reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

kuchnia Malucha

Oj Oliwka jest fantastyczna:-):-):-)
Karollo dostał cytryne to się krzywił, po chrzanie się rozpłakał ale buzie otwierał i chciał jeszcze, musztarda od biedy może być;-);-)
Za to na mniam nie klepie się po brzuszku tylko kiwa głową na prawo i lewo i mlaska:-)
Inna przy nim też nie da sie jeść, wspina sie na stół i palce do talerza a potem tak je ogląda.
Kapuste kiszoną i czerwoną bardzo lubi, a wczoraj ziemniaczki bleee, mięśko bleee, ogórek kiszony mniam:-)Tyle spożył z obiadu:-):-)

reklama
Polu Lilka zjada mleka tylko wieczorem ok 250 ml. a rano kaszkę mleczno-ryżową lub wielozbożową tak 150 ml wody, ale kaszkę robię w miarę gęstą...;-)
ogólnie rano ok 9.00 zjada kaszkę, potem dopiero o 14-15 obiad:szok: /zależy jak pośpi/, ok 17-18 jakieś owoce starte na tarce /niestety oprócz mandarynki nic innego sama nie chce jeść/ lub serek/jogurt no i chwilę po 20 mleko. pomiędzy posiłkami małe przekąski jak chrupki orzechowe które uwielbia, herbatnik, paluszki...czasem kanapkę

U nas o 6:30 pobudka (chyba dlatego, że mój budzik dzwoni 0 6:40 i nie można dać pospać matce :baffled:)
7:30 - 8:00 - 210 ml mleka na dobry początek
9:00 śniadanie - kanapka z wędliną lub serem, jajecznica i chleb z masłem, czasami parówka i chlebek, danonek, jogurt itp
ok. 13:00 (po porannej drzemce) deser owocowy ze słoika; banan z jabłkiem; jabłko z herbatnikiem itp
ok. 15:00 obiad - tu mamusia albo tatuś gotują, jak się nie wyrobią, to jest awaryjny słoik ;-) (potem drzemka, czasem jej nie ma)
ok. 18:00 kolacja - 150 ml kaszki na gęsto (z tyle wody) i ok.19:30-20:00 180ml mleka w łóżku (to zmiana po ostatnich sensacjach żołądkowych - w dalszym ciągu przesypia noc; do zeszłego piątku nie było u nas kaszki tylko 210-240 mleka w łóżku)
A z nowości, to ostatnio zapomniałam dopisać kocie chrupki (niewiele brakowało, ale polizane) i proszek do prania (a tak długo się powstrzymywała przed otwieraniem szafek w łazience :baffled:)

Hej Mamy! Czy 15 miesieczne dziecko moze pic kakao, jesli tak to czy robi sie je na mleku modyfikowanym czy zwyklym. Byc moze pytanie glupie, ale serio nie wiem wiec wole spytac:confused: Dzieki:-)

Ja swojej Zuzi raz na tydzien albo na dwa robie jedna butle ze zwykłego mleka tzn. kakao na zwykłym mleku:-):tak:ale na modyfikowanym mozna chyba czesciej?

na pewno można częściej jesli dziecko nie jest uczulone na kako....bo jak wiadomo kakao często uczula.....
ja jak dałam raz Lili na sniadanie platki na mleku krowim to ta po kilku łyzkach wszystko zwymiotowała...
może zacznij na początek własnie od kilku łyżeczek....tak jak to było na początku

Ja zrobiłam małej kilka razy kakao na mleku modyfikowanym i nie posmakowało jej w ogóle. 3-4 siorbnięcia i tyle picia.

no tak...moje dziecię ostatnio zrobło się bardzo wybredne...problem tkwi w tym, że z cudzego talerza Lila mogłaby jeść i jeść a ze swojego...tylko rosół, pomidorową lub warzywną...a ja już nie moę patrzeć na te zupy....nic innego nie chce.ze śniadaniem są duże problemy, po obiedzie to już w ogóle...najlepiej na deser ciastka i czekolada:baffled:. dobrze że po kąpieli wypija z chęcią meko, ba, czasem nawet mam wrażenie że czeka na to mleko z niecierpliwością....Lilka nie lubi mięsa, niecierpi owoców, na rybę reaguje dalekim odrzutem...może podsuniecie mi nowe pomysły na nowe smaki...?:sorry2:

reklama
Aniu ja moge pomoc jezeli chcesz przesylajac Ci ksiazke kuchrska mailem...jezeli chcesz..moze tam cos znajedziesz?

Do góry