reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kochana w jakiej klinice się leczycie? Ile macie lat? Jaki macie „problem”? Pierwsza procedura rzadko się udaje 😢 Ale kochana to i tak wspaniale, ze już za pierwszym razem coś się zadziało- beta była nawet jeśli spada. To mógł być po prostu nie ten zarodek...ale coś pykło i to daje duże nadzieje na sukces następnym razem! I nawet na naturalna ciąże zaraz po! 😘

Leczymy się w Krakowie w Parens... Już mogę napisać że leczyliśmy się. Problem mamy po stronie męża kiepskie nasienie... Słaba morfo, ruchliwość...i duża fragmentacja DNA... 🙁 Ja mam 38, mąż 46 i za późno się poznaliśmy jak to mówimy... Choć wierzę, że jeszcze się nam uda choć śmiejemy się że z nas już dziadki... Ta pierwsza beta i pierwszy raz pozytywna w życiu i zabolało ech. Dziś spodziewałam się przyrostu... No ale wyszło inaczej. Zmienimy klinikę i poszukamy pomocy gdzieś indziej.
Dzięki za słowa otuchy. To mój pierwszy raz 🤭

reklama
Przykro mi😢. Ten że miałaś już 8 transferów? Powiesz coś więcej o sobie? Byłaś u immunologa? Sorki za te 100 pytań, bo wiem że ci teraz bardzo ciężko 🙁

Nie nie... mielismy 9 zarodków... Z czego do 5 doby dotrwał nam 1... Jeden zarodek... jeden transfer... Podany i wynik bety 17 i 7 (w 9 i 11 dpt.)
Niestety przegrany 0:1.

Leczymy się w Krakowie w Parens... Już mogę napisać że leczyliśmy się. Problem mamy po stronie męża kiepskie nasienie... Słaba morfo, ruchliwość...i duża fragmentacja DNA... 🙁 Ja mam 38, mąż 46 i za późno się poznaliśmy jak to mówimy... Choć wierzę, że jeszcze się nam uda choć śmiejemy się że z nas już dziadki... Ta pierwsza beta i pierwszy raz pozytywna w życiu i zabolało ech. Dziś spodziewałam się przyrostu... No ale wyszło inaczej. Zmienimy klinikę i poszukamy pomocy gdzieś indziej.

Nie poddawajcie się, starsze pary podchodzą do in vitro więc macie spore szanse ✊✊✊✊✊✊ a skoro coś ruszyło to moze być tylko lepiej 😊

Kochana ja tez z Krakowa! I tez 2 razy podeszliśmy w Parensie i niestety z 15 komórek mieliśmy 1 blastocyste, tez się transfer nie udał, tez biochem. Teraz chcemy robic stymulację w Novum w Warszawie, dziewczyny tutaj mówią, ze te z Krakowa to zachodzą w Warszawie ;)

Kochana ja tez z Krakowa! I tez 2 razy podeszliśmy w Parensie i niestety z 15 komórek mieliśmy 1 blastocyste, tez się transfer nie udał, tez biochem. Teraz chcemy robic stymulację w Novum w Warszawie, dziewczyny tutaj mówią, ze te z Krakowa to zachodzą w Warszawie ;)
A na odwrót działa? [emoji16]

Nie poddawajcie się, starsze pary podchodzą do in vitro więc macie spore szanse ✊✊✊✊✊✊ a skoro coś ruszyło to moze być tylko lepiej 😊

Dziękuję... Jesteście niesamowite z tym wsparciem. Niestety dziś Męża nie ma... A ja... Siedzę ryczę i tak postanowiłam się odezwać nie licząc na az takie wsparcie.
Dziękuję ❤️

Teraz muszę wybrać inną klinikę. Tylko która 🙁 najlepsze podobno nie są w Krakowie... 🙁

Dobrze, że zmieniacie. A gdzie się udajecie?

reklama

Oooo... ale zbieg okolicznosci. Świat jest maly jak to mówią 🤭 No mam swoje zdanie niestety o nich... Może dziś poprostu jeszcze podkręcone emocjami... Ale już tam nie pójdę. No Novum ma chyba najlepsze notowania... Jeszcze myślę o Katowicach i Gyncentrum... Ale chyba jeszcze dam sobie kilka dni na ochłodzenie emocji...

Do góry