reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

U mnie za wszystko płaci maz i nie ma z tym żadnego problemu bo robi to żeby spełnić nasze marzenie. Do tej pory nas to pochłonęło ok 19tys.
Uff 1 zastrzyk 26 zł... x 4 = 104

Żegnaj stówka, myłaś taka młoda i ciepła w moim portfelu [emoji28][emoji28][emoji1787][emoji1787]

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył [emoji23] [emoji23]

reklama
Wówczas nic nie mówili tylko 14dpt zrobić. Ehh może jak bym w zeszłym roku wiedziała,że później też mam zrobić to wcześniej wykryto by u mnie ciążę pozamaciczną... A tak na ostro jechałam do szpitala A na drugi dzień już robili mi operację. [emoji25]
Dopóki beta nie jest 1000 to nikt Ci nie stwierdzi pozamacicznej bo jej nie widać..
Ja miałam 1330 w dniu kiedy została stwierdzona. Prawie 1700 w dniu operacji

no i kolejne pytanie. A ile tych weryfikacji macie rozpisanych przez lekarza? u mnie mówił o 3,6 i10 dniu po transferze i badanie nie tylko bety ale proga i estradiolu.. patrząc na Wasze odp. to nie wiem co o tym myśleć:/

U mnie po transferze powiedziała, żebym zrobiła po tygodniu. A ja 7dpt zrobilam zwykły test, na którym cień wyszedł po wyschnięciu :-D 8dpt byłam na becie. Po skonsultowaniu się z kliniką, że jakaś tam beta wyszła, oddzwoniły do mnie położne, że dr powiedziała, że kolejna weryfikacja za tydzień. Ja oczywiście zrobiłam za 2 dni 🙈 I to był błąd, bo słabo przyrosła i już się stresowałam, leki chciałam odstawiać, A 15dpt już była wysoka. Więc myślę, że to zależy i od kliniki i od lekarza...

Wówczas nic nie mówili tylko 14dpt zrobić. Ehh może jak bym w zeszłym roku wiedziała,że później też mam zrobić to wcześniej wykryto by u mnie ciążę pozamaciczną... A tak na ostro jechałam do szpitala A na drugi dzień już robili mi operację. 😪

Ale kiepsko :(

No faktycznie jakbyś robiła wcześniej to beta by może ci pokzała że nie jest coś grane.

Najważniejsze, że doszłaś do siebie i możesz mam nadzieje znów próbować.

A na takie rzeczy jak cp nie mamy wpływu :(

Wiem coś o tym.

tylko że ja wszystko mam robić przed 14dpt:) A co do ciąży pozamacicznej to chyba usg trzeba zrobić? czy krew cis pokazuje?

Generalnie przy cp beta nie przyrasta ;)

U mnie za wszystko płaci maz i nie ma z tym żadnego problemu bo robi to żeby spełnić nasze marzenie. Do tej pory nas to pochłonęło ok 19tys.

Wow jaki dżentelmen.

Super !

Uff 1 zastrzyk 26 zł... x 4 = 104

Żegnaj stówka, myłaś taka młoda i ciepła w moim portfelu [emoji28][emoji28][emoji1787][emoji1787]

A tak serio (z ciekawości) chłopy to u was się dorzucają do in vitro?? Mój jak dostał fakturę na 9 tys to mało wódki nie otworzył [emoji23] [emoji23]
Dorzucaja? Nie bardzo rozumiem, bo my odkad jestesny razem to wydajemy pieniadze wspolnie.

u nas mniej więcej po równo. mamy wspólne konto i na nie wrzucamy kase A potem stamtąd płacimy wszystko w tym in vitro. A u kogoś jest tak że tylko 1 strona płaci? bo to pytanie mnie zaskoczyło:)
Ja płaciłam sama bo byłam mózgiem całej operacji 😂😂😂 on się ledwie orientował. Choć nie mamy podziału kasy, po prostu nigdy się nie rozliczamy.

reklama

to mało wydaliście . ja juz przez 3 lata zostawiłam w klinice około 36tys zł . tylko ja podchodziłam do 6inseminacji . 1 in vitro ze swieżych zarodków ,2 in vitro z zamrożonych . a teraz 3 in vitro + jeszcze wlewy i 2 zarodki mrożone . i dopiero hcg pokazało sie rosnace

Do góry