reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

@annemarie kochana - czy ja moglabym poprosic Ciebie o info:
Ty chyba mialas w tym udanym transferze podane dwa zarodki w roznym stadium - dobrze pamietam? 3 dniowy i 5 dniowy - dwa rozne. Zgadza sie? To z tego transferu sa Twoje Cuda?
Jesli tak - to wg ktorego zarodka byl wyliczany dzien transferu? Tego 3 czy 5
dniowego? Chce sie tego uczepic ale trza wiedziec jak🙃 przypomnisz prosze?
dziękowała ❤
Dzien transferu,to byl dzien transferu obydwu zarodkow,natomiast potem na usg bylo zawsze widac te roznice w wielkosci i wadze dzieciatek,komputer tez zawsze pokazywal ze jedno mniejsze niz drugie,ale poniewaz wiedzielismy o tym nigdy to nie byl temat do zmartwien .
Nie qiem czy dobrze twoje pytanie zrozumialam.
Aaaaaa,teraz zaskoczylam🤣🤣🤣
Termin transferu byl wg tego 5 dniowego wyznaczany.Sorry,mam pomrocznosc jasna😅😅😅
One byly obydwa w tym samym momencie zapylane przez pszczolki,tylko Zoske po 3 dniach zamrozili,a Klopsa chodowali do dnia transferu.Kwestia byla tego typu zeby jeden sie szybciej implantowal jak drugi,i ktorys z tych dwoch mial trafic w okno implantacyjne.Jak widac ,dlugoooo bylo otwarte🤣

reklama
Dzien transferu,to byl dzien transferu obydwu zarodkow,natomiast potem na usg bylo zawsze widac te roznice w wielkosci i wadze dzieciatek,komputer tez zawsze pokazywal ze jedno mniejsze niz drugie,ale poniewaz wiedzielismy o tym nigdy to nie byl temat do zmartwien .
Nie qiem czy dobrze twoje pytanie zrozumialam.
Aaaaaa,teraz zaskoczylam🤣🤣🤣
Termin transferu byl wg tego 5 dniowego wyznaczany.Sorry,mam pomrocznosc jasna😅😅😅
One byly obydwa w tym samym momencie zapylane przez pszczolki,tylko Zoske po 3 dniach zamrozili,a Klopsa chodowali do dnia transferu.Kwestia byla tego typu zeby jeden sie szybciej implantowal jak drugi,i ktorys z tych dwoch mial trafic w okno implantacyjne.Jak widac ,dlugoooo bylo otwarte🤣
Wlasnie o to mi chodzi. Chce namawiac ich na taka sama probe - nie wiem czy sie zgodza tylko. Ale zobaczymy. No kurde wlasnie tak pamietam - albo one sie roznie rozwijaly albo okno bylo mega dluuugie! Tak czy inaczej metoda okazala sie sluszna!!
Chodzilo mi o to podanie wlasnie ze jeden byl 3 dniowy a drugi 5 dniowy.
Czyli jeden mrozony drugi nie dodatkowo. U mnie zapewne transfer bedzie odroczony - wiec pozostaje zamrozic w 3 dobie i 5 dobie i czeeeekac... dzieki❤️

Czy wy nie robiliście testu po 7 dniach od transferu??

Tu jest napisane, że się robi po 14 dniach :D

"Ten schemat owulacji jest krótszy od długiego, ponieważ polega na przyjmowaniu FSH od początku cyklu. W celu zahamowania LH (niekontrolowanej owulacji) podawanie antagosnisty GnRH rozpoczynamy w postaci codziennych iniekcji od 5 dnia stosowania FSH (lubi kiedy pęcherzyki osiągną 14 mm) Następnei oba preparaty są stosowane aż do dnia, w którym zapadnie decyzja o zakończenu stymulacji i pobraniu kom. jajowych."

2dc
gonadotropina

6dc
gonadotropina + antagonista GnRH

hCG 34 - 36 h przed punkcją

punkcja

transfer po 2 - 3 dobach :eek: :eek: nie za wcześnie ??

dzień 5 6 po punkcji - transfer blastocysty :eek::eek: dobra jestem głupia nie kumam kiedy w końcu robią transfer

progestron od dnia punkcji

14 dni od punkcji test
To zalezy ile bedzie komorek - ile bedzie sie zapladniac - ile bedzie w 3 dobie.
Jesli bedzie ladna ilosc zarodkow w 3 dobie to zaproponuja Ci hodowle do 5 doby.
Szansa na ciaze niby wieksza jest przy blastocystach (5 doba)
A to dlatego ze po 3 dniu rozwoju zarodka uruchamia sie czynnik meski - i po tym czasie duzo zarodkow przestaje sie rozwijac - dochodzi do eliminacji tych slabszych. Dlatego hodowanie do 5 doby daje wieksze szanse na ciaze. Nie transferuje sie zarodka z 3 doby ktory moze i tak nie rozwinac sie nawet do 5 doby.
Ale zdania sa podzielone i niektorzy hoduja do 2-3 doby. A jaka klinika u Ciebie?
A jesli po punkcji bedziesz miala zbyt wysoki estradiol to zamroza zarodki i poczekacie do nastepnego cyklu w ktorym bedzie moz a zrobic transfer😊

