reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Ahaa rozumiem.. Tylko że ja to bym się chyba bała sama tak podejmować decyzje... Żebym czegoś nie spieprzyła..
Nie idzie to progesteron przecież i tak go produkujesz zwłaszcza ze jesteś na cyklu po punkcji. Ja byłam na sztucznym to się bałam jak cholera odstawić proga. I tak schodzilam od 15tyg po 1 tabletce 😂 a brałam 3 razy dziennie

reklama
Serio? Ciekawe dlaczego, przecież ciąża to ciąża czy z bliźniakami czy pojedyncza, może i kończy się wcześniej ale nie ma to nic wspólnego z tym kiedy poczęta

Nie wiem właśnie, ale z tego co wyczytałam to bliźniaki się rodzi wcześniej niż 1 dziecko a trojaczki jeszcze wcześniej ... Dlaczego tak jest to nie wiem

Nie idzie to progesteron przecież i tak go produkujesz zwłaszcza ze jesteś na cyklu po punkcji. Ja byłam na sztucznym to się bałam jak cholera odstawić proga. I tak schodzilam od 15tyg po 1 tabletce 😂 a brałam 3 razy dziennie

No wiem, niby tak jest ale mam nadzieję że moi lekarze wiedzą co robią i że jak będzie trzeba to mi dołożą tyle ile będzie trzeba 🙂 muszę im zaufać, nie mam wyjścia... 🙂

Ojaa, to duzooo... Masz rację, oby rósł zdrowo ❤ Ale Dobrze że ja nie muszę na szczęście płacić bo chyba bym nie dała rady 🤦‍♀️ Ja biorę utrogestan vaginal 200, biore 3x dzień i mam jeszcze brać miesiąc i parę dni... 😕
Ja wcześniej bralam cyclogest 2 x dziennie. Tylkou mnie jest problem z wchlanianiem progesteronu. Dlatego teraz mam doustnie, w zatrzykach i dopochwowo😕kochana zniesiemy wszystko oby nam sie tylko udalo

Sam Lutinus 150 zł na tydzień, jeśli bierzesz tylko po 300 na dzień... Niestety to wszystko kosztuje strasznie dużo... Ale u Ciebie wynik jest wart więcej niż wszystkie pieniądze świata..! Oby tak dalej 😍
Lutinus biore 5xdziennie wiec paczka mi starcza na 4 dni😕ale najważniejsze ze warto ❤

A którym tygodniu jesteś? Że jeszcze bete robisz?
Już późno (jak na tygodnie na tym wątku 😆), w tamtym tygodniu Pani ginekolog mi kazała (chyba coś podejrzewa, że jest nie tak) i był prawie brak wzrostu - wpadłam w panikę, poszłam na USG i serduszko nie biło jak trzeba (oby jeszcze wtedy nie biło jak trzeba!!!!), A dziś zrobiłam żeby sprawdzić czy nie spada, bo mam też dziś USG i żeby mieć pewność w razie gdyby było źle na USG, że faktycznie jest źle.....oj wiecie same, że to człowiek sobie tak wkręca i lata na tę bety jak głupi!!! W niczym one nam nie pomogą, ale i tak chodzimy i sprawdzamy jak głupie i wydajemy niepotrzebne pieniądze!!!! Bo tak szczerze co ta beta zmieni???? NIC, przecież niezależnie od wyniku nic nie zmienimy

Ja sie juz pogubiłam w tym wszystkim.. Ostatnio okres mialam 18 czerwca, 15 lipca miałam punkcję a 20 lipca transfer.. To jak to wyliczyć 🤔
Czytałam na mądrych stronach, że w in vitro liczy się dwojako: świeży zarodek od punkcji, a kriotransfer od dnia transferu. Niektóre kalkulatory ciąży dają te opcje do wyboru.

reklama
Dziewczyny któraś tu wrzucala dane statystyczne powodzenia transferu z uwzględnieniem klasy zarodka i wieku kobiety @kate_p7 czy to byłaś Ty? Jeśli tak to poproszę :)
Wrzucałam różne statystyki :p co konkretnie chcesz wiedzieć? Wiesz statystyka to tylko liczby ale miło jest na nią popatrzeć ;-) może o to Ci chodziło:

Załączniki

• D0870A9A-7AC1-4988-BBBA-C54E909F7A30.jpeg
    D0870A9A-7AC1-4988-BBBA-C54E909F7A30.jpeg
    65,5 KB · Wyświetleń: 133
Do góry