reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Fredka zaszalałaś z pęcherzykami, no i estradiol super. Będzie dorodne stadko zarodków :D Widzisz to amh to można między bajki włożyć, niby spadło a wyniki zapowiadają się super! Dzielna fredka ;)
Kurde, to ja już nie wiem o co lekarce chodziło z tym estradiolem 🤔. Ona mówiła że on nie odzwierciedla moich pęcherzyków 🤔.
@kate_p7 jest po 6 na każdej stronie. Dla mnie to zaebiste zaskoczenie 😍.

reklama
Dzięki Kate, upewniłaś mnie w moim przekonaniu. Btw, moja obecna klinika nie oferuje IMSI. Tylko ICSI plus kwas hialuronowy.
Ogólnie są kliniki które robią IMSI i kw. Hialuronowy i wyniki tez są super. Może ta kombinacja z ICSI wystarczy. A u was nie da się zrobić separacji? Jeżeli jest 10mln/ml można zrobić daje rewelacyjne efekty. U nas się nie dało dlatego było FAMSI.

Kurde, to ja już nie wiem o co lekarce chodziło z tym estradiolem 🤔. Ona mówiła że on nie odzwierciedla moich pęcherzyków 🤔.
@kate_p7 jest po 6 na każdej stronie. Dla mnie to zaebiste zaskoczenie 😍.
Niech pięknie rosną ;-) duza ilość komórek to duza szansa na dobre zarodki. Chociaż u was chyba zawsze piękne były :-) A co do lekarki niech robi co musi byleby efekt był :p

Kate a Ty jak sie masz? Koniec kwarantanny? Jakieś usg planujesz ?
Już jestem po usg w przyszłym tygodniu mam badanie NIPT. Bliźniaki mają się dobrze już się ruszały ostatnio - jeden rączką drugi nóżką. Serduszka szybko biją, a i rozmiarowo są ok. Zobaczę jak wyniki genetycznych... może płeć już się dowiem. Chociaż przy bliźniaczych podają tylko płeć jednego z bliźniąt.

Melduje posłusznie ze Marysia cała i zdrowa ❤️ 550 g szczęścia i cudu ❤️
Czujemy się dobrze, pracujemy i kompletujemy wyprawkę❤️
Niestety dopadła mnie rwa kulszowa a lekarz nie pociesza. Ten bol może zostać ze mną już do końca ciazy.
Cukrzycy nie stwierdzono 🤪🤪 mogę dalej zajadać fryyyyyty 🤭🤭
Niunia ułożona miednicowo i bardzo nie lubi być fotografowana. Broni się rączkami.
Koleżanki straszą mnie ze brzuch za mały, ze mało wód płodowych i w ogóle 🥺🥺
Póki co nie narzekam. Nie wolno mi bo Nasz cud się ziścił po tylu latach. Mamy drobne kłopoty finansowe wiec i samopoczucie słabe. Czytam was dziewczynki na bieżąco i trzymam kciuki z całych sił ❤️❤️❤️
Nie wiem który to tydzień u Ciebie, ale ciazówki w pierwszej ciąży zaczęłam nosić w 7 miesiącu. Brzuch miałam mały i buty sama sobie wiązałam. Na początku chodziłam w spodniach na guzik potem gumką obowiązywałam guzik, ale na ciazowki było za wcześnie. Przytyłam 9 kg wiec szczupła byłam. A młody urodził się w 38tc 3450g 10 pkt i 56cm chyba albo 58. Ogółem zdrowe dziecko:-) jak miał 8 miesięcy wyskoczył poza siatki centylowe i do dnia obecnego nie wrócił ma 5 lat i 128cm (7-8lat) wzrostu z czego już widzę, ze piżama na styk. Nie ma reguł;-) u brzuszek ładny, koleżanki fuuuuj :p

Już jestem po usg w przyszłym tygodniu mam badanie NIPT. Bliźniaki mają się dobrze już się ruszały ostatnio - jeden rączką drugi nóżką. Serduszka szybko biją, a i rozmiarowo są ok. Zobaczę jak wyniki genetycznych... może płeć już się dowiem. Chociaż przy bliźniaczych podają tylko płeć jednego z bliźniąt.
Jejku to szybko masz to badanie NIPT , który u Ciebie dpt ?? Podobno najszybciej mozna wykonac w 10tc. My najprawdopodobniej wyjeżdżamy rowno w 10t0d wiec nawet nie zdążę tutaj zrobić. Mi babka w laboratorium mówiła że na to genetyczne pobieraja krew po usg genetycznym dopiero i musi byc skierowanie od lekarza?? Chyba bzdury gadala... W UK mozna wykonac badanie Harmony, to chyba ten sam rodzaj badania z tego co wyczytałam

Jejku to szybko masz to badanie NIPT , który u Ciebie dpt ?? Podobno najszybciej mozna wykonac w 10tc. My najprawdopodobniej wyjeżdżamy rowno w 10t0d wiec nawet nie zdążę tutaj zrobić. Mi babka w laboratorium mówiła że na to genetyczne pobieraja krew po usg genetycznym dopiero i musi byc skierowanie od lekarza?? Chyba bzdury gadala... W UK mozna wykonac badanie Harmony, to chyba ten sam rodzaj badania z tego co wyczytałam
Ja robie w invicta i w pon mam 10t2d ponoć spokojnie można bo on potrzebuje 2x mniej wolnego DNA niż reszta testów. A i NiFTY itp już dziewczyny robią. Ogółem to chodziło o kasę tez bo ja i tak mam tylko podstawowe trisomie innych wariantów nie badają.

Na ktore badanir sie zdecydowalas?

reklama
Do góry