reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mali odkrywcy ...

doceniajmy łatwość przewijania
k040.gif
oj tak - doceniajcie:tak: Michał robi mi jazdy o rozbieranie czy ubieranie w pozycji leżącej:baffled: od wczoraj nawet pozycja siedząca jest be:baffled: ubieramy się w ruchu:dry:

A to perkusista Franek:-) Tworzy się nam tutaj niezły zespół.
YouTube - Franio muzykant
Michał przyłączy się ze śpiewem (nie mam jak wstawić pliku:-() skoro perkusja zajęta;-)

. A druga rzecz to kąpiel. Wasze dzieciaki siedzą czy stoją w wannie, a Magda tylko leży.
Michał leżał, ale gdzieś od tygodnia siedzi... no i to jest właśnie problem - próba położenia go i umycia głowy = koncert na całego:szok:
wczoraj był ryk, bo go posadziłam (chyba chciał stać)
z butelką dokładnie to co u nas (tyle że Michał się nie bawi w tym czasie) ale ja się nie przejmuję:no: przynajmniej bez problemu mogę mu ją zabrać:tak:

Popieram Iszatr w całej rozciągłości. To że jakieś dziecko zrobiło coś WCZEŚNIEJ to nie oznacza że wszystkie POWINNY zrobić to równie wcześnie. Wystarczy że zrobią to w normalnym terminie. A na to jeszcze czas.

I chwalić się proszę postępami! Nie zważać na to że jakieś inne dziecko już tego dokonało.
:tak::tak::tak: przecież Michał też był raczej stacjonarny, a teraz jest wszędzie:sorry2:

reklama
Dzagud Piotruś wprawdzie nie pije z butli (nie chce) ale gdyby pił, to by jej sobie na 100% nie trzymał ;-)
A w kąpieli Madzia może leży bo lubi? Pomyśl, co najbardziej relaksuje w wannie - leżenie, czy siedzenie? ;-)
Natomiast co do podłogi i zgrzytania zębami - pokrewna mi dusza! :-D Całe dzieciństwo zgrzytałam okropecznie (owsików nigdy nie miałam ;-)), a podłogowe "traumy" opisałam już wcześniej ;-) Daj Lasce kapcie, to może się zgodzi dreptać - a Ty ją tak od razu na glebę :-D:-D:-D

Iszatr zajefajny Muzykant! :-D
Kotek Laurka strasznie zalotnie się wypina - Piotruś będzie zauroczony gdy Mu pokażę :-D

Dzisiaj ćwiczenia - Piotrusia na glebie, a mnie w znoszeniu tego, że On jest na glebie - ciąg dalszy ;-) Zostawiłam na puzzlach, wyszłam dwa kroki do pokoju na sekundę, zastałam pod fotelem zablokowanego o nogę. I wściekłego, bo oddalił się od pożądanego puzzla :-D

Dzisiaj ćwiczenia - Piotrusia na glebie, a mnie w znoszeniu tego, że On jest na glebie - ciąg dalszy

Ja też mam ciągle obiekcje do puszczania małego na podłogę. Jakoś mi to przejść nie może że on w tym kurzu :baffled: Ale kiedy koleżanka mnie ochrzaniła kiedyś, (jak jej się skarżyłam, że Wojciu nie raczkuje jeszcze), że jak on ma się w jakikolwiek sposób poruszać jak go nie puszczam na wolność?! No to teraz na wykładzinie leży kołdra, na kołdrze mata, a na tym Wojtek siedzi( bo i tak poza obręb maty się nie rusza:dry:)
A co do sierściuchów...na dole u teściowej jest pies-nowofunland i kot! Co ja przechodzę jak on idzie na dół:szok:, no tam go NA PEWNO na podłogę nie rzucę.

Kotek laura cudowna - mała baletnica rośnie :-)
Dzagud nie róbcie nic na siłę. Spróbuj po woli oswajac Magde z podłogą. Usiądź z nia na podłodze, ale trzymaj ja na kolankach, spróbuj sie połozyc i Madzię posadzic na sobie itd. Co do dywanu możesz rozłozyc koc, albo kupic kolorowe puzle piankowe:tak:
Agik pomysł super:-)

Efilo, Iszatr filmiki super:tak:
Iszatr dlaczego Franio kąpie się w majtkach???:baffled:

Dzagud już kiedyś pisałam: uwielbiam Twoje posty:-D Madzia jest debeściara:tak: Jak widzisz nie tylko Madzik ma problem z podłogą, Esia i Agik też marudzą;-):-D

Dzisiaj ćwiczenia - Piotrusia na glebie, a mnie w znoszeniu tego, że On jest na glebie - ciąg dalszy ;-) Zostawiłam na puzzlach, wyszłam dwa kroki do pokoju na sekundę, zastałam pod fotelem zablokowanego o nogę. I wściekłego, bo oddalił się od pożądanego puzzla :-D

:-D:-D:-D

zapraszam do nas, ja zajmę Ciebie moim gadulstwem, a Piotruś spokojnie ze Staśkiem przetrą podłogę w całym mieszkaniu;-)

Kotek, Laura jest słodziutka:tak:

:zawstydzona/y: to ja jestem chyba wyrodną matką, bo moje dziecko froteruje panele, przeciera szlaki na dywanie:sorry2:
Iszatr, no właśnie... czemu?
Kotek, Laura jest świetna:tak:

kachasku nie jestes wyrodna matka ja tez tak robie i moim zdaniem robimy dobrze ze nie chowamy dzieci zbyt "sterylnie", co nie oznacza ze w domu mamy syf :-)

kachasku nie jestes wyrodna matka ja tez tak robie i moim zdaniem robimy dobrze ze nie chowamy dzieci zbyt "sterylnie", co nie oznacza ze w domu mamy syf :-)

No ja to akurat mam syf ;-) Ale jak pomyślę co INNI czasem miewają- a żyją, i do tego mnożą się na potęgę- to od razu pzrestaję sie tym przejmować :-)

A ja nie lubię go puszczać na podłogę i tyle, no ale jak zacznie sam zwiedzać dom, to przecież go nie uwiąże do kaloryfera:-D Chociaż i tak już "mi lepiej" z tą sterylnością, bo przynajmniej już nie biegam za każdym razem żeby umyć zabawkę, która na podłogę upadnie:tak::-D

reklama
No ja to akurat mam syf ;-) Ale jak pomyślę co INNI czasem miewają- a żyją, i do tego mnożą się na potęgę- to od razu pzrestaję sie tym przejmować :-)
:-D:-D:-D jak pomyślę o córeczce znajomych, która chyba do 5 czy 6 roku życia myła rączki częściej niż dotknęła czegoś brudnego, to aż mi się coś robi;-) jej siostra bliżniaczka była zupełnie inna, ale jak pomyślę o tym sterylnym dziecku:szok: pies nie miał prawa jej dotknąć, nie mówiąc o lizaniu a jak mydło miało nie taki zapach jak chciała, to było jeszcze gorzej:sorry2:
ale podłogi froterowała:-D

Do góry