reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Tak mi przykro;(.
Nie podawać się. Tylko tyle napiszę. Za mną 2 pełne stymulacje , 4 transfery. Szykuje się do 3 procedury. Musimy walczyć !!

reklama
@bazylia128
Gdzie zdjęcie Natalki ? 🙂
Jestem ;) Zdjecie slabe to nie bede pokazywac ;) Wszystko pieknie ;) Szyjka nic sie nie skrocila caly czas na 4 cm, wod plodowych duzo, Natalka wazy 750 gram ;) Jest ulozona głowka do gory a byla głowka w dol. Teraz ma główke nad moim pepkiem ;) Lekarz obiecal ze nie bedzie dotykal mojego pepka i sie ze mnie usmial - bardzo tego nie lubie ale widze ze pepek sie zaczyna juz robic niebezpiecznie plaski ;) Oczywiscie mocno sie wiercila ;) U mnie kaszel sie jeszcze utrzymuje ale powiedzial ze po covid moze sie utrzymywac nawet ze dwa miesiace. Krzywa cukrowa mam zrobic po swietach ;) Dzisiaj zrobilam pierwsze ciuszkowe zakupki ;) Wypytalam sie o zastrzyki bo mam schize ale cierpliwie mi wyjasnil ze nie jestem w stanie taka igla zrobic krzywdy dziecku - pokazal doslownie wielkosciowo jaki mam jeszcze zapas od igly co mnie mocno uspokoilo ;) @Evela.6 wpisz mnie prosze w kalendarz na 11.01 wizytka kontrolna ;) Spacery mam jak najbardziej dalej uskuteczniac - dzieki wszystkim za kciuki ja za was wszystkie tez trzymam mooooccnnoooo ;)

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o estrofem to on jest potrzebny do implantacji, więc powoli możesz schodzi jak najbardziej :) dziewczyny tu zazwyczaj schodzą do 9 tyg. Ja brałam do 13 gdzieś to lekarz mój prowadzący się za głowę złapał. Przy świeżym transferze jak najbardziej z duphastonu tez możesz zejść. Cyclogest lepiej działa gdyby nawet :) Dla świętego spokoju możesz zbadać sobie poziom progesteronu zanim zaczniesz odstawiac duphaston. Jeśli chodzi o glucophage mam przyjmować do końca ciąży wg ginekologa 🤷🏻‍♀️ nie wiem od czego to zależy, ale ładnie mi się cukier na czczo trzyma. Ostatnio 81. Dziś byłam u diabetologa, bo wyszła mi cukrzyca ciążowa i też nic nie mówiła, żebym odstawiła glucophage. Jak już to prosiła, żebym nauczyła się zdrowo jeść, a wtedy po prostu po ciąży glucophagu nie będę potrzebowac :)
Ja duphaston i luteine biore caly czas ;) Tez sie obawiam cukrzycy ciazowej - mam zrobic badania zaraz po siwetach ;)

Bardzo madre słowa tylko cierpliwości już czasem brakuje i checi do ciągłych prób
Myślę że nie jesteś jedyną, której brakuje... Każda z nas potrafi dawać mądre rady komuś, a sama szaleje i się niecierpliwi, kiedy chodzi o nią... Więc wiesz.. ta moja mądrość, taka naciągana 😉... Ale chodzi o to żeby dodać otuchy... I tak nic nie poradzisz, więc przetłumacz sobie, że na spokojnie jest lepiej ✊

Dziewczyny już sił mi brak! Jestem po łyżeczkowaniu i biorę teraz antykoncepcję na 22 dni (lekarz mi ją przepisał). Jak już skończę to mam się zgłosić do ginekologa i on stwierdzi, czy już wszystko się zagoiło i jeśli tak to czeka mnie transfer. Nie mogę i już nie chce czekać. Czas tak się dłuży. Powiedzieli mi że jak skończę brać antykoncepcję to zacznie mi się okres. Też tak któraś z was miała ?

Hej

U mnie ciut smutniejszy dzień... Moja jedyna komóreczka przestała się dzielić...

Nici z transferu.

To będą głupie święta ale dla was życzę jak najlepszych !! Ogromne kciuki dla was i chociaż Wy miejcie prezent na święta !
Tak mi przykro dziewczyny... Nie tak miało być ale widocznie los ma w zanadrzu coś innego dla Was, na inne święta będzie dużo uśmiechu, jeszcze nie teraz, jeszcze chwilunia... Trzymajcie się 💪💪😘😘😘

no ja to na bank cukrzyce ciążową będę miała, bo zawsze miałam podwyższony cukier (choć krzywe wychodziły ok).
Mi pierwsza krzywa też wychodziła ok, tylko poranna glukoza w granicach 90-105 🤷🏻‍♀️ Zaczęłam glucophage choć miałam współczynnik homa 1,5. Po odstawieniu wszystko się rozjechało i wróciłam do glucophagu 🤷🏻‍♀️ a Ty jesteś przed 10 tyg z tego co kojarzę? Zrób koniecznie na czczo glukoze to będziesz wiedziała na czym stoisz.

Badałam dzisiaj progesteron i wyszedł 44, ale mimo wszystko boję się odstawiać jeszcze Duphaston, a jeśli już mam odstawić, to wydaje mi się też, że takie drastyczne odstawienie z dnia na dzień nie jest dobre chyba.
A jak robiłaś krzywą, to normalnie przyjmowałaś metforminę? Czy odstawiłaś na jakiś czas przed badaniem? Bo endokrynolog kazała mi normalnie brać i nie odstawiać przed badaniem krzywej.
Ale transfer był świeży, więc myślę, że duphaston za wiele nie wnosi :) Większe znaczenie ma tu cyclogest jak już. Uwierz, że ja przyjmowałam progesteron do 19 tyg, a najwyższy wynik progesteronu miałam ok 32 🤔 myślę, że nic się nie stanie jeśli będziesz stopniowo schodzić z duphastonu :)
Jeśli chodzi o glucophage teraz w ciąży nie odstawialam przed krzywa. Rok temu jak nie byłam w ciąży to do sprawdzenia jak się ma krzywa odstawiłam na dwa tygodnie przed badaniem. Teraz nikt mi nie mówił nic o odstawianiu. Ja już bym nic z tym glucophagem nic nie robiła, @bazylia128 nie raz pisała o jej dobrym wpływie.

Ja duphaston i luteine biore caly czas ;) Tez sie obawiam cukrzycy ciazowej - mam zrobic badania zaraz po siwetach ;)
A ja już przed będę kombinowac co tu jeść 😅miałam tylko jedno małe przekroczenie po 2 godzinach, ale dieta raczej mi nie zaszkodzi 😅 dzis pierwszy dzień z glukometrem, ale po posiłkach nie jest źle. Ty też dalej na metformine? Wg Twojego lekarza zostawiasz na całą ciążę?
Super, że z Natalka wszystko ok!
Nasz synek już kg waży 😱 jak ten czas leci

reklama
Do góry