reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zespol popunkcyjny

Natalka92

Fanka BB :)
Hej mamuski. Czy ktoras z Was doswiadczyla po cc zespolu popunkcyjnego ? Jesli tak to jak dlugo on trwal ?
Dziekuje za odpowiedz.

reklama
Rozwiązanie
Nie neguje twoich różnych innych przypadłości ale normalką jest, ze przy małym dziecku/dzieciach człowiek jest często gęsto zmęczony.
Ja przez długi czas po urodzeniu pierwszego dziecka tez tak miałam. Coś robiłam za chwile nie pamiętałam co.
Bolała głowa. Różnie. Raz nad oczami, raz skronie, raz jeszcze gdzie indziej. A ze jestem w niektórych kwestiach po prostu uparta to nie brałam żadnych tabletek przeciwbólowych.
Potrafilam dojechac do pracy i nie pamiętać jak do niej dotarłam (prowadzę samochód ale nie pamiętałam drogi, faktu, ze jechałam czy innych detali) Taki zamulony autopilot.
Nie kojarzyłam czy jadłam śniadanie, o której wstałam, czy umylam żeby i jaki jest dzien tygodnia. O dziwo, detale dotyczące dziecka pamiętałam...
Ja miałam zespół popunkcyjny przez 6 dni. Leżałam plackiem i wstawalam tylko wtedy gdy naprawdę musiałam bo przy pionizacji ciała ból głowy był nie do zniesienia a leżąc płasko odrazu przestawala głowa bolec

Tak jak wyżej, plus kosmiczny huk w uszach przy minimalnym dźwięku :/ ciężko było u mnie trwał około 5 dni.
A czemu pytasz? Boisz się tego?

Tak jak wyżej, plus kosmiczny huk w uszach przy minimalnym dźwięku :/ ciężko było u mnie trwał około 5 dni.
A czemu pytasz? Boisz się tego?
Jestem ponad rok po cesarce i mecza mnie potworne bole glowy. Szukam przyczyny razem z lekarzami, ale na prozno. Pomyslalam ze moze wyjatkowo dlugo trwa u mnie zespol popunkcyjny ale tak jak piszecie zazwyczaj mija on po 6 do 14 dni. Nie znalazlam informacji zeby trwal tak dlugo.
Pytam bo moze jakas kobieta zmagala sie dluzej z zespolem popunkcyjnym i moze to mnie meczy. Wszystko zaczelo sie 4 lata temu po pierwszej cesarce, a teraz rok temu mialam druga i juz oszalec idzie z tym bolem 😳😭. Przed ciazami i cesarkami glowa bolala mnie bardzo sporadycznie, po pierwszej cesarce juz czesciej mnie dopadal bol glowy a po drugiej praktycznie codziennie mnie boli.

Jestem ponad rok po cesarce i mecza mnie potworne bole glowy. Szukam przyczyny razem z lekarzami, ale na prozno. Pomyslalam ze moze wyjatkowo dlugo trwa u mnie zespol popunkcyjny ale tak jak piszecie zazwyczaj mija on po 6 do 14 dni. Nie znalazlam informacji zeby trwal tak dlugo.
Pytam bo moze jakas kobieta zmagala sie dluzej z zespolem popunkcyjnym i moze to mnie meczy. Wszystko zaczelo sie 4 lata temu po pierwszej cesarce, a teraz rok temu mialam druga i juz oszalec idzie z tym bolem [emoji15][emoji24]. Przed ciazami i cesarkami glowa bolala mnie bardzo sporadycznie, po pierwszej cesarce juz czesciej mnie dopadal bol glowy a po drugiej praktycznie codziennie mnie boli.
Ja slyszalam, że kobiety po cc częściej mają migreny nie wiem ile w tym prawdy bo nie wczytywalam się w to, od zawsze miałam migreny co jakiś czas, ale po pierwszej cc miałam wrażenie że mam je co chwile a po drugiej cc zjadam przeciwbólowe jak cukierki :/ także moze cos w tym jest. Za to zespół popunkcyjny to był zupełnie inny ból, większy i nie dało się robić nic w pozycji pionowej. Jedynie leżenie na płasko pomagało. Kazali mi pić dużo wody no i 2 tygodnie regularnie leki przeciwbolowe, w szpitalu cały czas podawali mi kroplówki nawadniajace bo lekarze uwazali, ze to trochę uzupełni płyny.
Może zespół popunkcyjny spowodował u Ciebie częstsze migreny? Bierzesz jakieś leki na migrenę? Ale takie typowo dedykowane na to?

