Nie interesowałam się jeszcze tym tematem, no ale chyba w rok no góra 2 lata można naprawdę dobrze poznać parę i ocenić czy mogą adoptować dziecko czy nie
W Warszawie a teraz próbują w Radomiu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W Warszawie a teraz próbują w Radomiu.
Ty miałaś też 12.6 IUI? U mnie nadal okresu brak.
Nie interesowałam się jeszcze tym tematem, no ale chyba w rok no góra 2 lata można naprawdę dobrze poznać parę i ocenić czy mogą adoptować dziecko czy nie
Jakie badania robiłaś?Cała ja[emoji123] ale już po sprawie pojechałam do apteki zaopatrzyłam się w pojemniczki zmusiłam do zapełnienia i już po badaniach z 20 badań miałam na liście 4 fiolki krwi poszło i 600zl[emoji2960][emoji3064]
+ mocz badanie ogólneJakie badania robiłaś?
Zgadzam się z toba. Za granicą np w Niemczech małżeństwa ubezpieczone mają 3 iui bez stymulacji, 3 iui że stymulacja i 3 podejścia do ivf za darmo a my? Kwoty z kosmosu do zapłaty i skąd tu brać na to wszystko a człowiek chce poprostu spełnić swoje marzenia i płaci za to wysoką cenę.
Nie wszędzie.. Ja mieszkam w szwajcarii i co prawda kasa chorych pokrywa 3 IUI i tok stymulacji, ale składki za kasę chorych place sama miesięcznie 340 CHF czyli jakieś 1200zl a koszty przejmują dopiero wtedy jeśli sama w ciągu roku kalendarzowego opłacę za wizyty i leki 2500 CHF (dodatkowo do składek). Przy in vitro nie ma kompletnie żadnych dopłat ani zwrotów, więc wszystko trzeba płacić z własnej kieszeni..
Jak to się mówi, trawa u sasiada jest zawsze bardziej zielona [emoji57]
Odebrałam wyniki wydaje mi się że chyba wszystko ok. Amh mi się trochę podniosło z 2.63 na 2.68 wow ale wystrzeliło[emoji19] i przestraszyłam się trochę wynikiem różyczki bo igm wątpliwe a igg reaktywne ale poczytałam i okazało się że to dobrze.