reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
W sumie nie wiem, czy 5 ds to początek stymulacji, raczej bliżej połowy.
No ale zobaczymy, co z tego wyjdzie.
Trochę mnie nastraszyłyście, bo jednak chciałabym podejść do transferu w tym cyklu. Ale najważniejsze, żeby udało się uzyskać komórki dobrej jakości. To najpierw, potem będę się martwić resztą

Nie no 5 dzien to juz polmetek a nie poczatek,mysle ze jeszcze 3-4 dni i bedzie kuniec😁Dojrzaly pecherzyk ma 20-22 mm,ba jeden przypada 200-300 jednostek estradiolu.Nie wiem co ci dok powiedzial,ale jesli nie pomylilam postow a masz juz 2000 e2,to albo sa juz piekne i duze,albo jest ich sporo o roznej wielkosci.Najwazniejsze ,ze ladnie rosna.Wazne jest miec z czego transfery robic👍👍👍👍👍dostaniesz pewno leki po to teby hiperki uniknac,jesli bedzie trzeba.

Nie, raczej nie. Nikt mino tym nie mówił. Leczę się we Francji i tutaj dopiero na serio się zaczynaja skupiać na pacjentce, jak trzeci transfer się nie uda. Ja i tak po drugim, miałam zrobione już badania, których niby nie powinnam, tylko dlatego ze leczę się prywatnie, a ogólnie cała procedura we Francji jest refundowana.
Ja polecam EmbryoGlue. Przed transferem polecił mi embriolog, nie wciskał na siłę. Tylko powiedział co sądzi o tym i jak wygląda, ja sobie jeszcze troszkę w internecie poczytałam i zdecydowałam o jego podaniu. Udało się za 1 razem 😊

Ja polecam EmbryoGlue. Przed transferem polecił mi embriolog, nie wciskał na siłę. Tylko powiedział co sądzi o tym i jak wygląda, ja sobie jeszcze troszkę w internecie poczytałam i zdecydowałam o jego podaniu. Udało się za 1 razem 😊
Embrioglue jest fajne ale nie uwazam zeby to mialo jakis mega wplyw na implantacje. Ja mialam 5 transferow 5 razy EG i za 5 razem sie udalo, ale moj lekarz jest zdania ze jakby mial wybor to sobie tez by go zalecil ;)

Właśnie czytam ze stretching i embrioglue już mogą pomoc 🤔
Mogą, mój dr poszedł na całość histeroskopia od razu stymulacja i transfer, powiedział że jak się nie zagoi po histeroskopii to lepiej a do tego embrioglue, ale o tym dowiedziałam się Po czasie bo podobno ten dodatek jest w standardzie bez dodatkowej opłaty w klinice. No i rośnie sobie już 5cm człowieka po 1 transferze😁

Nie no 5 dzien to juz polmetek a nie poczatek,mysle ze jeszcze 3-4 dni i bedzie kuniec😁Dojrzaly pecherzyk ma 20-22 mm,ba jeden przypada 200-300 jednostek estradiolu.Nie wiem co ci dok powiedzial,ale jesli nie pomylilam postow a masz juz 2000 e2,to albo sa juz piekne i duze,albo jest ich sporo o roznej wielkosci.Najwazniejsze ,ze ladnie rosna.Wazne jest miec z czego transfery robic👍👍👍👍👍dostaniesz pewno leki po to teby hiperki uniknac,jesli bedzie trzeba.
Dziękuję, uspokoiłaś mnie😊 u mnie jest dużo pęcherzyków różnej wielkości właśnie. Lekarz kazał zmniejszyć dawkę menopuru i dołożyć orgalutran, no i monitoring co dwa dni, więc chyba wszystko będzie pod kontrolą😉

reklama
Do góry