reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2021

Przez to jest mi ciężej uwierzyć że w tej ciąży jestem [emoji28] i boję się, że coś jest nie tak, bo Wy tutaj piszecie, że Was mdli i wogole. Chociaż dzisiaj zmywałam naczynia to myślałam że zwymiotuje [emoji1785] może się zaczyna [emoji28]
Czemu się przejmujesz? Powinnaś się cieszyć z braku objawów.
Ja w pierwszej i drugiej ciąży też nie miałam objawów. Jedynie już później od mięsa mnie odrzuciło w tych ciążach.

reklama
Ja całe życie "jeżdżę" stopami przed spaniem [emoji28] mój mąż mówi że po tym poznaje że jeszcze nie śpię bo jak zasypiam to przestaje [emoji28]
Hej, ja też mam zero objawów... Jedyne co mi przeszkadza to moje stopy.... Hehe nie wiem nawet jak to opisać.. Ciągle muszę nimi ruszać bo inaczej nie mogę wyrobić... A przed snem to już maskara... 2 h się przewracam że strony na stronę... Ma ktoś problem ze stopami? :D

Cześć dziewczyny. Przyznam, że podczytuję Was od paru dni jednak do tej pory się nie udzielałam. Jestem w 6+0 tc. Byłam u ginekologa w 5+2 tc . Był już pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodek. Od razu dostałam zwolnienie i wystawił kartę ciąży. Jednak nurtuje mnie jedno pytanie? Czy można mieć 2 kart ciąży? Chcę żeby moją ciąże prowadził ten lekarz ginekolog- endokrynolog. Jednak on przyjmuje prywatnie i za samą wizytę bierze 300 zł. Ale mam do niego zaufanie. Leczyłam się na niepłodność 3 lata. Chcąc obniżyć koszty skontaktowałam się z lekarzem z lux medu (gdzie mam abonament z pracy) żeby wystawił mi skierowania na badania i tak też zrobił ale założył jednocześnie kartę ciąży. I teraz mam 2, Czy mogą wyniknąć z tego jakieś nieprzyjemne konsekwencje? Czy w każdej chwili mogę zrezygnować z tych badań wykonwanych w lux med i tej karty ciąży?

Cześć dziewczyny. Przyznam, że podczytuję Was od paru dni jednak do tej pory się nie udzielałam. Jestem w 6+0 tc. Byłam u ginekologa w 5+2 tc . Był już pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i zarodek. Od razu dostałam zwolnienie i wystawił kartę ciąży. Jednak nurtuje mnie jedno pytanie? Czy można mieć 2 kart ciąży? Chcę żeby moją ciąże prowadził ten lekarz ginekolog- endokrynolog. Jednak on przyjmuje prywatnie i za samą wizytę bierze 300 zł. Ale mam do niego zaufanie. Leczyłam się na niepłodność 3 lata. Chcąc obniżyć koszty skontaktowałam się z lekarzem z lux medu (gdzie mam abonament z pracy) żeby wystawił mi skierowania na badania i tak też zrobił ale założył jednocześnie kartę ciąży. I teraz mam 2, Czy mogą wyniknąć z tego jakieś nieprzyjemne konsekwencje? Czy w każdej chwili mogę zrezygnować z tych badań wykonwanych w lux med i tej karty ciąży?
Mysle ze mozesz spokojnie prowadzić dwie karty ciąży. Koniec koncom do porodu zabierzesz tylko jedna ;)

Czy może któraś z Was wie czy badanie na kiłę test przesiewowy to to samo co - Serologia kiły podstawowa (VDRL lub USR lub anty TP) dawniej WR? Oraz czy toxoplasma gondii IgG to to samo co Toksoplazmoza IgG ?

reklama
@claudii też bym lekkie mdłości chciała mieć bo jakoś tak bardziej ciążowo a tu nic :) pewnie jak już ich dostaniemy to będziemy to przeklinać ;) U mnie właściwie jedyny objaw to że mam bardzo bogate życie w nocy, w poprzedniej ciąży miałam również bardzo realistyczne sny.

Do góry