Wlasnie w tym problem ze zadne leki nie pomagaja. Nie bralam jedynie tych takich silnych na recepte. Hormony mam rozjechane strasznie i ginekolog zalecila terapie hormonalna. Takze wlasnie tez podejrzewam ze hormony sa odpiwiedzialne za te bole. Przeciwbolowych tez za bardzo nie moge lykac a tabletki hormonalne tylko jednoskladnikowe bo w pierwszej ciazy mialam cholestaze. Od tej miesiaczki zaczynam "terapie" hormonami. Jednak nie zauwazylam abym miala silniejsze bole e zaleznosci od cyklu jakby to bylo przy hormonach 🤔

Wlasnie w tym problem ze zadne leki nie pomagaja. Nie bralam jedynie tych takich silnych na recepte. Hormony mam rozjechane strasznie i ginekolog zalecila terapie hormonalna. Takze wlasnie tez podejrzewam ze hormony sa odpiwiedzialne za te bole. Przeciwbolowych tez za bardzo nie moge lykac a tabletki hormonalne tylko jednoskladnikowe bo w pierwszej ciazy mialam cholestaze. Od tej miesiaczki zaczynam "terapie" hormonami. Jednak nie zauwazylam abym miala silniejsze bole e zaleznosci od cyklu jakby to bylo przy hormonach [emoji848]
Mi zwykłe przeciwbolowe nie pomogły dostałam na receptę leki na migrenę lekarz mówił, że jak zaczyna mnie cmic tak charakterystycznie, że czuc że się rozkręci to nie zwlekac z tabletka i tak do 1.5 h wziąć leki bo to taki czas,ze najwieksza szansa,ze pomogą. Zobaczysz jak to będzie jak unormujesz hormony. U mnie hormony są ok.

reklama
To bardzo możliwe że przez hormony, ja od siebie dodam że bardzo suplementuje witamine b complex+Q10+magnez+witamina C i mam o wiele słabsze i rzadsze bóle głowy, takie że nie muszę brać żadnej tabletki a też łykałam jak cukierki i przez to ból głowy był jescze silniejszy częstszy, i polecam masaż głowy, jak zaczyna boleć masuj głowę zacznij od skroni, mi pomaga. Aha i jak Możesz to opisz ból głowy?

reklama
Ja slyszalam, że kobiety po cc częściej mają migreny nie wiem ile w tym prawdy bo nie wczytywalam się w to, od zawsze miałam migreny co jakiś czas, ale po pierwszej cc miałam wrażenie że mam je co chwile a po drugiej cc zjadam przeciwbólowe jak cukierki :/ także moze cos w tym jest. Za to zespół popunkcyjny to był zupełnie inny ból, większy i nie dało się robić nic w pozycji pionowej. Jedynie leżenie na płasko pomagało. Kazali mi pić dużo wody no i 2 tygodnie regularnie leki przeciwbolowe, w szpitalu cały czas podawali mi kroplówki nawadniajace bo lekarze uwazali, ze to trochę uzupełni płyny.
Może zespół popunkcyjny spowodował u Ciebie częstsze migreny? Bierzesz jakieś leki na migrenę? Ale takie typowo dedykowane na to?
Właśnie miałam 2 cc i przy 1 jak i 2 wystąpił zespół popunkcyjny i za każdym razem wyglądał tak samo i tyle samo trwał. A co do migreny rzeczywiście po 1 cc nasilają się objawy później w trakcie 2 ciąży był brak migren a teraz jestem miesiąc po 2 cc i jak narazie cisza. Być może długo się nie naciesze i migreny wrócą ale jak narazie ich nie mam. Po 1 cc zdarzały się dni że nie byłam w stanie karmić dziecka i robiłam to ledwo zywa

Do góry