@Lisa_ możesz mi już wpisać tego wrednego małpiszona. Nie chciałam tej jędzy widzieć koło swojego nicku no ale trudno[emoji19] oby sie to nie powtórzyło na styczniowych II [emoji849]
Trzymam kciuki żeby styczeń byl szczęśliwy [emoji1695][emoji1695]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@Lisa_ możesz mi już wpisać tego wrednego małpiszona. Nie chciałam tej jędzy widzieć koło swojego nicku no ale trudno[emoji19] oby sie to nie powtórzyło na styczniowych II [emoji849]
Pierwszy raz widzę w takim wykonaniu, zwykle jest tradycyjny i całość ucierana.Ten przepis na murzynka dostałam kiedyś od mojej babci raz z książką. I jest najlepszy na świecie
Zobacz załącznik 1213935
Dziękuję bardzo, teraz mam dylemat, który zrobić, ale na pewno sobie obydwa zapiszęMurzynek ekspresowy:
4 szklanki mąki pszennej
2 szklanki cukru pudru
2 jajka
2 łyżki kakao ( czubate)
Pół szklanki oleju
2 szklanki mleka
Słoiczek dżemu sliwkowego (ja użyłam konfitury)
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Wszystko miksujemy mikserem i wstawiamy do piekarnika. Ja to piecze w takiej prostokatnej większej formie ale można też w keksowe. Dosyć dużo tego ciasta wychodzi.
Pieczemy 50 minut w 180°C
Cukier biały można zastąpić ksylitolem to będzie mniej kaloryczne![]()
Tak.I po tym 12 dniu testy powinny być już pozytywne?
Okej, dziękuje za odpowiedź
Polecam. Uwielbiam go. Nawet mój M, który nie je słodkiego bardzo go lubiPierwszy raz widzę w takim wykonaniu, zwykle jest tradycyjny i całość ucierana.zrobię jutro, a zaraz zabieram się za ślimaczki z ciasta francuskiego, cukinią, mozzarellą i pomidorkami, zapraszam
![]()
Polecam. Uwielbiam go. Nawet mój M, który nie je słodkiego bardzo go lubia mi zawsze przypomina babcie
![]()
Ja też zawsze robilam tak że najpierw masę kakaowa podgrzewalam potem studzilam ale teraz wszystko tak jak w moim przepisie do jednej miski i w 2 minuty ciasto gotowe tzn do piekarnika![]()
Mialam tak póki nie zostałam zawodowym cukiernikiemOprócz tego, że dobry to jest właśnie bardzo szybki do zrobieniaA czy Wy też tak macie, że jak macie @ to ciasta/masy nic Wam nie wychodzi?
Przy ostatniej @ robiłam 3 podejścia do masy malinowej chmurki
![]()