reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

dziewczynki, dzieki bardzo mi pomaga jak sobie mozemy pogadac o tych naszych cycach :tak: ja tak sobie pobiadolilam wy wtracilysci pare groszy i naprawde zaczyna mi sie wszystko w glowce ukladac, bede odstawiac juz teraz --- jestem w ciazy i musze myslec o sobie i kolejnym malenstwie- moje cialo teraz nie tylko karmi nowa dzidzie ale caly czas jak ta dojna krowa dla neli mleka codzien dostarcza, mysle ze czas abym odpoczela- neli sie moze troszke obrazi ale po paru dniach mi wybaczy...
modyfikowane mleczko zna od 1 miesiaca zycia, nigdy sie nie przekonala ale kaszki zawsze na sztuczniaku zjada
mam nadzieje ze jak nie bedzie miala wyjscia to i modyfiokowane jej zasmakuje a jak skonczy roczek zaczne mieszac z mlekiem krowim az do calkowitego przestawienia i bedzie juz luziczek :happy:

reklama
"z pamietnika odstawiaczki"

(wczesniej byl tylko cycus na kazde zadanie i w dzien i w nocy)

pierwsza doba 14-15.02.2008
20:30- cycys na kolacje
(usypianie samodzielne bez cycka)
10 h bez karmienia
6:30- cycys na sniadanko
8:30- butla 150 ml (prosila o cycka)
13:30- butla 0 ml (prosila o cycka, wzgardzila butla)
14:30- butla 50 ml (baaardzo prosila o cycka)
17:00- butla 100 ml (prosila o cycka)
13,5 h bez karmienia
20:00- cycys na kolacje
(nie zciagnela mleka do konca co mysle dobrze bo bedzie mniej pokarmu nastepnym razem)

druga doba 16.02.2008
7 h bez karmienia
3:00- L cycus (co twardy jak kamien po niedojedzonym wczesniejszym karmieniu, na krotko -obie nie moglysmy spac)
7:45- butla 150 ml (prosila o cycka)
butla w dzien (prosila o cycka)
17,5 h bez karmienia!
20:30- cycus

trzecia doba 17.02.2008
4:30- butla 200 ml (glodna, nie prosila o cycusia!!!)
butla w dzien ok 16 i z kaszka na dobranoc
cala dobe bez karmienia piersia!

czwarta doba 18.02.2008
4:30- butla 150 ml
od ostatniego karmienia piersia 40 h!!! cycuchy miekkie

slyszalam ze podczas odstawiania zostawia sie najdluzej ten posilek co jest ulubionym dla dziecka czyli u mnie bylo by to karmienie przed snem...

jak narazie bez wielkich placzow, jak mloda mocno marudzi to ja czyms zajmuje, dam ciasteczko jak nie chce z butelki to wezme na spacer lub do zabawy...
cycki nawet nie ciekna, moze troche po ponad 10 godzinach niekarmienia

M_ktosia-brawo:-) Konsekwencja i tylko konsekwencja-zobaczysz uda się:-p Z dnia na dzień będzie coraz lepiej, a i Ty chociaż trochę odpoczniesz sobie od karmienia piersią, przed kolejną dzidzią:sorry:

M_Ktosiu BRAWO,
teraz tylko bądź konsekwentna, jak się raz złamiesz to trzeba będzie zaczynać od początku. Po paru dniach Nelka sie przyzwyczai. Trzymam kciuki.

U nas już zupełnie dobrze. Dziś minął tydzień jak karmiłam Alicję cycusiem ostatni raz. Mała już w pełni zaakceptowała fakt, że zamknęliśmy pewien etap w jej życiu.
Plusy:
- lepiej śpi
- lepiej zjada
- jest tak samo szczęśliwa jak wcześniej;-)

dziekuje, dziekuje, brava dla nelki bo dzielna jest :-)

anusia swietna robota, rewelacyjnie ci poszlo z mala, jak sie juz nie przystawia to masz ja w garsci :-) a cycychy, coz, jeszcze troche poczekamy, ciekawa jestem kiedy libido skoczy, musi sie kompletnie zmienic gospodarka hormonalna w orgamizmie, jak mala sie nie prosi o cycka i tez ty musisz zapomniec o karmieniu zeby zadnego sygnalu do mozgu nie dawac o produkcji, wiesz jak to matka potrafi miec wyciek na sama mysl o noworodku :confused2:

pisz czy juz czujesz jakas nowa energie :sorry:???

ja jestem dobrej mysli, niezle mi idzie, na razie najdluzsza przerwa w karmieniu to ponad pol doby 13,5 godzin, na dniach przejde na 24 godzinki a potem juz chyba w ogole odpusze, zgadzam sie z hania zeby nie za dlugo, rach ciach i po bolu, ja zreszta nie mam czasu w mojej sytuacji na dlugie odstawianie...

a w piersiach bez karmienia to czuje jakby mi ktos je wymietolil, ale bez wiekszego bolu :tak:

Ktosiu,
narazie jakiegoś specjalnego przypływu energii nie czuję. Musze wysłać sygnał do mózgu,że to już naprawdę koniec bo jeszcze w nocy cieknie mi mleczko:-D.
Na razie planujemy z m romantyczny weekend we dwoje, więc może i energia przyjdzie...

reklama
koralku myślę,ze natentychmiast powinnaś zmienić zasady u Was:tak: julek już rozumny chłopak i tylko utrwalasz w nim złe nawyki... im dłużej będzie trwał taki stan tym ciężej będzie...
nie pozwól by pierś była sposobem na usypianie... będzie się burzył i troszkę może to potrwać ale warto --- i to jest zadanie dla ciebie........... nie propozycja- tylko coś co masz wcielić w życie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!--- od jutra!!! poniedziałek to dobry dzień by cokolwiek zaczynać! - i czekam na relacje:tak::-)

m_ktosiu - jestem dumna z Ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

Do góry