reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Michas bomba, nawet \Julka sie smiala i patrzyla wielkimi oczami:-D, bedzie miala z niego dziewczyna pocieche tak jak i z Dominika - lubia chlopaki porzadek:tak:
Mateuszek super, zabawa byla chyba przednia, Mateuszkowi sie podobalo bardzo niewiem czy tata mialby tyle sily zeby dluzej tak synka zabawiac

reklama
rany w czym on sie huśta... w torebce na prezenty, czy może źle widzę :-D:-D:-D
Sposób dobry, skoro się udało

rany w czym on sie huśta... w torebce na prezenty, czy może źle widzę :-D:-D:-D
Sposób dobry, skoro się udało
Lorien ... nie w torebce na prezenty :-D:-D:-D ... taka by chyba nie wytrzymała :-D;-), ale w takiej torbie na zakupy z Carrefoure'a
... "mądra" mama wpadła na ten pomysł, a Matiemu się spodobało :sorry2::sorry2: ... no nie kupili wyrodni rodzice dziecku huśtawki, to muszą je w torbie husiać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D;-)

Lorien ... nie w torebce na prezenty :-D:-D:-D ... taka by chyba nie wytrzymała :-D;-), ale w takiej torbie na zakupy z Carrefoure'a
... "mądra" mama wpadła na ten pomysł, a Matiemu się spodobało :sorry2::sorry2: ... no nie kupili wyrodni rodzice dziecku huśtawki, to muszą je w torbie husiać :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D;-)

Czyli pomyslowi rodzice zawsze zaoszczedza a dziecko ma radoche jak na hustawce :-D:-D tylko pozazdroscic!

Xmamuska to nie moja fasolka :-) tylko mojej kochanej sister :-) ja mam ostatnio doly i zero cierpliwosci, czasami mysle ze nie nadaje sie na matke bo nerwus jestem straszny, i jak narazie odechcialo mi sie robienie drugiego potomka :-(

Karlam a ja zobaczyłam suwaczek i w szok się wbiłam:-D i odrazu z gratulacjami wyskoczyłam:cool2:

poza tym zaklada sobie recznik czy obojetnie jakie ubranie na glowe i wedruje po calym mieszkaniu udajac ducha,obija sie o wszystkie mozliwe sciany i robi HUHU-HUHU:-D:-D:-D
nauczyla sie przekrecac programator w automacie:angry:,wogole wszelakie nakretki to dla niej zaden problem,niedawno wysmarowala sie kremem Nivea,a ostatnio wlaczyla mi piekarnik na 200stopni i se poszla:wściekła/y:,brak slow:angry::angry::angry:.......i zlosci sie do potegi jak tylko cos nie po jej mysli i zaraz placze:wściekła/y::wściekła/y:

No i to samo - zakłada na głowę co jej w łapki wpadnie i chodzi po domu i tak śmiesznie warczy i tak jakby się troche bała, bo podskakuje i kopie nóżkami a potem z impetem ściąga z głowy i się śmieje
:baffled:

DuchY:-D:-D:-D:-D:-D:-DSwietny pomysł...niezle sie mozna uśmiać czytając te Wasze pościki.Gratki dla Smerfetek za bujną i jakże podobną wyobraźnie:tak::tak:

najlepiej opanowal spryciaz wychodzenie na korytarz, znalazl na nas sposob, na korytarzu mamy swinke morska i skubany wie ze normalnie na korytarz nei wyjdzie to wymyslil sobie ze bedzie zanosil swince ogorka i tak kilak razy dziennie ciagnie nas do lodowki, pokazuje na ogorka, ja kroje kawalek, daje mu do lapki i on juz maszeruje w strone korytarza zadowolony ze wyjdzie z mieszkania :-) sprytnie co nie?;-)

Rzeczywiście spryciula z syneczka jak nic:tak::tak::tak:

Mateusz też uwielbia harce na łóżku ...

U nas to samo-szalenstwo na całego

Nuci sobie pod nosem, gdy w bajce ktoś śpiewa ... ale tylko takie spokojne piosenki, bo Baby Lily nie chce nucić, przy niej tylko tańczy :-D
[/quote]

ja tez bym chciała tą piosenkę, nawet nie wiem jak brzmi ale duzo tu o niej mówicie...kiedyś gdzieś ja znalazłam ale chyba nie byłam jeszcze zalogowana i nie mogłam jej sciągnąc....Tikus da się to jakoś załatwić???

A z ostatnich "nowości" to mówi:
"ała" i pokazuje np. na gorący kaloryfer, włączony piekarnik albo takie małe lampki w łazience,

"uuuu ..." jak się go pyta jak płacze pan w książeczce i przykłada wtedy jedną rączkę do oczu i ....
"bam" ... na bam, gdy coś spadnie lub na "Bambi", które ma na DVD ...gdy chce oglądać tą bajkę przynosi ją do mnie i mówi "mam ... bam" :-D:tak: i ciągnie mnie do TV ... słodko to wygląda strasznie :-):tak:, ale coś za bardzo naszemu dziecku spodobała się ostatnio telewizja, tzn. bajki które ma na DVD :dry:, więc postanowiliśmy wczoraj, że przez dzień będą schowane tak by ich nie znalazł, a wieczorem będzie sobie wybierał którąś i pozwolimy mu oglądać jakieś 15-20 minut ... a jak wygląda teraz u Was sprawa z TV dziewczynki?

u nas nie ma oglądania telewizji ani bajek:no: Dla Klaudii są za nudne i pozatym ona musi sie cały czas ruszać.Z jednej str chciałabym żeby sobie na chwilke usiaddła i spokojnie obejrzała...ale z drugiej może i lepiej bo z książkowych wiadomości wynika ze najlepiej żeby dzieci nie ogl. Tv do 3 roku życia:cool2::confused::happy2:

Justynka ja pomimo że urzęduję tu od początku styczniówek też nie mam baby lilly i chętnie zachomikowałabym do kompa, tylko że z tych styczniówek 2006 nie dam rady ściągnąć. Może założymy chomika i też powkładamy swoje rzeczy, co Wy na to?

Emilka bajek raczej tez nie ogląda, ale podobają jej się piosenki - np jedna z bajki małe zoo mam na płytce, przy tym potrafi siedzieć pół minuty :-D
No a jak usłyszała Donald Marzy z kabaretu pod wyrwigroszem, to skakała i klaskała, tak jej się podobało. mam nawet nakręcone, ale chyba nie wrzucę, bo mi komp szaleje.

ja tez bym chciała tą piosenkę, nawet nie wiem jak brzmi ale duzo tu o niej mówicie...kiedyś gdzieś ja znalazłam ale chyba nie byłam jeszcze zalogowana i nie mogłam jej sciągnąc....Tikus da się to jakoś załatwić???

Justynko kochana ... my mamy oryginalną płytę DVD z teledyskami. Sebastian powiedział, że możemy spróbować skopiować ją na płytkę DVD, jeśli nie ma tam jakichś strasznych zabezpieczeń lub spróbować zgrać to na dysk twardy, a potem przegrać dla Ciebie na płytkę tak abyś mogła ją odtwarzać na kompie ... jeśli uda nam się to zrobić, prześlę Ci moją kochaną Ewunią :-):tak:.

A tak ogólnie, to ja uważam, że te kawałki Bebe Lilly są koszmarne :sorry2::sorry2: ... takie disco polo hehe :-D:-D:tak:;-)

Lorien ... ja na chomiku nic jeszcze nie umieszczałam, więc nie wiem jak to działa, ale mogę się "naumieć" :-D:tak:, wiem że na pewno pliki w formacie mp3 i avi da się tam umieścić, ale czy całą płytkę DVD to nie jestem pewna ... ale jakby co mój mąż mnie oświeci :cool2: ... chyba :blink::-D

reklama
Lorien z tym chomikiem to jest świetny pomysł:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
U nas Donald Marzi tez robi furrore:-D:-D:-D:-D:-D.

Tikuś jak zwylke nie zawodna:tak::tak:;-).A piosenki nie muszą nam się podobac tylko maluszkom
A odnośnie nauki to ja też sie pisze...
A Tikusiu Twój maz infomatyk więc co zaproblem z oświeceniem:-)

Do góry