reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

I w jakiej klinice jestes?
Dlaczego robisz badania zarodkow? Ile ich badasz ? Przepraszam ale chce cos sie wywiedziec w temacie...
badamy w invicta. Jeszcze nie wiem ile badam, bo jeszcze nie mam informacji, ile wyjdzie możliwych do zbadania. Badania robię, bo w poprzednich ciążach wystąpiły wady genetyczne; co oznacza, że prawdopodobnie moje komórki źle się dzielą (nie wierzę w aż taki przypadek, żeby dwa razy ta sama wada się pojawiła tak po prostu). Kariotypy mamy prawdiłowe i jesteśmy z mężem zdrowi. Nie mamy niestety szczęścia. Straty ciąż były już jakiś czas temu, a teraz mam 37 lat; więc nie mam już dużo czasu. Dlatego zdecydowaliśmy się na in vitro z badaniem . A Ty w której klinice jesteś?

reklama
A ja skontaktowalam się z moją położną i mi kazała zgłosić się do GP i mają mi przepisać jakieś tabletki na mdłości..
Czekam na telefon, bo teraz wszystkie,, spotkania,, z lekarzem są telefoniczne... W ogóle nie mieli miejsc na dzisiaj ale powiedzialam że to jest emergency... Chciała mnie zlać ale się nie dałam 😉
Teraz czekam na telefon i mam nadzieję że dostanę jakąś recepte na coś bezpiecznego co złagodzi moje okropniaste objawy ✊
Ciekawe co Ci przepiszą, na mnie żadne nie działały, obyś Ty miała więcej szczęścia 😁

badamy w invicta. Jeszcze nie wiem ile badam, bo jeszcze nie mam informacji, ile wyjdzie możliwych do zbadania. Badania robię, bo w poprzednich ciążach wystąpiły wady genetyczne; co oznacza, że prawdopodobnie moje komórki źle się dzielą (nie wierzę w aż taki przypadek, żeby dwa razy ta sama wada się pojawiła tak po prostu). Kariotypy mamy prawdiłowe i jesteśmy z mężem zdrowi. Nie mamy niestety szczęścia. Straty ciąż były już jakiś czas temu, a teraz mam 37 lat; więc nie mam już dużo czasu. Dlatego zdecydowaliśmy się na in vitro z badaniem . A Ty w której klinice jesteś?
Przykro mi:( ale trzymam kciuki za zdrowe zarodki tym razem! Rozumiem, w takiej sytuacji to wskazane, zeby wybrac ten naj naj! Ja jestem poszukujaca i zbieram info...
ale dzis jestem konsultacji w in vimed

Jestem po wizycie[emoji4] pomimo braku objawów (oprócz senności i ogólnego otumanienia [emoji849]) z ciążą wszystko ok, maluszek wygląda na 10t2d, co zgadza się z dwoma wcześniejszymi pomiarami. Dziś Pani doktor już puściła mi serduszko [emoji3590][emoji3590][emoji3590][emoji3590] a moj Maluszek (wyglądający jak kijanka) ruszył jakby nóżkami (no znaczy tym ogonem)
To musiał być piękny widok [emoji2956] obyś tak do końca bezobjawowo przechodziła ta ciążę [emoji6] rośnijcie zdrowo [emoji3590]

reklama
Hm czyli poprostu nie ma reguly...
Dziekuje Ci za obszerne info
No czyli jednak ma to sens bo odrzuca sie te z ktorych i tak zdrowej ciazy nie bedzie tak?
A mozna wiedziec jaka klinika i koszt za 4 zarodki?
A ile mialas tych zarodkow badanych? I ile zostalo Ci finalnie zdrowych zamrozonych? Bada sie je przed zamrozeniem tak?
Invicta, Wawa.
Koszt z 06/2019...łącznie za wszystkie zarodki zapłaciłam ok 10 tys, plus minus jakieś kilkadziesiąt PLN.
9 zarodków, 4 prawidłowe.
Stymulacje miałam pod rząd, maj i czerwiec, wynik badania miałam jakoś w połowie lipca.

Do góry