyle, tylko na tydzień, dwa i w dodatku zwykłe do czasu aż będzie serduszko na 100%. Nie chciałam żeby wiedzieli w pracy tak wcześnie. Boję się, że coś może pójść nie tak 😢
No ale takie mi dała. To nie protestowałam. Bo raz, że wyższa średnia będzie pod macierzyński. A dwa, że i tak nie boję się kontroli Zusu bo cały czas siedzę w domu. No i trzeba być dobrej myśli, że na pewno dzidziuś pięknie się rozwija.
Mam normalne 100% z kodem B tylko ze chodzaca ;) moze faktycznie cos w tym jest :)

reklama
Mam normalne 100% z kodem B tylko ze chodzaca ;) moze faktycznie cos w tym jest :)
Ja nawet nie wiem czy mam chodzące czy leżące 🙄 A lekarz Ci mówił jakie wystawia czy sama dopytałaś ? Przy następnym dopytam bo pójdę do apteki i się będę stresować 🙄

Do góry