reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Wszystko dobrze !!! Jest zarodek 8mm, usg wskazuje na 6t5d, czyli dokładnie tak jak jest faktycznie, tętno 135, podobno w normie? Następna wizyta 4 września. 🥰 🥰 🥰 🥰 Czuje się jakby to wszystko działo się gdzieś poza mną, po prostu nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży po tylu latach starań
Cudownie !! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
8mm człowieczka !!

reklama
Wszystko dobrze !!! Jest zarodek 8mm, usg wskazuje na 6t5d, czyli dokładnie tak jak jest faktycznie, tętno 135, podobno w normie? Następna wizyta 4 września. 🥰 🥰 🥰 🥰 Czuje się jakby to wszystko działo się gdzieś poza mną, po prostu nie mogę uwierzyć, że jestem w ciąży po tylu latach starań
Pieknie❤❤❤
Spokojnej,szczesliwej ciazy zycze😍

Ale się cieszę 😍 gratulacje mamuśka 😘

To zalezy ile bedzie komorek - ile bedzie sie zapladniac - ile bedzie w 3 dobie.
Jesli bedzie ladna ilosc zarodkow w 3 dobie to zaproponuja Ci hodowle do 5 doby.
Szansa na ciaze niby wieksza jest przy blastocystach (5 doba)
A to dlatego ze po 3 dniu rozwoju zarodka uruchamia sie czynnik meski - i po tym czasie duzo zarodkow przestaje sie rozwijac - dochodzi do eliminacji tych slabszych. Dlatego hodowanie do 5 doby daje wieksze szanse na ciaze. Nie transferuje sie zarodka z 3 doby ktory moze i tak nie rozwinac sie nawet do 5 doby.
Ale zdania sa podzielone i niektorzy hoduja do 2-3 doby. A jaka klinika u Ciebie?
A jesli po punkcji bedziesz miala zbyt wysoki estradiol to zamroza zarodki i poczekacie do nastepnego cyklu w ktorym bedzie moz a zrobic transfer😊

Ja leczę się w Gamecie w Rzgowie ;)

A to takie buty - dzięki za sprostowanie.

U nas nie ma czynnika męskiego...

No tak strasz mnie tu wysokim estradiolem teraz :p ale lipa jakby przenieśli na póżniej :( ale dzięki, przynajmniej wiem z czym się liczyć...

Po to żeby wykonać badania genetyczne które pozwolą na określenie przyczyny poronienia. Jest to bardzo ważna informacja dla lekarza prowadzącego.
U mnie tez to robili tyle ze nigdy nie spotkalam sie z " bloczkami" dlatego pytam ,co to jest? U mnie jak badali,niestety do niczego nie doszli oprocz tego ze to dziewuszka byla😭😭😭na opisie za to napisali o licznych bakteriach,co dalo do myslenia mojej pani dok.Dzieki temu mam dzieci💖💖💖

Super kochana❤. Wielkie gratulacje wiec kolejną wizyte mamy razem😉

Gratulacje Mamusia💓💓💓💓😘😘😘😘

Dzień dobry dziewczynki wybaczcie ze tak późno się odzywam ale prosto z kliniki pędziłam do pracy.
tak wiec mam zielone światło!!
Transfer 3.09 dr Hajd****k [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
wlew z atosibanu mam w dniu transferu i dzień po w zależności czy transfer będzie trudny jak poprzednio czy pójdzie gładko.
ciesze się bardzo
Ale przerażają mnie koszty dla mnie to 6 tysięcy. To połowa procedury [emoji3064][emoji3064]
Proszę trzymajcie kciuki a kto może niech się pomodli za nas i naszego kropeczka [emoji3590][emoji3590][emoji3590]
Super! Będę trzymać kciuki i [emoji120][emoji120][emoji120] za kropeczka! Wrzesień będzie nasz[emoji123][emoji6][emoji3589]

reklama
Dziewczyny,
W którym cyklu po poronieniu i zabiegu podchodzilyscie znów?
Czekamy na wynik tych badać i chciałabym jak najszybciej. Wizytecu lekarza mam dopiero za 3-4 tygodnie jak odbiorę wyniki genetyczne i histopatologiczne więc wcześniej niczego się nie dowiem.
Podchodzilam od razu przy kolejnym cyklu

Do góry