• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Styczniówki 2021

To chyba cukrzyce miała jakas makrosomie taka waga w tym tyg nie jest możliwa .donoszone dzieci tez maja wady i problemy wiec nie ma co patrzec sasiadka ur blizniaki w 29 tyg waga 1 kg zadnych problemow nie mialy i nie maja nie porównuj bo to nie ma sensu.
miała makrosomie, ale chodzi mi o to, że waga nie wpływa na rozwinięcie się narządów u dziecka, więc warto żeby ono było jak najdłuzej w brzuchu i miało szanse na lepszy rozwój.
Córka sąsiadki urodziła się też jako wcześniak ledwie kilo, matka była nawalona jak szpak, a dziecko zdrowe, takie historie się zdarzają, co nie znaczy, że nie warto o siebie dbać i nie przeciągać rozwoju dziecka w brzuchu.
Oczywiście inną sprawą jest fakt, że ty już masz rozwarcie i ewidentnie akcje odwlekają w czasie.

reklama
Co mogli to juz zrobili na porod nie ma rady ja leze nie chodze zbytnio zwijam sie z bolu ale jak znow sie zacznie to nikt na to nic nie zrobi.tyle dobrze ze to nie jest wczesny tydz a blizniaki rozwijają sie szybciej niz pojedyncze narazie czekamy moze sie uda z tydz jak narazie 3 dni juz jest wiecej

miała makrosomie, ale chodzi mi o to, że waga nie wpływa na rozwinięcie się narządów u dziecka, więc warto żeby ono było jak najdłuzej w brzuchu i miało szanse na lepszy rozwój.
Córka sąsiadki urodziła się też jako wcześniak ledwie kilo, matka była nawalona jak szpak, a dziecko zdrowe, takie historie się zdarzają, co nie znaczy, że nie warto o siebie dbać i nie przeciągać rozwoju dziecka w brzuchu.
Oczywiście inną sprawą jest fakt, że ty już masz rozwarcie i ewidentnie akcje odwlekają w czasie.
Otóż to bo licza sie z tym ze bedzie trzeba działać dzis mi lekarz pow ze wszystko ok przeplywy itp ale mowi ze z tydz to max da rade z tym rozwarciem i obciazeniem ale co zrobic mam ciezka ta ciążę nie dawali szans na 30 tydz nawet.

36 to przecież donoszona i pluca sa niby rozwiniete w tym tyg.
36 to nie jest ciąża donoszona a późny wcześniak od 37+0 już jest donoszona a Ty musisz też liczyć tygodnie skończone a nie zaczęte bo tak liczą szpitale i lekarze czyli teraz kończysz 33 a zaczynasz 34tc i co 36+6 to będą wcześniaki . Syn miał wszędzie wpisane wcześniak i szczepienia 5w1 miał darmowe przez to bo one dla wcześniaków są.
@ness. Tak ja miałam CC pod narkoza.

36 to nie jest ciąża donoszona a późny wcześniak od 37+0 już jest donoszona a Ty musisz też liczyć tygodnie skończone a nie zaczęte bo tak liczą szpitale i lekarze czyli teraz kończysz 33 a zaczynasz 34tc i co 36+6 to będą wcześniaki . Syn miał wszędzie wpisane wcześniak i szczepienia 5w1 miał darmowe przez to bo one dla wcześniaków są.
@ness. Tak ja miałam CC pod narkoza.
Nie ja mam juz skonczone 33!33+6

reklama
U blizniakow jest inaczej liczone mniejsza z tym ja za dlugo nie pociągnie cala noc męczyły mnie bole i skorcze macicy nic nie śpię ciagle jeszcze ten czop z krwia wylazi i mloda sie pcha ta głową dzis weszla lekarka i mowi o jeszcze dotrwalas te pare dni..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry