• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamy 2020

Kurcze to mam nadzieję, że u mnie też wszystko ok. A te śladowe białko też u Ciebie występuje? Co do TSH, to myślę że właśnie może być to przełom trymestrów i po prostu będziesz musiała powtórzyć za jakiś czas.

Pewnie tak. Lekarz w ogóle mi nie zlecił TSH, zrobiłam na własną rękę i proszę, taki skok :(

Sprawdziłam, białka nie miałam. Ale myślę, że śladowe ilości nie powinny niepokoić. Kiedy masz wizytę?

reklama
A co Cię niepokoi?

Ja znów mam problem z TSH. Przy pierwszych badaniach 1,7 a teraz 2,33 🙄 Powinnam się martwić?
Mi lekarz powiedziała że w ciąży TSH powinno oscylować wokół 1. Miałam 2,2 na ostatnim wyniku i biorę 75 mg euthyroxu. Musisz to skonsultować pilnie z lekarzem. Teoretycznie w ciąży normą jest do 2,5 ale to niedobrze że Ci urosło.

Mi lekarz powiedziała że w ciąży TSH powinno oscylować wokół 1. Miałam 2,2 na ostatnim wyniku i biorę 75 mg euthyroxu. Musisz to skonsultować pilnie z lekarzem. Teoretycznie w ciąży normą jest do 2,5 ale to niedobrze że Ci urosło.

Mam wizytę w piątek, to o wszystko dopytam. Te leki przepisał ginekolog czy trzeba było do endokrynologa iść?

Ja mam jeszcze szczawiany w moczu 🙈 Ale obstawiam, że na to wpływ miała moja kolacja przed badaniami, nażarłam się szpinaku 😬 Pewnie będę musiała wszystko powtórzyć :/

Teściowa jest położną, mówi mi że te śladowe ilości białka są raczej normalne, ale trzeba obserwować. Co do bakterii to też dobrze. Pytałam się o te szczawiany, to faktycznie mówi że pewnie od kolacji 😁

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry