reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rozwój i nabywanie nowych umiejętności

Gratulujemy wszystkim zdolniaszkom :-D:tak::-)!!!

Justynko ... udało mi się skopiować Bebe Lilly na DVD dla Ciebie ... okazało się, że było to banalne :sorry2::sorry2:, gdybym wiedziała, że to takie proste spróbowałabym już kilka dni temu :zawstydzona/y::-D.

W każdym bądź razie dam płytkę Ewuni dzisiaj wieczorkiem i ona skontaktuje się z Tobą. Może przy okazji jak będziesz w centrum podskoczysz sobie do niej odebrać :-)???

reklama
Tikuś ALEEE SIE CIESZE!!!!:-):-):-):-):-):-).
A do Ewuni podskocze jak tylko mała poczuje sie lepiej i kaszel jej troche minie...
Jeszcze raz wieeeelkie dzieki:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

... no mam nadzieję, że Klaudusia będzie tańcowała ... to niech teraz tylko szybciutko zdrowieje maleńka :tak::-):tak: :-D

Ale fajnie, muszę też poszukać tego bebe lilly na necie.

Nadia gratulacje - chyba pierwsza która wypowiedziała całe zdanie z wszystkich dzieciaczków na forum :-D:-D:-D
Brawoooooooooooo

Pominelam jedna strone!! :wściekła/y::wściekła/y:
Nadia wielkie gratulacje!! jestesmy pod wrazeniem:szok::szok: brawo kochana!!

Emilka gryzie juz od dłuższego czasu, nawet kiedys o tym pisalam. Nie wiem, co z tym zrobić, chyba przeczekać. mam ślady na całym ciele. Wczoraj nawet ugryzła mnie w sutek przez ubranie :angry:

Ja wlasnie mam tak z biciem, chyba lepiej niereagowac bo jak mowilam nie wolno bylo gorzej a teraz juz mu mija powoli bo od paru dni udaje ze nie widze ...
choc do konca nie wiem czy to dobra metoda:sorry2:

W tej chwili wszystko co jest nowe lub dziwnie jest " Mama a co to?" Bardzo wyraźnie to wymawia :-):tak:
Dzisiaj załozyłam nową bluzkę z nadrukiem amazonki na galopującym koniu i też paluch na bluzkę i pytanko Mama a co to? A ja na to pani na koniu a Nadia na to aaaaaa. Hi hi śmieszna jest, jeszcze nie chodzi , zębów tylko 6 a już zaczyna gadać.

Jak byłyśmy na wakacjach u mojej Mamy to nauczyła się mówić koko na kury i dzisiaj słyszała przez okno jak kury u sąsiada gdakały i też powiedziała do mnie Mama koko!!! A potem - Baba koko!! Czyli wie że u Babci są kury a najdziwniejsze jest to że nigdy nie mówiła Baba:confused: A tu nagle Baba koko normalnie zaskakuje mnie ta moja córa :-D:tak:

Acha i jeszcze wczoraj Oli nie mógł przyjść jej wykąpać (zawsze mąż ja kąpie) no i po kąpieli ubierałyśmy się a Nadia - A tata?? A Tata?? i tak w kółko i dopiero jak powiedziałam ze Tata jest w stajni i nie może przyjść to powiedziała "aaaaa" i zajęła się zabawką.:-)

:szok::szok::szok:Elma ale masz zdolniache!! Jeszcze raz wielkie gratki dla Nadusi:tak::tak:

Czyli to prawda ze dzieci duzo pamietaja:tak:teraz jak zaczynaja mowic wszystko wychodzi!! ciekawe co jeszcze ciekawego opowie:-D

A z chodzeniem u nas tez jakos nie moze sie przelamac:no::no:chodzi przy meblach, stoi sam, te pierwsze kroki juz dawno mamy za soba a i tak ciagle raczkowanie!!!!:dry:

Monika u nas kropka w kropke to samo juz sie zaczelam martwic ze z nim cos nie tak ale widze ze ni tylko u nas ten problem. Co robisz w takich przypadkach? Bo mnie juz pomyslow brakuje.:baffled::baffled::baffled:

My kategorycznie mówimy Witkowi, że nie wolno i odstawiamy go od siebie na wyciągnięcie ręki, a on w ryk. Wtedy żadne z nas nie przytula go, a on sam w pewnym momencie podchodzi do nas i się przytula. NIe wiem czy to ma być forma przeprosin, ale tak to wygląda.

A Nadia mnie dzisiaj po prostu rozwaliła i chyba z wrażenia spać nie będę :szok:

Kiedy ją przewijałam po południowej drzemce, usłyszała traktor za oknem o spytała "Mama a co to?" i pokazała paluszkiem na okno, a ja tyko wykrztusiłam "to traktor przejechał".

Innego dnia patrzyła przez okno jak Oli jeździł konno na ujeżdzalni (uwielbia patrzeć jak tatuś jeździ) patrzyła tak i powtarzała Tata kek (czyli tata i koń) no i poszłyśmy się przewinąć i ja już dawno zapomniałam o Tata kek a ona usłyszała jak przechodzili pod oknem i znowu ten paluch na okna i mówi "Mama... Tata kek". :tak::szok:

A ponoć dzieci dwujęzyczne mówią później :confused: A Nadia zna już tyle słów po polsku a po angielsku to słyszę jak w nocy gada ale jeszcze nie mogę wyłowić co tam gada ale nie brzmi to na polski. :happy2:

Ale nadal nie chodzi :no:

Zdolna dziewczynka :tak::-D Gratulacje dla gadającej Nadii :tak::-D:tak::-D

reklama
Elma gratki dla Nadii! Jestem w szoku :szok:. Nikuś to nawet mama ani tata nie chce wołać, umie tylko nie chce używać. Najlepiej to woła "dydy" jak chce spać :tak:, ale poza tym to praktycznie cisza :no:.
Za to od 2 dni zaczął latać po całym domu, bez podtrzymywania się mebli :-D, wczoraj z kablem od golarki chodził godzinę bez przerwy, z kuchni do dużego i małego pokoju i od nowa kółeczko. Wieczorem z mężem mieliśmy spokój jak nigdy, Nikuś był taki zachwycony nową umiejętnością, że nawet nie chciał się z Nami bawić :tak:. Wstawać bez podtrzymywania też się wczoraj nauczył :-D. Nawet dzisiaj do Tomka mówię, że martwiłam się jak zacznie całkiem sam chodzić, że się będzie przewracał czy obijał, a tu z dnia na dzień umie i już, nie spodziewałam się, jestem bardzo szczęśliwa :-):-):-).

Do góry