Dziewczyny co powiecie na moją 4 weryfikację bety....
Dla przypomnienia :
9 dpt 320
11 dpt 740
13 dpt 1900
19 dpt 9417
Boję się że za wysoka 😒
Piekna i w sam raz🥰😊ja miałam ok 20tys i jakoś 24tys w 24 dpt, u Ciebie tyle będzie pewnie ok 22dpt i jest mega!!! 😍❤️😍❤️Masz już umówione usg?

Myśle ze nie rozmawiajmy tutaj o poronieniach! Wiem ze to jest tragedia i ze @Martaem1983 jest Ci strasznie zle , i wiem jak się czujesz bo przeżyłam to 2 razy ale straszysz tutaj dziewczyny, a przynajmniej mnie ze teraz tez mi się nie powiedzie!!! Skończmy może temat poronień niepowodzeń w ciazy i tematów które powodują tylko narastanie strachu w poerszych jej tygodniach!!! To jest forum żeby się wspierać pocieszać a nie dołować!!! Przepraszam za te ostre słowa i to w takim momencie ale później każda z nas się wkręca ze jak ustąpiły objawy to jest już złe , ze jak to czy siamto to ze wszystko przepadnie!!!
Słuchaj, rozumiem obawy, to takie nakręcanie się czy nadal jest ok jeśli jest ok... Każda z nas przez to przechodzila, albo będzie przechodzić. Ale to ze w naszych głowach siedzą obawy i szukamy pocieszenia, poklepania po ramieniu i zeby ktoś powiedział :nie stresuj się, wszystko przecież jest i będzie ok, to nie znaczy że ktoś inny w danym momencie nie potrzebuje czegoś innego bo właśnie przeszedł straszne doświadczenia. I malo tego, chce innych czasem ostrzec przed namiernym optymizmem, który potem może oznaczać ogromnie zawiedzione nadzieje i wielki dramat. Poczatek ciąży to wielka Niewiadoma jest. Moze być dobrze, ale może być źle. Nie mamy na to za dużego wpływu. I każda z nas inaczej podchodzi do porażek. Nie możemy tylko poklepywać się po ramionach. Sama jestem zwolenniczką prawdy i szczerości. Ale myślę że na tym forum jest miejsce i na takie poklepanie po ramieniu i na ostudzenie entuzjazmu tez.

Oj zdecydowanie nie na skroty!
3 ciaze, brak wyniku z iui to zdecydowanie nie na skroty!
Czyli poza immunologia macie full badan!?
A nie chcialas sprawdzic chociaz komorek NK, KIR HAPLOTYP ITP?
komórki nk badałam wynik 12% także tez nie za wysoko.. narazie podchodzimy z tym co mam , dla mnie ważne by stymulacja dała nam dużo komórek a reszta później myśle z górki 🤷🏼‍♀️ tak się oszukuje 🤣

Dziękuję za wsparcie dziewczynom które dawały wskazówki odnośnie poronienia. Bardzo mi pomogły. Poronienie niestety jest częścią ciazy i tym samym całej procedury. Nie wszyscy to rozumieją A zwłaszcza jedna z koleżanek więc znikam stad bo odnoszę wrażenie że tylko pozytywne aspekty in vitro są mile widziane.
Bardzo jest mi przykro bo myślałam że to grupa która ma się nawzajem informować i wspierać.
Poczułam się bardzo dotknięta.
Gdyby nie poronienie tylko wspaniale zdjęcie z usg to pewnie koleżanka byłaby zachwycona. Bardzo mi smutno.
Jesteś dzielna, miejsce jest dla wszystkich 😘❤️

reklama
komórki nk badałam wynik 12% także tez nie za wysoko.. narazie podchodzimy z tym co mam , dla mnie ważne by stymulacja dała nam dużo komórek a reszta później myśle z górki 🤷🏼‍♀️ tak się oszukuje 🤣
Hm niby nie za wysoko, a mi na 10% nk juz dal encorton i dodatkowo accofil
U mnie brak kir implantacyjnych do tego.
No jasne, zeby bylo z czym dzialac!!
A np intralipid albo scratching endometrium rozwazalas?

Do góry