reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Ja zabronilam staremu brać wolne 😂jego obowiazkiem bedzie wozic i przywozic corke z przedszkola😂 ma taka prace ze moze sie wyrwac takze to będzie jego obowiązek 😀
Ja tam wolę, żeby siedział ze mną i się zajmował mną i małym, samej pewnie nie będzie mi łatwo, ale też zarobić na nas trzeba, a za jego 80% podstawy plus mój zasiłek macierzyński nie przeżyjemy 😭 Więc to tylko w ostateczności, jakbym faktycznie po porodzie była baaardzo niedysponowana, a nikt inny z rodziny nie mógłby mi pomóc.

No tak co jest te 80% [emoji26]
Ja tam wolę, żeby siedział ze mną i się zajmował mną i małym, samej pewnie nie będzie mi łatwo, ale też zarobić na nas trzeba, a za jego 80% podstawy plus mój zasiłek macierzyński nie przeżyjemy [emoji24] Więc to tylko w ostateczności, jakbym faktycznie po porodzie była baaardzo niedysponowana, a nikt inny z rodziny nie mógłby mi pomóc.

No właśnie mąż jest teraz na opiece 2 tyg ( tak, 80% płatne ) A ojcowski wykorzysta kiedy indziej [emoji1]
Ojjj to jedz jedz i duzo wody pij :) super ze u Was wszystko dobrze, ale Ci zazdroszcze ze masz juz bobsa ze soba :) pewnie jestescie zorientowani, ale w razie czego maz moze wziac 2 tygodnie opieki nad osoba dorosla zwlaszcza jak jestes po cc. Jeszcze sie nie orientowalam ale to sie chyba liczy jak L4, czyli platne 80%. Duzo parek tak robi ze biora 2 tygodnie opieki dla taty a pozniej jeszcze 2 tygodnie ojcowskiego i w ten sposob partner moze byc z Wami przez caly miesiac. My z tego skorzystamy na pierwsze dwa tygodnie, a ojcowski zostawimy sobie na lato. Chyba ze bede bardzo potrzebowac meza po porodzie. :)

Ja tam wolę, żeby siedział ze mną i się zajmował mną i małym, samej pewnie nie będzie mi łatwo, ale też zarobić na nas trzeba, a za jego 80% podstawy plus mój zasiłek macierzyński nie przeżyjemy 😭 Więc to tylko w ostateczności, jakbym faktycznie po porodzie była baaardzo niedysponowana, a nikt inny z rodziny nie mógłby mi pomóc.
Noo to najgorsze zawsze problemy z kasa. Wiadomo jak cos bedzie nie tak do zostanie w domu. Trzymam sie mysli ze bedzie dobrze i bede latac po 2 dniach 😂ale z moim szczęściem to nie wiem sama. Sprzatnelam łazienki, robie im pranie żeby gaci im nie zabrakło 😂😂takze szykuje ich na moja nieobecność 😥

Dziewczyny - ja ostatnio spie jak zabita. Z tego co czytam to wiekszosc z Was ma problemy ze snem... czy ktoras tez ma taka sennosc? Wczoraj spalam po poludniu, dzisiaj niecale 7h w nocy z dwoma sikaniami w międzyczasie, zjadlam śniadanie z kawa i od razu drzemka ... 🤦‍♀️ Wyniki mam bardzo dobre, hemoglobina ponad 13.

Ja w dzień bardzo rzadko śpię, ale w noce przesypiam całe 🙂 i na siusiu nawet nie wstaje, także, ja nie narzekam na bezsenność ☺️ ale za to mąż mówi, że bardzo chrapię w nocy, dzisiaj już spał w salonie bo niby tak zaciągałam, że telewizji nie słyszał 😅 i on się przeze mnie nie wysypia 😅

Ja w dzień bardzo rzadko śpię, ale w noce przesypiam całe 🙂 i na siusiu nawet nie wstaje, także, ja nie narzekam na bezsenność ☺️ ale za to mąż mówi, że bardzo chrapię w nocy, dzisiaj już spał w salonie bo niby tak zaciągałam, że telewizji nie słyszał 😅 i on się przeze mnie nie wysypia 😅
Hahah, to jest straszne... mnie pare razy tez obudzilo moje chrapniecie 🤣 ja normalnie nigdy nie chrapalam 😅 no moj maz juz dawno wyemigrowal z sypialni 🤭

reklama
No tak co jest te 80% [emoji26]
We Francji zwolnienie lekarskie jest płatne 50% nawet w ciąży, więc 80% dla tatusiów to jest super sprawa. Tu tata ma 3 dni robocze płatne 100% i koniec. A jesli dzidzia urodzi się w week-end, to trudno, jeśli tata pracuje pon.- piątek, a dziecko utodzi się w sobotę, to płacą tylko za poniedziałek😛.

Do góry