reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrześniowe mamy 2021

Dziewczyny zaczelam krwawic na czerwono. Nie bylo to bardzo duzo no ale sporo. Na 14 ide do gin jednak cos czuje ze to koniec bedzie. [emoji17]
Do 14:00 już niedługo, spróbuj może się położyć i zdrzemnąć jeżeli masz taką możliwość. O której godzinie masz brać tabletki? Może można przyspieszyć o godzine-dwie. Włącz sobie jakiś ulubiony film albo puść ulubione piosenki, żeby czas szybciej zleciał, a potem szykowanie się do wizyty i ni się obejrzysz a już będziesz w gabinecie. Ściskam Ciebie mocno ❤️

reklama
Dziewczyny zaczelam krwawic na czerwono. Nie bylo to bardzo duzo no ale sporo. Na 14 ide do gin jednak cos czuje ze to koniec bedzie. [emoji17]
Nie stresuj się. I nawet tak nie myśl. Ja mam plamienia od tygodnia i odkąd leżę to zrobiły się zdecydowanie mniejsze. Przyjmuje luteinę i nie pozostało mi nic więcej jak być dobrej myśli. Będzie dobrze ❤️

Spokojnie, może to rzeczywiście od luteiny. Ja też myślę że moje krwawienie może być przez luteinę. Do 9 tygodnia nie miałam żadnych plamień, a zaczęły się jakoś 5 dni po tym jak zaczęłam brać luteinę. Na IP lekarka powiedziała że tabletka jest przyklejona do szyjki (na IP byłam rano, a tabletkę aplikowałam wieczorem dnia poprzedniego). Iiiiiii... Sama sobie odstawiłam ta dopochwowa luteinę i już nie plamie. Oczywiście nikomu nie polecam mojego sposobu i broń boże nikogo nie zachęcam żeby mnie naśladować... Po prostu zaufałam przeczuciu, wiedziałam też że u mnie luteina i duphaston były przepisane zapobiegawczo, no i w szpitalu dostałam jeszcze luteinę podjęzykowa.

Także musi być dobrze ❤️

Porownanie srednie... po porodzie juz nie musisz sie martwic, ze rozwija sie w tobie zycie i musisz uwazac na siebie duzo bardziej.
Wg mnie jak kobieta plami,krwawi i zle przechodzi ciążę, to powinna odpoczywać na l4. Ja czuje sie ok, ale co z tego jak prace mam przy szkodliwych substancjach?siedze wiec na dupie w domu.
Moja praca polega glownie na dźwiganiu, schylaniu noszeniu, cały czas w ruchy co nie pozostaje bez wplywu na kręgosłup, w dodatku 3 zmiany, więc na L4 i tak już siedzę. Czuje sie w miarę ok, ale gdyby coś się z ciążą stalo przez to dźwiganie, to bym sobie nie wybaczyła.

reklama
Do góry