reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
Mam tak całe życie 🙈 W ubiegłym roku się spieklam na raka, cierpiałam tydzień, a po tygodniu znowu biała jak ściana 😬 Teraz unikam raczej słońca :) Muszę kupić jakiś filtr, polecacie coś dla kobiet w ciąży?
Ja kupiłam dziecięcy, babka w aptece mówiła że te dla dzieci są najbezpieczniejsze a filtr 50 to ten sam wszędzie :)

to predyspozycje na mamę masz idealne :D Ja z kolei odkąd jestem w ciąży to usypiam momentalnie o 22, a drzemki w ciągu dnia tez się zdążają :)
W 1 trymestrze spałam w ciągu dnia le teraz w 2 już dostałam kopa energetycznego i zadko zdarza mi się drzemka 😉 jak znam życie to i tak dziecko da nam tak w kość że oboje będziemy padać na twarz bo mieszkamy sami i jak mąż pójdzie to pracy to mi nie ma kto pomóc

Głupie pytanie, ale co to ostuda? 😁
Inaczej melasma, takie przebarwienie na twarzy (czoło policzki, broda) spowodowane nadmierna pigmentacja i hormonami ciążowymi. W ciąży nie można tego leczyć , podobno po porodzie schodzi ale baaardzo ciężko. Jak pojawi sie to do końca ciąży trzeba się z tym męczyć :(

Dziewczyny apropo baby brain... to opowiem Wam co mi się przydarzyło dzisiaj :) Od dwóch miesięcy szukam swoich słuchawek do telefonu, nigdzie nie ma, ani w domu, ani w pracy, przeleciałam wszystkie ciuchy po kolei, kieszeń po kieszeni, torebka po torebce, szafka po szafce.No nie ma, przepadły jak ogień w wodę. Dwa dni temu robiłam pranie zimowych kurtek - przed praniem zawsze sprawdzam kieszenie, bo a nóż widelec jakaś stówka się tam kryje... No i dzisiaj chowam jedna z tych kurtek, ale coś mi dziwnie kieszeń wyglądała... i tak słuchawki pachnące świeżym praniem się odnalazły :D

reklama
W 1 trymestrze spałam w ciągu dnia le teraz w 2 już dostałam kopa energetycznego i zadko zdarza mi się drzemka 😉 jak znam życie to i tak dziecko da nam tak w kość że oboje będziemy padać na twarz bo mieszkamy sami i jak mąż pójdzie to pracy to mi nie ma kto pomóc
mam tak samo, mąż ciągle w pracy, widujemy się rzadko. Ale żyje złudną nadzieją, ze moje dziecko będzie głównie spać i budzić się tylko na porę karmienia :)

Do góry