DarkAsterR
Fanka BB :)
Nie, nie wykluczają się. Nikogo nie będę usilnie namawiać do rodzenia, i nie będę w żadnym referendum, czy projekcie obywatelskim dawac swojego podpisu za tym, zeby nie było wyboru.
Dziecko niepełnosprawne to nie koniec świata. Niepełnosprawności niepełnosprawności nie równa. Są też niepełnosprawni dobrze funkcjonujący. Dlatego w niektórych przypadkach jestem za rodzeniem. Proste
Ale to nadal nie jest twoje decyzja ani ocena czy to koniec świata czy nie. Dla ciebie nie a dla pani Zosi na Podhalu już tak (imie i adres zmyślone, żeby się później nie okazało...)
Sa niepełnosprawności gdzie się funkcjonuje i ok. Ale nadal co to ma wspólnego z moim czy innym wyborem?
Ehhh żeby tylko się nie zaczęły inspirować obozem i tamtejszym eksperymentami medycznymi na kobietach i sterylizacji.. Niby abstrakcja ale w tym momencie chyba już niczego nie można być pewnym..
Bardziej miałam na myśli fakt, ze psychicznie i emocjonalnie kobiety są tak samo zdolne do okrucieństwa jak mężczyźni. Może i w dzisiejszych czasach nikt nikomu nie będzie usuwał macic pod przymusem czy podawał trucia w celu zabicia płodności ale jak widać, niektorzy dążą do tego by cierpieli wszyscy ile tylko się da.
Niektóre tu Panie widzę, macie o sobie zbyt duże mniemanie. Czujecie się jakbyście wypowiadały się na forum naukowym mając tytuł doktora nauk.
Jednocześnie wasze wypowiedzi oparte są na linkach i screenach. Żadnych innych pozycji nie wskazalyscie.
Nie dopuszczacie tego, ze ktos ma inne zdanie. Nie traktujecie wypowiedzi innych z szacunkiem, akceptacją, rozważaniem.
Jak brakuje racjonalnych argumentów w dyskusji to się zaczyna atakować uczestników owej dyskusji.
Coś Ty... Przeciez pisałaś, że "kobiety są odpowiedzialne" i tak broniłaś tej tezy...
[emoji2356]
Wiesz, głosząc tezę o odpowiedzialności miałam na myśli wiekszosc kobiet, ciebie tez. Mam ja odszczekać?

Kilka niechlubnych przypadków skrajnego braku odpowiedzialności tylko potwierdza ogólnie przyjęta regule.
Ty jestes bezczelna. Wmawiasz mi rzeczy, których nigdy nie pisałam.
Każdy przypadek choroby dziecka jest inny i należy rozpatrywać indywidualnie. Nie należy przekreślać dziecka z góry, bo chore.
Nie każde urodzone chore dziecko musi cierpieć do konca życia. W niektórych przypadkach pomoże operacja, rehabilitacja, leczenie. Mają szanse żyć, byc kochane i spędzać szczęśliwy czas.
Zwróć uwagę na mały drobiazg....”w niektórych przypadkach„.
Chociaz ciężko mi sobie wyobrazić rehabilitacje małego cyklopka ale może mam w tym temacie jakieś braki.
Nie poparłam, bo jestesmy na forum internetowym polegającym na dyskucji i wymieniany własnych zdań.
Są ludzie odpowiedzialni i nieodpowiedzialni. Nie można tej cechy przypisywać całej populacji, lub jakiejkolwiek jej grupie.
O widzisz. Gdyby włączyć twoje myślenie to bylibyśmy w domu. Skoro nie można nieodpowiedzialności przypisywać całej populacji bądź jakiejkolwiek grupie to czemu całej grupie (kobietom) czegoś zakazywać? Z powodu kilku nieodpowiedzialnych jednostek?