reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2021

Jak już to za 10 lat [emoji6][emoji23] średnio co 10 lat ogłaszają jakaś pandemię [emoji38][emoji39] co do zawodu to właśnie rysuje jak ma dach wyglądać..[emoji28] rysunek jak przedszkolaka, bo zanim ogarnęłam jak nakreślić rzut aby chociaż trochę realnie wyglądało to jedno na drugim rysowałam [emoji85] aczkolwiek jara mnie to niesamowicie i mam mega fan [emoji38] jak nie drugie dziecko to znajdę sobie najpierw jakaś szkole z rysunków itp. bo to super frajda [emoji38]
Z tą ciążą to może być tak samo jak z tabletkami anty. Jednej będzie łatwiej a drugiej wręcz przeciwnie. [emoji6] Ja ci mówię, zmień zawód to będzie dwa w jednym [emoji16] Jak już masz część badań za sobą to ewentualnie później zaoszczędzisz trochę czasy, jakby przez te pół roku nie pykło. Chociaż z drugiej strony w razie czego wiesz, co może być potencjalną przeszkodą. Oby wyszło jak najlepiej. Ja akurat pandemią jakoś specjalnie się nie przejmuję. Nawet wiadomości nie słucham. Jedyne co mi się obiło o uszy, to że jest nowy szczep i jakoś dziwnym szczęśliwym trafem szczepionka na niego działa. A wcześniej mało kto chciał się szczepić. Jedna wielka propaganda. Ja nie mówię, że go nie ma. Tylko jest bardzo wyolbrzymiony. Trzeba żyć po swojemu, bo kto wie czy za dwa lata nie wymyślą nowego wirusa [emoji57]

reklama
Hej dziewczyny 😌 wracam do was, tak podczytuję was cichutko ostatnio bez updatów. U mnie 8dc, do owu czuję, że jeszcze daleko. Dziś 3 dzień borowiny, narazie obudziły się tylko jelita, jajniki potrzebują jeszcze czasu 😅
Wiecie co, ostatnio rozważam sobie takie trochę psychiczne zagadnienie, bo złapałam się na tym, że chcę zajść w ciążę, ale nie łączę tego z myślą 'chcę być mamą, czuję się gotowa, żeby nią zostać'. Oczywiście chcę mieć dziecko, chcę je urodzić i wychować, ale w mojej głowie ciągle siedziała ta *** depresja i mówiła, że nie jestem wystarczająco dobra, żeby być mamą. Zaczęłam nad tym pracować, medytować o tym, afirmować, że jestem warta bycia mamą, że zapraszam do siebie to dziecko, bo ostatecznie tak to działa - najpierw ciąża, potem dziecko, a potem wychowanie. Mam wrażenie, że wiele z nas tak fiksuje się na tym zajściu w ciążę, że zapomina o tym aspekcie bycia matką, a na tym potem blokuje się głowa. Macie jakieś przemyślenia w takim temacie? Czy tylko ja jestem nawiedzona 😆
Wcale nie jesteś nawiedzona 😉 i mi zdarza się medytować, mam swoje afirmacje i słucham mantr 😀😀😀
Mi to bardzo pomaga się wyciszyć i uspokoić myśli 😊

Pochwal się co to za starter pack😊
1608653876597.png

Nie wiem co jeszcze XD ... Mysle czy termometr elektorniczny czy szklany... chociaz mam uraz do elektronicznych :D Jeden mi mierzyl temerature chyba pol godziny a drugi byl skopany i mi pokazywal 35 st maks.. :D Patrze teraz ze Ovarin ma malo d3 to sobie pobiore jeszcze suple, testy ovu... Bo zaczne w tym cyklu sprawdzac, ale zaczyma starania dopiero w nastepnym o gdzies tutaj
1608654173226.png

Testy biere :D jakie mi w[adna w rece bo w sumie u mnie w pierwszej ciazy racje mial nieslawny pink test :)

Moja pani endokrynolog powiedziała, że wcale nie jest źle z tą tarczycą i progiem. Zmienimy dawki i będzie ok. W ogóle ja miałam sporo problemów i byłam pewna, że mnie zgani za moje plany i marzenia o 3cim dziecku, a czuję wsparcie i wiarę z jej strony. To bardzo miłe.

Przyszła maca, testy, termometr i jeszcze ten proszek do picia na jajniki :)

Moja pani endokrynolog powiedziała, że wcale nie jest źle z tą tarczycą i progiem. Zmienimy dawki i będzie ok. W ogóle ja miałam sporo problemów i byłam pewna, że mnie zgani za moje plany i marzenia o 3cim dziecku, a czuję wsparcie i wiarę z jej strony. To bardzo miłe.

Przyszła maca, testy, termometr i jeszcze ten proszek do picia na jajniki :)
co to za proszek do picia na jajniki?

Już po USG 😁 Pęcherzyk dominujący w prawym jajniku 14 mm. Działamy dalej i czekamy aż pęknie 😁😁😁
O to prawie taka sama sytuacja jak u mnie, kiedy twój gine określił owulacje i czy cos zażywasz aktualnie? :) generalnie czytałam, że pęcherzyk rośnie (powinien przynajmniej) ok 2 mm dziennie, a gine mówił ze 20 mm wystarczy do owulacji, co o tym sadzicie? co mówili wam innego wasi lekarze? ogólnie jestem świeżynka w tych sprawach 🤷‍♀️ to mój pierwszy cykl monitorowany.

A co sądzicie o witaminach prenatalnych typu start (planowanie ciąży)? Czy warto się w nie zaopatrzyć?
to zależy jakie. Towarzystwo ginekologów zaleca aby suplementować kwas foliowy, kwasy dha, wit d3 i parę innych substancji w określonych dawkach już na etapie starań. Więc jeśli dany suplement zawiera te składniki to jak najbadziej warto. Ja biorę composita mama dha , zawiera wszystkie zalecane substancje i wychodzi w miarę przystępnie cenowo.

reklama
to zależy jakie. Towarzystwo ginekologów zaleca aby suplementować kwas foliowy, kwasy dha, wit d3 i parę innych substancji w określonych dawkach już na etapie starań. Więc jeśli dany suplement zawiera te składniki to jak najbadziej warto. Ja biorę composita mama dha , zawiera wszystkie zalecane substancje i wychodzi w miarę przystępnie cenowo.
Ja biorę femibion 0, kwas foliowy, i koenzym Q10 ale ten do owulacji. No i Wit D3 w jedn teraz 4000 tyle zalecenia od gin, wcześniej brałam 8tys🤭

Do góry