reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A to dzisiaj mialas transfer i nic sie nie chwalisz 😊😊??
Estrofemu to mam akurat 2x1 tabl.
A luteiny mi teraz dowalil 3x2 dopochwowo i 3x4 podjezykow i pewnie tez dlatwgo taki wysoki. Chociaz ostatnio byl o polowe niższy 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Jestem ciekawa co Ci wyjdzie 6dpt bo wyniki naprawdę obiecujące :-)

A wygląda obiecująco!!! Wzięłaś dwa więc większa szansa na pewno, a Ty chyba pierwszy raz po leczeniu u Pasnika tak?
Dwa bo jeden byl troche slabszy i nie chcialam zeby taki bidak zostal. Poza tym nie sa przebadane, wiec moze choc jeden jest prawidlowy. Tak na koncowce leczenia od P w sumie bo mialam dwa cykle stracone, ten byl ostatni gdzie jeszcze dziala leczenie immunosupresyjne. Chcialam tez accofil ale mi nie dał 😔😔😔Takie ostateczne działo chcialam wytoczyc😁😁
A czuje sie dobrze, teraz kluje mnie prawy jajnik jak chodzę wiec staram sie lezec więcej co dla mnie jest katorgą.

Hej, dziś 2 druga doba hodowli się kończy i jak na razie nie dzwonili... Chyba najgorszy przełom to 3cia doba z tego co pamiętam. Chyba jak mi jutro telefon zadzwoni to będzie zawał bo to będzie oznaczać najgorsze.. W przeciwnym wypadku zadzwonia w czwartek. Dziś rano zadzwonił nr z Invicty i już ja oczywiście prawie w ryk a to Pani dzwonila zapytać jak się po punkcji czuje.... Kuz..a z tym co mają to nie dzwonią..
Aduś będą dwie piękne blastocysty ;-) obie komórki zapłodnione to rewelacja. U mnie zaplodnily się tylko 3 i jest syn. Trzymam kciuki :-)

Dwa bo jeden byl troche slabszy i nie chcialam zeby taki bidak zostal. Poza tym nie sa przebadane, wiec moze choc jeden jest prawidlowy. Tak na koncowce leczenia od P w sumie bo mialam dwa cykle stracone, ten byl ostatni gdzie jeszcze dziala leczenie immunosupresyjne. Chcialam tez accofil ale mi nie dał 😔😔😔Takie ostateczne działo chcialam wytoczyc😁😁
A czuje sie dobrze, teraz kluje mnie prawy jajnik jak chodzę wiec staram sie lezec więcej co dla mnie jest katorgą.
A co miałaś nie tak żeby accofil dostać? U mnie accofil zrobił robotę akurat no ale duży tych DS mi brakowało..

Ja dla własnego bezpieczeństwa chciała bym oficjalną kartę konsultacyjna z wydanymi zaleceniami z datą obecną. Uważam że to wystarczająca podstawa do podjęcia leczenia. Zalecenia mogły być wydawane przed pandemia i dlatego nie chcą ich teraz stosować. Ale jeśli immunolog uważa że można i to napisze to dla mnie nie ma problemu.
Ja bym pisała i prosiła o kartę konsultacyjna.
Od Pasikonika dostalam zalecenienia i tyle. Przedstawiłam je mojemu lekarzowi w marcu. Powiedział ze ok a teraz przez ta sytuacja z koronawirusem powiedział definitywnie nie bo to jest zbyt niebezpieczne i ze jest odpowiedzialny za moje zycie i nie bedzie go narażać. Moze powinnam napisac meila do Pasikonika? Co myslicie

Miałam problemy z endo 13dc było 8mm to takie minimum wiec raczej mam mnóstwo obaw niż radości. Robił mi Palaszewski, 5 lat temu tez robił mi transfer syna:-) ale był dzisiaj zakręcony strasznie. Nie dostałam dawkowania leków wracałam do kliniki. Moim lekarzem jest dr Kunicki i jest świetny. Mój zarodek tez nie szaleje z morfologią bo jest 3.2.3. No, ale ładnie się rozprężyl, wiec chyba dobrze o nim świadczy i tak siedzę sobie trochę w krzakach:-) Poza tym ciężko mi wszystko czytać co piszecie i często nie jestem w temacie :-)
Jak mi kiedys napisalas ze zarodki dziela sie na te co sie implantuja i na te co nie😁😁 Troche mnie martwi ze tak malo tej luteiny ci dali, moze zadzwon jeszcze do nich jutro i podpytaj czy na pewno.
No i wyjdź czasami z tych krzaków :-)

Aduś będą dwie piękne blastocysty ;-) obie komórki zapłodnione to rewelacja. U mnie zaplodnily się tylko 3 i jest syn. Trzymam kciuki :-)
Dziękuję choć u mnie wogole tak optymistyczny scenariusz nie wchodzi w grę.. Za dużo złego ostatnio z tym starania sie dzialo a i sama stymulacja mało nadziei na cokolwiek dawała.. 7 lat temu z 12 dojrzałych miałam 5 zarodkow w 5 tej dobie więc mhhhh...Ale to wszystko loteria!

reklama
Do góry