Dałabym wszystko aby tak właśnie było. Ja jeszcze dodatków się stresuję bo dopiero jutro się dowiem jak kwestia reszty zarodków wygladMnie lewa strona Ciebie prawa oby yo byky dobre znaki. U mnie nocka spokojna. A teraz. Leżę i ogladam netflixa![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dałabym wszystko aby tak właśnie było. Ja jeszcze dodatków się stresuję bo dopiero jutro się dowiem jak kwestia reszty zarodków wygladMnie lewa strona Ciebie prawa oby yo byky dobre znaki. U mnie nocka spokojna. A teraz. Leżę i ogladam netflixa![]()
Pierwsze metody PGS odrzucały mozaiki. Bo zarodek składa się z komórek i każda może mieć inny materiał genetyczny. Tak jak piłka do gry w nogę, w zależności jaka komórkę pobiorą taki wynik będą mieć. Teraz te metody są bardziej wiarygodne, ale kiedyś ślepo wierzono w tamte. Dopóki kobiety nie zaczęły rodzic dzieci zdrowych z tych wadliwych zarodków. Czasami takie blastomery robią killer cell i Embriony wtedy składają się tylko ze zdrowych komórekU mnie wiek 34
Nasienie roznie - ale ogolnie dramatu nie ma. Chromatyna ok badana dwa razy.
Czyli wskazan brak jak mniemam poza zwiekszeniem skutecznosci kliniki.
Masz na mysli ze kontrowersyjne bo raz moga zarodek uszkodzic a dwa wynik i tak moze byc bledny czy cos innego?
Na wyniki kariotypow czekamy - okaze sie.
A co z nimi nie tak? U mnie zostały jeszcze 3Dałabym wszystko aby tak właśnie było. Ja jeszcze dodatków się stresuję bo dopiero jutro się dowiem jak kwestia reszty zarodków wyglad![]()
On powiedział że coś widział w okolicach karku ale powiedział też że to jest za wcześnie na jakiekolwiek ostateczne oceny... Za 3 tygodnie czekają mnie badania prenatalne i strasznie się denerwuje... Ciągle cośA to nie za wcześnie żeby badać przeciętność karkowa ???
krwawie to juz koniec marzeń
kochana ja plamie od soboty ... wiem jaki to jest stres , weź nospe i cały czas lez w ŁóżeczkuJezu dlaczego nie może byc normalnie....
On powiedział że coś widział w okolicach karku ale powiedział też że to jest za wcześnie na jakiekolwiek ostateczne oceny... Za 3 tygodnie czekają mnie badania prenatalne i strasznie się denerwuje... Ciągle coś
A No właśnie 10 tc to za wcześnie jeszcze nie ma tak wyodrębnionych czesci ciała. Noc się nie martw za 2 tygodnie już będzie wszystko wiadomo. W tym tygodniu ci jesteś nie ocenia się przeciętności ani nie ocenia się innych rzeczy tych co w badaniu prenatalnym w USG. Odpoczywaj i bądź dobrej myśli.
Są hodowane do blastki przedłużone na 6 dobę pewnie są słabsze i dlategoA co z nimi nie tak? U mnie zostały jeszcze 3ale mam nadzieję ze sie wszystko uda.
dopiero 17 dpt jestem tak przerażonakochana ja plamie od soboty ... wiem jaki to jest stres , weź nospe i cały czas lez w Łóżeczkuzrób betę zobaczysz czy przyrasta. Może jutro uda Ci się dostać do lekarza na usg może znajdzie przyczynę. Który to tydzień ! Trzymam kciuki za Twojego kropeczka !
![]()
Ja w 6 i 8 TC miałam krwotoki. Dosłownie zalało mnie krwią. Wszystko jest dobrze. Póki nie ma boli skurczy. Obserwuj i leż.krew, dzwonilam do kliniki kazali leżeć.
Mnie boliJa w 6 i 8 TC miałam krwotoki. Dosłownie zalało mnie krwią. Wszystko jest dobrze. Póki nie ma boli skurczy. Obserwuj i leż.