reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

Hej, byłam wczoraj u kardiologa. Nie podobało mu się coś na ekg, coś minusowe coś tam. Nie zapamiętałam 😐.
Zlecił badania echo serca, holter i badania krwi także komplet.
Dostałam opierdziel, że miałam przyjść przed staraniami a nie w 4 miesiącu 🤫

Dziś moja kotka tak mnie zgniotła w nocy, że aż się wystraszyłam.
Czy ona może spać na moim brzuchu? 😁 Nie poturbuje małej w środku? 🤣🤣🤣
Moja kotka dziś tak samo, najpierw spała mi na brzuchu, a później pod brzuchem, zdziwiłam się, bo baaardzo rzadko jej się to zdarza. Odkąd jestem w ciąży to może ze dwa razy wcześniej się kładła i to wtedy jak mocno bolał mnie brzuch, przyszła, pomruczała i pomogło :)

reklama
Mam pytanie... czy wybreraz tez tak strasznje chrapiecie?😱normalnie zdazalo mi sie chrapac, ale tylko jak bylam mega zmeczona... a teraz-jakis koszmar😱maz mnie wczoraj az nagral jak przysnelam wieczorem... to bylo straszne. Zastanawiam sie czy sasiadow czasem nie budze🤦🏽‍♀️

Mąż ciągle mi mówi, że strasznie sapie jak się kładę do łóżka i zaczęłam chrapać, ale nic dziwnego, jak mam ciągle zatkany nos :/

😁 a nie masz wrażenia ze ciężej się oddycha przez nos? Czytałam ze niektórzy maja w ciąży tendencje do obrzeknietej śluzówki i tak jakby katar. Ja w nocy tez czuje ze mi się gorzej oddycha a w dzień ok
Ja mam obrzęknięte sluzowki.
Ale jak się kładę nie zdążę o tym pomyśleć, bo jak się kładę to zasypiam 🤣🤣🤣🤣

Moja kotka dziś tak samo, najpierw spała mi na brzuchu, a później pod brzuchem, zdziwiłam się, bo baaardzo rzadko jej się to zdarza. Odkąd jestem w ciąży to może ze dwa razy wcześniej się kładła i to wtedy jak mocno bolał mnie brzuch, przyszła, pomruczała i pomogło :)
Ooo, mnie bolał przedwczoraj. Ja jak się budzę staram sie6ja zwalić, bo waży 4 kg i nie wiem czy tak sobie może na brzuchu leżeć i małą gniocić 🤷‍♀️

Haj dziewczyny , jak to u was jest z lekami na refundację ? Wiem, ze w ciąży jest lista leków i taka refundacja nam przysługuje np. Eufyrox , neoparin.
Czy jak chodzicie prywatnie do lekarza to wypisuje wam leki z refundacja? Mi kurcze nie i zapomniałam dopytać dlaczego a biorę ich tyle ze wychodzi mnie z 700 zł miesięcznie minimum 🙁🙁
Strasznie drogie leki😱 co bierzesz, jeśli można spytać? Lekarz, czy raczej podmiot leczniczy, w którym wypisuje recepty musi mieć podpisaną umowę z NFZ, żeby lekarz mógł wypisać leki na zniżkę. Zazwyczaj w prywatnych gabinetach nie mają takich umów, ale zdarza się.

Ja chciałam brzdąca zapisać do innej przychodni ale Pani w rejestracji powiedziała mi że nie mają położnej środowiskowej - tylko taką na miejscu , nie przychodzi do domu.
Zapytaj się w rejestracji jak to wygląda.
Ja jak wykupie w szpitalu to ona do mnie przyjdzie więc jako takiej z NFZ nie potrzebuje- chyba. Właśnie dziecko chciałabym zapisać do tej przychodni bo ma super lekarzy internistów/pediatrów i żal byłoby malucha zapisać w obce ręce ;)

reklama
Do góry