jestem 2 dni po terminie @:-) 36 dc. Wybacz jak napisałam chaotycznie bo mówiąc szczerze liczyłam na lepszy wynikTupcia to jesteś 9 dni po czy dwa po terminie @? Bo się pogubiłam![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jestem 2 dni po terminie @:-) 36 dc. Wybacz jak napisałam chaotycznie bo mówiąc szczerze liczyłam na lepszy wynikTupcia to jesteś 9 dni po czy dwa po terminie @? Bo się pogubiłam![]()
Przy długich cyklach a widze ze masz 34 dniowe cykle zwykle, mogłaś mieć później owu. Ja miałam teraz owu dopiero w 22/23 dc a normalnie mam tez 34 dniowe cykle to teraz miałam 37Przez to ze owu przesunięta.jestem 2 dni po terminie @:-) 36 dc. Wybacz jak napisałam chaotycznie bo mówiąc szczerze liczyłam na lepszy wynik![]()
dziekuje Wam kochane za kazde słowa wsparcia![emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Dlatego u mnie w klinice zrobiła te badania w 2dc i czekam na wyniki. Jestem trochę zła za wczorajszy dzień.Mam naprawdę szczęście co do owu [emoji4][emoji120][emoji56]
Ja byłam u endo własnie na początku czerwca i mi z kolei powiedziała, że 3 dc to najlepszy moment, więc nie wiem... Ale za to wyników jeszcze nie przysłali i wkurza mnie to [emoji35]
Generalnie podwyższone lh mają kobiety w trakcie i po menopauzie. Ale z tego co wiem to ważny jest stosunek lh do fsh i powinien wynosić około 1... Kiedyś na ten temat czytałam, ale nie zagłębiałam się bo u mnie wyszły te hormony okay. No i najlepiej zrobić między 2 a 5 dc, a nie przed okresem... No i takie badania są ważne pół roku (tak mi powiedzieli w klinice)...
Tragedia ! Ale dlaczego teraz tego tak dużo? Od czego to zależy ja też miałam drożne A jednak ta cp była ...
I jednak Witam w 1 dc![]()
A mam jeszcze jedno pytanie. Jeden jajowód mam niedrożny i jeśli owulacja pójdzie z tego jajnika to wtedy rozumiem że nie dojdzie do zagnieżdżenia? Czy jak? Czy owu może pójść z lewego a jajo przechwyci prawy? Kto mi to może wytłumaczyć [emoji23]
22 dc teraz jest najgorszy czas oczekiwania czy tym razem się udało, też tak macie ze te dni akurat dłużą się najbardziej ?
Dlatego u mnie w klinice zrobiła te badania w 2dc i czekam na wyniki. Jestem trochę zła za wczorajszy dzień.
Ja właśnie rok temu u endo jak miałam robiony panel hormonalny to lh wyszło mi podwyższone a stosunek lh do fsh wyszedł mi 0.64
Ja też zawsze wiedziałam że takie badania między 2 a 5dc się robi ale endo tutaj był mądrzejszy ode mnie więc się nie kłóciłam. Żadnych zastrzeżeń nie miał do badań tylko do krzywych bo wyszła mi duża IO ale i na to nic nie dał. Ściągałam leki z pl a teraz nie mam jak więc Zakupiłam belberyna bo dietetyczka mi poleciła pow że jest lepsza niż metformina i nie "niszczy" tak wątroby.
A pow mi jak AMH w zeszłym roku miałam 1.94 to teraz to może się zmienić czy jednak dopiero zmienia się w późniejszym wieku?
A ja z kolei czytałam że AMH się nie zmienia co chwilę [emoji1787] bądź mądry i pisz wiersze[emoji2368]Czytałam o dziewczynach na forum którym w ciągu miesiąca amh się diametralnie zmieniało.
Szczerze mówiąc to nie wiem co z tym amh. Niby pokazuję wiele ale niewiele [emoji1787] ja też robiłam, robi się do diagnostyki in vitro. Wyniku nie znam jeszcze [emoji35] Ale często te wyniki to tylko moment. W tym momencie masz złe amh a za kilka mięsiecy może być dobre i to czy masz właśnie szczęście czy pecha decyduje o klasyfikacji do in vitro. Także nie wiem... [emoji2368]
Więc jeśli są niewielkie różnice to bym się nie przejmowała. Jedynie jesli jest drastycznie wysokie (co może sugerować pcos), albo bardzo niskie (niska rezerwa jajnikowa).