reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyrok trybunału ws aborcji - opublikowane uzasadnienie

Nie, nie wykluczają się. Nikogo nie będę usilnie namawiać do rodzenia, i nie będę w żadnym referendum, czy projekcie obywatelskim dawac swojego podpisu za tym, zeby nie było wyboru.
Dziecko niepełnosprawne to nie koniec świata. Niepełnosprawności niepełnosprawności nie równa. Są też niepełnosprawni dobrze funkcjonujący. Dlatego w niektórych przypadkach jestem za rodzeniem. Proste

Ale to nadal nie jest twoje decyzja ani ocena czy to koniec świata czy nie. Dla ciebie nie a dla pani Zosi na Podhalu już tak (imie i adres zmyślone, żeby się później nie okazało...)
Sa niepełnosprawności gdzie się funkcjonuje i ok. Ale nadal co to ma wspólnego z moim czy innym wyborem?

Ehhh żeby tylko się nie zaczęły inspirować obozem i tamtejszym eksperymentami medycznymi na kobietach i sterylizacji.. Niby abstrakcja ale w tym momencie chyba już niczego nie można być pewnym..

Bardziej miałam na myśli fakt, ze psychicznie i emocjonalnie kobiety są tak samo zdolne do okrucieństwa jak mężczyźni. Może i w dzisiejszych czasach nikt nikomu nie będzie usuwał macic pod przymusem czy podawał trucia w celu zabicia płodności ale jak widać, niektorzy dążą do tego by cierpieli wszyscy ile tylko się da.

Niektóre tu Panie widzę, macie o sobie zbyt duże mniemanie. Czujecie się jakbyście wypowiadały się na forum naukowym mając tytuł doktora nauk.
Jednocześnie wasze wypowiedzi oparte są na linkach i screenach. Żadnych innych pozycji nie wskazalyscie.
Nie dopuszczacie tego, ze ktos ma inne zdanie. Nie traktujecie wypowiedzi innych z szacunkiem, akceptacją, rozważaniem.

Jak brakuje racjonalnych argumentów w dyskusji to się zaczyna atakować uczestników owej dyskusji.

Coś Ty... Przeciez pisałaś, że "kobiety są odpowiedzialne" i tak broniłaś tej tezy...
[emoji2356]

Wiesz, głosząc tezę o odpowiedzialności miałam na myśli wiekszosc kobiet, ciebie tez. Mam ja odszczekać? 😁 Bardzo chętnie, dajesz mi coraz więcej powodow żebym zmieniła zdanie w kwestii odpowiedzialności płci pięknej.
Kilka niechlubnych przypadków skrajnego braku odpowiedzialności tylko potwierdza ogólnie przyjęta regule.

Ty jestes bezczelna. Wmawiasz mi rzeczy, których nigdy nie pisałam.
Każdy przypadek choroby dziecka jest inny i należy rozpatrywać indywidualnie. Nie należy przekreślać dziecka z góry, bo chore.
Nie każde urodzone chore dziecko musi cierpieć do konca życia. W niektórych przypadkach pomoże operacja, rehabilitacja, leczenie. Mają szanse żyć, byc kochane i spędzać szczęśliwy czas.

Zwróć uwagę na mały drobiazg....”w niektórych przypadkach„.
Chociaz ciężko mi sobie wyobrazić rehabilitacje małego cyklopka ale może mam w tym temacie jakieś braki.

Nie poparłam, bo jestesmy na forum internetowym polegającym na dyskucji i wymieniany własnych zdań.

Są ludzie odpowiedzialni i nieodpowiedzialni. Nie można tej cechy przypisywać całej populacji, lub jakiejkolwiek jej grupie.

O widzisz. Gdyby włączyć twoje myślenie to bylibyśmy w domu. Skoro nie można nieodpowiedzialności przypisywać całej populacji bądź jakiejkolwiek grupie to czemu całej grupie (kobietom) czegoś zakazywać? Z powodu kilku nieodpowiedzialnych jednostek?

reklama
O widzisz. Gdyby włączyć twoje myślenie to bylibyśmy w domu. Skoro nie można nieodpowiedzialności przypisywać całej populacji bądź jakiejkolwiek grupie to czemu całej grupie (kobietom) czegoś zakazywać? Z powodu kilku nieodpowiedzialnych jednostek?

Czyli, że ktoś nieodpowiedzialny dokonuje aborcji? Czy ktoś odpowiedzialny?

I jeszcze jedno cyklop nie moze normlnie żyć czy jak?

Dlaczego nie może? Słucham

Objawy cyklopii obejmują znaczne deformacje w obrębie twarzoczaszki. Oba oczodoły połączone są w jeden twór o nieregularnych zarysach umieszczony najczęściej w centralnej części twarzoczaszki nad nasadą nosa. Sama gałka oczna również może być nieprawidłowa, pozbawiona niektórych składowych obecnych w prawidłowym oczodole. Nos jako taki również nie występuje, dochodzi do utworzenia się niefunkcjonalnej rynienki nosowej (nos przypomina ryjek). Często pojawia się agenezja szczęki z rozszczepem środkowym. Biorąc pod uwagę, że cyklopia może być jedynie składową zespołu wad genetycznych, mogą towarzyszyć jej inne zaburzenia. Jednookie dzieci czasami przychodzą na świat i rozpoznawany bywa zespół Pataua. W jego przebiegu oprócz wad mózgowia i cyklopii obserwujemy zaburzenia budowy i osadzenia małżowin usznych, głuchotę, wady sercowo-naczyniowe i nerek oraz liczne anomalie kończyn. Żywo urodzone dzieci z cyklopią umierają w ciągu kilku lub kilkunastu godzin po urodzeniu, zwykle wskutek zaburzeń oddechowych, będących wynikiem nieprawidłowego rozwoju ośrodka oddechowego.

MAM NADZIEJE ZE TA JASNA, CZYTELNA I KLAROWNA DEFINICJA CI TO WYJAŚNI.

reklama
Do góry